GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πρωτοφανής πρόκληση: Με (ν)τροπολογία επιχείρησαν να δώσουν αυξήσεις σε κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ, στις ΔΕΚΟ! (εικόνα)

- Μετά την κατακραυγή πήραν πίσω άρον-άρον την τροπολογία για τις αυξήσεις στους διοικητές των ΔΕΚΟ Αρον – άρον έσπευσε η κυβ...

-



Μετά την κατακραυγή πήραν πίσω άρον-άρον την τροπολογία για τις αυξήσεις στους διοικητές των ΔΕΚΟ
Αρον – άρον έσπευσε η κυβέρνηση να αποσύρει από την Βουλή την προκλητική τροπολογία που προβλέπει αυξήσεις εως και 60% στις αποδοχές της διοίκησης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.

Μετά την γενικευμένη κατακραυγή και αφού πιάστηκε με την γίδα στην πλάτη η κυρία Αικατερίνη Παπανάτσιου ανακοίνωσε πως αποσύρεται η επίμαχη διάταξη.
Ωστόσο, αγανάκτηση προκαλεί και η δικαιολογία απόσυρσης που επικαλέστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.
«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την διατύπωση. Θα την αλλάξουμε και θα την επαναφέρουμε σε άλλο νομοσχέδιο» είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η προκλητική τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή (σ.σ. ημερομηνία πρωτοκόλλου 26/7/2018 και ώρα 9:15) δείχνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών θεώρησε πιο σημαντικό ζήτημα τους μισθούς των golden boys από τα μέτρα για τους πυρόπληκτους που ακόμα δεν έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Η επίμαχη ρύθμιση προέβλεπε αυξήσεις έως και 2.852 ευρώ ή ποσοστό 60% για τις αποδοχές των διοικητικών στελεχών ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους ή έχουν ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ προβλέπει υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Με την προωθούμενη ρύθμιση οι μισθοί και αποζημιώσεις των προέδρων και των διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων δεν θα δεσμεύονταν από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ αλλά θα καθορίζονταν με υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Να σημειωθεί ότι οι αποδοχές του προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου ανέρχονται σε 8.314,56 ευρώ που σημαίνει ότι το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ.
Με απλά λόγια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί ρύθμιση που θα επιτρέπει στους προέδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους των ΔΕΚΟ να αμείβονται με τον εξωφρενικό -για τα σημερινά δεδομένα- μισθό των 6.732 ευρώ καθαρά.
Σε ορισμένους διοικητές ΔΕΚΟ η αύξηση θα φθάσει το 60%!

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Την ώρα που οι Έλληνες θρηνούν τους νεκρούς τους, η Κυβέρνηση επιχείρησε να αυξήσει τις αποδοχές των, διορισμένων από την ίδια, επικεφαλής των ΔΕΚΟ έως και 2850 ευρώ.

Η απόσυρση της τροπολογίας, εν μέσω κατακραυγής από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ, είναι ομολογία ενοχής.

Η δε κατάθεση της, επιβεβαιώνει ότι ακόμη και αυτές τις στιγμές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ νοιάζονται μόνο για τον κομματικό στρατό τους. Ντροπή!».

Νωρίτερα ο Lykavitos.gr έγραφε
Την ώρα που οι συγγενείς των νεκρών από τις καταστροφικές φωτιές της Ανατολικής Αττικής δεν έχουν θάψει ακόμα τους αγαπημένους τους και ο καπνός βγαίνει ακόμα πάνω από τα αποκαΐδια, η κυβέρνηση επιλέγει ρουσφετολογικές παροχές, ενώ είναι σε εξέλιξη τα θερινά τμήματα της Βουλής, με σωρεία τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια.

Πιο επαίσχυντη περίπτωση αποτελεί τροπολογία του ΥΠΟΙΚ με την οποία αυξάνεται έως και 80% ο μισθός στελεχών σε συγκεκριμένες ΔΕΚΟ.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη, κατατέθηκε σχεδόν στα κρυφά, λίγη μόνο ώρα πριν από τη συζήτησή της, την ώρα που η χώρα κυριαρχείται από το πένθος της εθνικής τραγωδίας που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την έκθεση του γενικού Λογιστηρίου η τροπολογία φέρνει αυξήσεις που φθάνουν έως και 2.852 ευρώ για τις αποδοχές των διοικητικών στελεχών ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το Υπερταμείο και απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους ή έχουν ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Με την προωθούμενη ρύθμιση οι μισθοί και αποζημιώσεις των προέδρων και των διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων δεν θα δεσμεύονται από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ αλλά θα καθοριστούν με νέα υπουργική απόφαση και σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Να σημειωθεί ότι οι αποδοχές του προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου ανέρχονται σε 8.314,56 ευρώ που σημαίνει ότι το 90% ισοδυναμεί με μισθό 7.483,10 ευρώ.

-
Όργιο κομματικών τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια

Την ίδια στιγμή, σε μία κύρωση σύμβασης του υπουργείου Υγείας, σε εκτέλεση διαθήκης ενός φυσικού προσώπου, έχουν κατατεθεί 4 τροπολογίες, μεταξύ των οποίων για τη λειτουργία των φαρμακείων, τη μη υποχρεωτική πώληση ναρκωτικών φαρμάκων από τα φαρμακεία, ρυθμίσεις θεμάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ, της ΕΚΑΠΥ και της Θεσμικής αναδιοργάνωση της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής αλλά και νομιμοποίηση των δαπανών της Α.Ε «Κέντρο τεκμηρίωσης και κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών» μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ύψους 190.107,98€ για το 2017.

Επίσης με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την αξιολόγηση και την εξέλιξη των ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου ΕΣΥ.

Αντίστοιχα, στο νομοσχέδιο για την καταστολή και πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες έχουν κατατεθεί 6 τροπολογίες, που αφορούν το νομικό καθεστώς για τις δωρεές ιδιωτών προς το δημόσιο, ζητήματα από αφορούν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, αλλά και επιπλέον 35 εκ € για την επιχειρησιακή απόδοση των υποβρυχίων ΩΚΕΑΝΟΣ, ΠΙΠΙΝΟΣ και ΜΑΤΡΩΖΟΣ, ενώ με άλλη διάταξη παρέχεται νομική υπεράσπιση στα στελέχη της Α.Α.Δ.Ε που διώκονται για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Σε άλλη διάταξη, παρέχεται απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης προϊόντων βιομηχανικού καπνού, παράλληλα, ένα κτίριο στις ΓΟΥΡΝΕΣ Ηρακλείου περνά από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο για να αποκρατικοποιηθεί και τέλος αλλάζει το καθεστώς δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων κινητών και ακινήτων που επιβάλλονται στα πλαίσια ελέγχων του ΣΔΟΕ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


https://www.lykavitos.gr/protofanis-proklisi-me-tropologia-ti/