GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Με αντίποινα προειδοποιεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν τις ΗΠΑ αν συνεχίσουν να «απειλούν» - Στρατός κυκλώνει την βάση του Ιντσιρλίκ

- Η Αγκυρα θα προβεί σε αντίποινα, αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις για τη δίκη του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον, προειδοποί...

-


Η Αγκυρα θα προβεί σε αντίποινα, αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις για τη δίκη του Αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Βέβαια ο Ιμπραχίμ Καλίν συμπλήρωσε ότι «Περιμένει πως οι δύο χώρες θα λύσουν τις διαφορές τους μέσω της διπλωματικής οδού» και ανέφερε ότι «Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας θα έχουν συνομιλίες αυτή την εβδομάδα».

Για να γίνουν πιο «κατανοητές» οι τουρκικές θέσεις, μονάδες του τουρκικού Στρατού ανέλαβαν θέσεις περιμετρικά της ΝΑΤΟϊκής βάσης του Ινσιρλίκ.
Αυτό είχε να γίνει από την εποχή του πραξικοπήματος το 2016.

Την Τρίτη, δικαστήριο στη Σμύρνη απέρριψε το αίτημα του Μπράνσον για άρση του κατ’ οίκον περιορισμού του κατά τη διάρκεια της δίκης του, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες περί «τρομοκρατίας».

Επίσης με «μέτρα» κατά των ΗΠΑ απειλεί η Τουρκία σε περίπτωση που παρεμποδιστεί περαιτέρω η πώληση των F-35, όπως έκανε γνωστό σήμερα εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως έγινε πριν λίγο καιρό γνωστό, η Ουάσιγκτον φαίνεται να έχει παγώσει τη μεταφορά των F-35 στην Τουρκία, για τα οποία έχει πληρώσει.

«Τα F-35 είναι ένα διεθνές σχέδιο και η Τουρκία θα λάβει νομικά μέτρα εάν γίνουν βήματα προς την αποτροπή προμήθειαςτους», δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pronews.gr