GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ - Ξηλώνουν πινακίδες, οριοθετούν τα νέα σύνορα – Δυνάμεις της KFOR έκαναν το πρώτο βήμα – Πανικοβλημένοι οι Κοσοβάροι

- Ανησυχία προκλήθηκε στους κατοίκους του χωριού Καρακέβε στο δήμο Καμένιτσα όταν είδαν ότι οι Δυνάμεις Κοσόβου (KFOR) τοποθέτησ...

-


Ανησυχία προκλήθηκε στους κατοίκους του χωριού Καρακέβε στο δήμο Καμένιτσα όταν είδαν ότι οι Δυνάμεις Κοσόβου (KFOR) τοποθέτησαν πινακίδες που ορίζουν τα προσωρινά σύνορα του Κοσσυφοπεδίου.

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το πρωί και όπως επισημαίνεται από τοπική ιστοσελίδα «η οριοθέτηση αυτή έφερε τα εδάφη τους στην πλευρά της Σερβίας και όχι στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ήταν».
Ο Σελβέρ Λενιάνι πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Καρακέβε (Karaqevë) δήλωσε ότι αυτή η δράση των KFOR έχει προκαλέσει ανησυχίες στους κατοίκους, όπως αναφέρει το echedoros.

«Οι πινακίδες αυτές τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί στις 10 η ώρα, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας των KFOR.

-

Αυτό μας φόβισε και μας έκανε να καταλάβουμε ότι η διαίρεση εξουσιοδοτείται από τον διεθνή παράγοντα.

Έχουμε τα χωράφια μας εκεί που τώρα θα εργαζόμαστε παράνομα, αυτό πρέπει να συζητηθεί επειγόντως στα κεντρικά όργανα της χώρας», είπε. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν τοποθετηθεί αυτές οι πινακίδες, η σημερινή δράση έχει δημιουργήσει μια ανησυχητική κατάσταση σε συνδυασμό με τον διάλογο που γίνεται με τη Σερβία.
Επίσης, δεν κατάφεραν να πάρουν μια απάντηση από τις KFOR γιατί οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στην Καρακέβε της Καμένιτσα.

Δείτε εικόνες από την περιοχή.


-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



-