GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μετά τον πύρινο εφιάλτη έρχεται πολιτικός τρόμος: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα γκρεμίσει τα σπίτια των πολιτών στο Μάτι

- «Θα ελεγχθούν όλες οι πολεοδομικές άδειες στο Μάτι.  Θα γκρεμίσουμε όπου χρειαστεί» ποιος τα δήλωσε αυτά; Ποιο; άλλος παρά...

-


«Θα ελεγχθούν όλες οι πολεοδομικές άδειες στο Μάτι. 
Θα γκρεμίσουμε όπου χρειαστεί» ποιος τα δήλωσε αυτά;
Ποιο; άλλος παρά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε σημερινή συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Δεν φτάνει που ο κόσμος έχασε τα σπίτια του, έχασε συγγενείς, φίλους, συζύγους, γονείς, παππούδες και παιδιά και έζησε τον πύρινο εφιάλτη θα πρέπει τώρα να ζήσει τον πολιτικό τρόμο από μια κυβέρνηση που δείχνει να έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και για τα λάθη και τις παραλείψεις της είναι αποφασισμένη να τα «φορτώσει» όλα σε αυτούς που σε λίγους μήνες θα τους απαιτήσει να την ψηφίσουν κιόλας!

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε πως δεν υπάρχει νόμιμη άδεια σε μηδέν απόσταση από την παραλία και τον αιγιαλό, θα ελεγχθούν όλες οι οικοδομικές άδειες.
«Είκοσι έξι συμπολίτες μας κάηκαν γιατί υπήρχε μια μάντρα στο Μάτι.
Όπου χρειαστεί θα γκρεμιστούν… είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί …» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, επίσης, πως υπάρχει η πολιτική βούληση για να μπει ένα τέλος στην ανορθολογική λογική, να υπάρξει επιτέλους χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός.

«Η πολιτεία έχει διαχρονικές ευθύνες, πρέπει να αλλάξουμε όλοι, να γίνουν οι αναγκαίες οι υποδομές, να υπάρξουν πολεοδομικά σχέδια» σημείωσε και διερωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν είχαμε κτηματολόγιο, δεν είχαμε δασικούς χάρτες.

«Εμείς αυτά τα λίγα χρόνια έχουμε κάνει πράξη όσα δεν έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε» υποστήριξε.

«Δεν είναι μόνο το Μάτι που δεν έχει πολεοδομικό σχεδιασμό, υπάρχουν πολλές περιοχές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα, γι' αυτό θα πρέπει να τα δούμε όλα. Θα πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες υποδομές.
Στη μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν να δούμε από δω και πέρα τι κάνουμε για να μην ξαναζήσουμε αυτή την τραγωδία, αυτό το δράμα πουθενά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

«Είχαμε πάρα πολλές συνθήκες, μόνιμες που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό και τη δομή των περιοχών, αλλά και με τη συγκυρία, τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς, την άμεση μετάδοση της πυρκαγιάς, τη μεγάλη ταχύτητα του ανέμου» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, ενώ έκανε λόγο και για ελλείψεις σε βασικές δομές λόγω των υποχρεώσεων της χώρας μας. «Σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε ένα τραγικό γεγονός» επισήμανε.

Tέλος, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν, επανέλαβε πως θα ελεγχθούν όλες οι παρανομίες και θα πρέπει να διορθωθούν προβλήματα χρόνων, πολεοδομικά εγκλήματα χρόνων.

Δηλαδή ανακαλύψαμε που ανατέλλει ο Ήλιος. 

Να πούμε όμως ότι ο Χρήστος Σπίρτζης αλλά και οι άλλοι υπουργοί φαίνεται ότι αγνοούσαν πως το πολεοδομικό σχέδιο στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι φέρει την υπογραφή του υπουργού της δικής τους κυβέρνησης, όταν προχωρούσαν σε καταγγελίες περί αυθαιρέτων.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Σταθάκης ως υπουργός Περιβάλλοντος έχει υπογράψει το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής που κάηκε, στις 24 Μαρτίου 2017.

-
Πριν λοιπό αναζητήσουν ευθύνες στον συνήθη ύποπτο, τους πολίτες να εξηγήσουν γιατί κανείς δεν ειδοποίησε τους κατοίκους έγκαιρα να φύγουν από τα σπίτια τους.
Σπίτια που τόσα χρόνια πληρώνουν κανονικά φως, νερό, τηλέφωνο, τότε δεν υπήρχαν παρανομίες κύριε υπουργέ ή βόλευε που πλήρωναν;

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




pronews.gr