GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ - Π. Μοσκοβισί: Δεν θα είχε χρειαστεί 3ο μνημόνιο αν δεν υπήρχε το πισωγύρισμα του 2015

- Τη θέση ότι χωρίς το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 η Ελλάδα δεν θα είχε χρειαστεί να μπει σε τρίτο πρόγραμμ...

-



Τη θέση ότι χωρίς το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 η Ελλάδα δεν θα είχε χρειαστεί να μπει σε τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, εξέφρασε ο Πιερ Μοσκοβισί, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Welt, όπου κάνει απολογισμό της ελληνικής κρίσης.

Μεταξύ άλλων, ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών αναφέρει ότι το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης θα μπορούσε να είχε ολοκληρώσει το σκοπό του αν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προχωρούσαν στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά Ωστόσο, όπως αναφέρει, αντ' αυτού προκηρύχθηκαν εκλογές και οι Έλληνες επέλεξαν «έναν συνασπισμό της ριζοσπαστικής Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση ενός εκ διαμέτρου αντίθετου κυβερνητικού προγράμματος».

Όπως επισημαίνει ο Επίτροπος, αυτό οδήγησε σε ένα εξάμηνο έντασης με την ΕΕ αλλά και τις αγορές, ενώ ο ίδιος προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «χρειάστηκε μεγάλη υπομονή για να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος το καλοκαίρι του 2015, προκειμένου να βρεθεί μια έξοδος από το αδιέξοδο με τη βοήθεια του τρίτου προγράμματος το οποίο δεν θα ήταν απαραίτητο χωρίς αυτές τις πολιτικά τοποθετήσεις».

Μάλιστα, ο Π. Μοσκοβισί αναφέρεται αναλυτικά στις εντάσεις που είχαν προκύψει, λέγοντας ότι ορισμένες στιγμές «τα συναισθήματα υπερκάλυψαν την πολιτική λογική».

Ως παραδείγματα παραθέτει μία φορά που είχε ακούσει τον Β. Σόιμπλε να λέει στον Γ. Βαρουφάκη ότι δεν τον εμπιστεύεται πλέον, αλλά και μία άλλη περίπτωση, κατά την οποία -όπως ισχυρίζεται- είχε χρειαστεί να μπει στη μέση για να χωρίσει τον Γ. Ντάισελμπλουμ και τον Γ. Βαρουφάκη ώστε να μην πιαστούν στα χέρια.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




Πηγή: Λίμπεραλ