GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

"ΑΝΟΙΞΑ" ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ για να τιμήσω αληθινούς ήρωες!

- "ΑΝΟΙΞΑ" ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ για να τιμήσω αληθινούς ήρωες! Σολωμός Σολωμού : Κύπρος, 14 Αυγούστου 1996, η ημ...

-


"ΑΝΟΙΞΑ" ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ για να τιμήσω αληθινούς ήρωες!


Σολωμός Σολωμού : Κύπρος, 14 Αυγούστου 1996, η ημέρα της θυσίας του.
Σκηνές χαραγμένες ανεξίτηλα στη μνήμη Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων.
Στις 14 Αυγούστου 1996 λοιπόν, ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ αλλά και ημέρα μνήμης της κατάληψης της Αμμοχώστου, μια ομάδα Ελληνοκυπρίων κατευθύνθηκε προς το οδόφραγμα της Δερύνειας, για να αφήσει στεφάνια και λουλούδια στον τόπο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ.
Με την οργή και τη συγκίνηση να είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα στους κόλπους των συγγενών και φίλων του Ισαάκ αλλά και εν γένει των Ελληνοκυπρίων, αρκούσε απλώς μια σπίθα για να τεθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου.
Αυτό έγινε τελικά πραγματικότητα, όταν εμφανίστηκε μια ομάδα Γκρίζων Λύκων και ξεκίνησε τον πετροπόλεμο, μετατρέποντας την περιοχή σε πεδίο μάχης.
Ξαφνικά, ξεπετάχτηκε μέσα από την ομάδα των Ελληνοκυπρίων ο Σολωμός Σολωμού και, αφού ξέφυγε από τους Κυανόκρανους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πέρασε στην κατεχόμενη ζώνη και προσπάθησε να ανέβει σε έναν ιστό, για να κατεβάσει μια τουρκική σημαία.
Σκοπευτές από το απέναντι τουρκικό φυλάκιο πυροβόλησαν και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Σολωμό Σολωμού την ώρα που προσπαθούσε να αναρριχηθεί στον ιστό. 

Η κηδεία του Σολωμού Σολωμού έγινε παρουσία πλήθους κόσμου στις 16 Αυγούστου 1996, στο Παραλίμνι.

Βάσει του διαθέσιμου οπτικοακουστικού υλικού, οι ελληνοκυπριακές Αρχές κατάφεραν να αναγνωρίσουν τους δολοφόνους του Σολωμού. Έτσι, εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για πέντε δράστες, μεταξύ των οποίων και ο Κενάν Ακίν, υπουργός Γεωργίας του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.

"ΑΝΟΙΞΑ" ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Ο ερχομός του Καραμανλή συνοδεύτηκε από χιλιάδες Ελλήνων με... κεριά. Κεριά που δεν είχαν αναφτεί για τις ψυχές των Κυπρίων αδελφών μας, αλλά για τον ερχομό ενός πολιτικάντη, ο οποίος λίγες ημέρες μετά θα έλεγε το περιβόητο «η Κύπρος κείται μακράν», που θα σφράγιζε την τραγωδία του 1974.


-


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





-