GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Ανοιχτή στήριξη της Ρωσίας στην Τουρκία - Λαβρόφ: Ανορθόδοξες οι κυρώσεις στην Τουρκία

- Την Άγκυρα επισκέπτεται σήμερα στο πλαίσιο της διάσκεψης των Πρεσβευτών, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ που ...

-


Την Άγκυρα επισκέπτεται σήμερα στο πλαίσιο της διάσκεψης των Πρεσβευτών, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ που είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Μ. Τσαβούσογλου.
Στην κοινή συνέντευξή Τύπου ο κ. Λαβρόφ χαρακτήρισε τις κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν και την Τουρκία ανορθόδοξες και δήλωσε ότι δεν συνάδουν με τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου. Είναι μονόπλευρες αποφάσεις που στοχεύουν να προωθήσουν τους δικούς τους επιχειρηματίες, τιμωρώντας τους συμμάχους τους.
Αυτή η πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.
Ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία είναι αντίθετη στις κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ προς το Ιράν και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν μόνες τους να παίρνουν αποφάσεις και να ζητούν από όλους να ακολουθήσουν.
Εμείς συμβιβαζόμαστε με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Οι κινήσεις των ΗΠΑ έχουν στόχο και την Ευρώπη και έχει αρχίζει η απομάκρυνση από το δολάριο.


-

Καταχρηστικός ο ρόλος του δολαρίου, λέει ο Λαβρόφ
Νέα απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ο Πάρεδρος της Τουρκίας που ζήτησε μποϊκοτάζ στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα.
Αν εκείνοι έχουν την iPhone από την άλλη πλευρά υπάρχει η Samsung αλλά και εγχώριες εταιρείες όπως η Venüs και η Vestel δήλωσε με έμφαση ο κ. Ερντογάν.
Μικρή ανάκαμψη
Επίσης η Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή στις διαφημιστικές εταιρίες που έχουν αναλάβει την προβολή τους να μην δίνουν διαφημίσεις σε αμερικανικές εταιρίες.
Σήμερα μέχρι στιγμής οι ισοτιμίες φαίνεται να είναι σε ύφεση με μικρή διόρθωση της λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ.
Και στο χρηματιστήριο που ξεκίνησε με απώλειες σημειώνεται μικρή άνοδος μετά τα μέτρα που έλαβε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς.
Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα θα απευθυνθεί σε περίπου 1000 ξένους επενδυτές μέσω τηλεδιάσκεψης για να τους ενημερώσει για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και τις αποφάσεις της Άγκυρας για την αντιμετώπισή της κρίσης.
 Εν τω μεταξύ ο δικηγόρος του πάστορα Μπρόνσον κατέθεσε σε ανώτερο δικαστήριο ένσταση στην απόφαση για κατ' οίκον περιορισμό και την απαγόρευση εξόδου του από την Τουρκία.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη

Ναυτεμπορική

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-