GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Γιασάρ Γκιουλέρ: Ο νέος Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ κατηγορείται για δολοφονίες αμάχων

- Έναν από τους πλέον έμπιστους του στρατιωτικούς, τον στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ επέλεξε ο Ερντογάν ως διάδοχο του ΑΓΕΕΘΑ Χουλο...

-



Έναν από τους πλέον έμπιστους του στρατιωτικούς, τον στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ επέλεξε ο Ερντογάν ως διάδοχο του ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ που από χθες είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ο νέος επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας κατάγεται από το Αρνταχάν και είναι 64 ετών.
Ο Γκιουλέρ είχε κερδίσει από καιρό την εμπιστοσύνη του Τούρκου προέδρου, αλλά οι σχέσεις τους έγιναν πιο στενές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου 2016 στη γειτονική χώρα.
Τότε ο νυν ΑΓΕΕΘΑ ήταν αρχηγός των δυνάμεων της Χωροφυλακής.
Τον συνέλαβαν οι πραξικοπηματίες και τον φυλάκισαν σε τουρκική βάση από όπου στη συνέχεια απελευθερώθηκε.

Μετά την 15η Ιουλίου 2016 αντικατέστησε τον αρχηγό του τουρκικού Στρατού Ξηράς Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ ενώ σύντομα έγινε Β’ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Γκιουλέρ εμφανιζόταν πάντα δίπλα στον νέο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, γεγονός που δείχνει πως είχε ισχυροποιήσει τη θέση του.

Στο μεταξύ Ο δημοσιογράφος Amed Dicle, συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνομιλίες Τουρκίας-ΡΚΚ 2005-2015», σε σημερινή του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορεί ευθέως τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, ως υπεύθυνο δολοφονιών εκατοντάδων αμάχων Κούρδων.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Γιασάρ Γκιουλέρ, ως διοικητής του Τάγματος Εσωτερικής Ασφάλειας, στη Σιλώπη, την περίοδο 1992-1994, διέταξε τη σύλληψη εκατοντάδων πολιτών, η τύχη των οποίων έκτοτε αγνοείται.
Πολλοί από αυτούς αποδείχτηκε ότι δολοφονήθηκαν και στη συνέχεια οι υφιστάμενοι του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, πέταξαν τα πτώματά τους σε πηγάδια με οξύ, για να λιώσουνε και να χαθούν τα ίχνη τους.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


-