GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

- Γράφει ο Friedman Θα σας παραθέσω ένα δείγμα για να καταλάβετε τι συμβαίνει με την διακυβέρνηση μια χώρας του μεγέθου...

-





Γράφει ο Friedman

Θα σας παραθέσω ένα δείγμα για να καταλάβετε τι συμβαίνει με την διακυβέρνηση μια χώρας του μεγέθους της Ελλάδας σε σχέση με τις μεγάλες δυνάμεις και εν προκειμένω με τις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Γερμανία.
Θυμάστε την ημέρα που ο Τσίπρας συμφώνησε με την Μέρκελ να δεχθεί τους μετανάστες από την Γερμανία και έδωσε μια ανάσα πολιτικού οξυγόνου στην Μέρκελ και ως αντάλλαγμα πήρε την 6μηνη αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά ??
Το θυμάστε όλοι.
Ορισμένοι θα θυμάστε πως την ακριβώς επόμενη ημέρα μια Αμερικάνικη εφημερίδα που εκπροσωπεί τον Τραμπ η Washington Post έγραψε άρθρο με τίτλο:
Η Ελλάδα και «το μέλλον μετά το λαϊκισμό» δηλ. έκανε ευθεία επίθεση στον Τσίπρα.
Αυτό έγινε γιατί την προηγούμενη ημέρα ο Τσίπρας τα βρήκε με την Μέρκελ που είναι τώρα σε μεγάλη κόντρα με τον Τραμπ.
Ο Τσίπρας το έλαβε το μήνυμα από την Ουάσιγκτον και έκανε τούμπα άμεσα, για να ηρεμήσει ο Τραμπ απέλασε τους Ρώσους διπλωμάτες, δηλ. έδωσε στον Τραμπ την μπάλα να βάλει γκολ.
Όμως αυτό που δεν περίμενε ήταν πως ο Πούτιν δεν παίζει μόνος του έχει κρυφό παίκτη ( αγωγοί στην Μαύρη θάλασσα κ.α ) την Μέρκελ.

-
Λοιπόν ο Πούτιν πετάει την μπάλα στην Μέρκελ μετά τις απελάσεις των Ρώσων και η Μέρκελ βάζει τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας να φρενάρει την εκταμίευση της δόσης των 15 δις ευρώ και ο Τσίπρας τρώει γκολ από εκεί που δεν το περιμένει.

-
Ο Τσίπρας μέσω του Τσακαλώτου αναγκάζεται να υποσχεθεί στην Μέρκελ πως θα βρει τα 28 εκατομμύρια ευρώ ισοδύναμα από την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ και για να την ευχαριστήσει της υπόσχεται πως αυτά τα 28 εκατομμύρια θα τα κόψει από τις στρατιωτικές δαπάνες, δηλ. θα κόψει 28 εκατομμύρια ευρώ από αυτά που θα πήγαιναν στις τσέπες του Τραμπ αφού οι εξοπλισμοί είναι Αμερικάνικοι.
Η Μέρκελ παίρνει το μήνυμα και δίνει εντολή στον υπουργό οικονομικών της να πει στον Τσακαλώτο πως η δόση θα δοθεί αλλά αφού πρώτα γίνει αξιολόγηση από την Τρόικα αν τηρούνται οι δεσμεύσεις.
Αυτό το έκανε η Μέρκελ για να φρενάρει τον Τσίπρα μη τυχόν και ξαναδώσει την μπάλα στον Τραμπ εναντίον των Γερμανών και των Ρώσων.

-

Τώρα η μπάλα είναι στα πόδια του Τσίπρα και είτε θα κάνει τάκλιν στην Μέρκελ, και θα πάει σε πρόωρες εκλογές, είτε θα κάνει τάκλιν στον Τραμπ και θα τον φάει το μαύρο φίδι.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Τώρα θα λουστεί ό,τι έκανε αφού η απληστία για εξουσία τον έχει κάνει μπαλάκι του πινκ πονκ.
Αυτό που σας περιέγραψα είναι το τελευταίο επεισόδιο τις τελευταίες 15 ημέρες, έρχονται κι άλλα τέτοια επεισόδια και το σήριαλ από πολιτικό γίνεται θρίλερ.

ΥΣ

Εκεί έξω όλοι οι πολίτες μέσα από την άνεση του καναπέ έχουν λύσεις για όλα ή πιστεύουν σε πολιτικά οράματα που τους τάζουν διάφοροι τσαρλατάνοι της πολιτικής.
Η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι ίσως το πιο δύσκολο προβλήμα στον πλανήτη γιατί εκεί έξω συγκρούονται δεινόσαυροι και κάποιοι πιστεύουν πως οι μύγες έχουν μεγαλύτερη δύναμη από αυτούς.



ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"





Scripta Manent non Verba