GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ο Στίβεν Σιγκάλ αντιπρόσωπος της Μόσχας για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις

- Ο Αμερικανός ηθοποιός, που έχει τη ρωσική υπηκοότητα από το 2016, θα είναι αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ...

-


Ο Αμερικανός ηθοποιός, που έχει τη ρωσική υπηκοότητα από το 2016, θα είναι αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ, ο οποίος έχει ρωσική υπηκοότητα από το 2016, ορίστηκε απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Σάββατο η ρωσική διπλωματία.

"Ο Στίβεν Σιγκάλ διορίστηκε ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνος για τις ρωσο-αμερικανικές ανθρωπιστικές σχέσεις", ανέφερε η ρωσική διπλωματία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.
Η αποστολή του Σιγκάλ είναι να "βοηθήσει στην ανάπτυξη των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων στον ανθρωπιστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και της τέχνης".
Πρόκειται για θέση όμοια με αυτή του "πρεσβευτή καλής θέλησης του ΟΗΕ" και η οποία "δεν προβλέπει χρηματική αμοιβή", υπογράμμισε η ρωσική διπλωματία.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται την ώρα που οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων αποκλίσεων των δύο χωρών σε θέματα όπως η σύγκρουση στη Συρία, η Ουκρανία ή οι κατηγορίες για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, κατηγορίες που απορρίπτει η Μόσχα.
Ο 66χρονος Στίβεν Σιγκάλ, άλλοτε αστέρας του Χόλιγουντ και εξπέρ της πολεμικής τέχνης αϊκίντο, έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Νοέμβριο του 2016.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 




-