GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Να τηρηθεί η συμφωνία του 1974» – Κυκεώνας δραματικών εξελίξεων με ισραηλινή χερσαία κινητοποίηση-Στα 1200 μέτρα Ιρανοί-Χεζμπολάχ

- Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Σε απόσταση αναπνοής συριακές-ισραηλινές δυνάμεις. «Θα απαιτήσουμε την πιστή τήρηση της συμ...

-


Κεντρική φωτογραφία άρθρου:
Σε απόσταση αναπνοής συριακές-ισραηλινές δυνάμεις.

«Θα απαιτήσουμε την πιστή τήρηση της συμφωνίας του 1974 για την Αποστρατικοποιημένη Ζώνη με τον συριακό Στρατό.
Να τηρηθούν όλες οι συμφωνίες της Γενεύης του 1974 που ακολούθησαν τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ» δήλωσε με μια φωνή το Υπουργικό ΣΥμβούλιο του Ισραήλ όπως τόνισε ο Μ.Νετανιάχου δίνοντας σήμα για ενίσχυση των δυνάμεων του ισραηλινού Στρατού στα σύνορα.
Από την πρώτη του μήνα άρματα μάχης, έφεδροι και πυροβολικό μεταφέρονται στις πρώτες γραμμές του μετώπου.

Ταυτόχρονα, ανάμεσα στους 15.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα με το Ισραήλ στο Γκολάν, οι IDF εντόπισαν Iρανούς Φρουρούς μαζί με δυνάμεις της Χεζμπολάχ ανέφεραν πριν λίγο πηγές του Ισραήλ ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ήταν λίγοι στον αριθμό αλλά τους παρακολουθούμε διαρκώς.»

Οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ και του Ιράν βρίσκονται σε απόσταση μόλις 1.200 μέτρων από το φυλάκιο του ισραηλινού Στρατού Tel Fares στο κεντρικό Γκολάν.

Δεν είναι μόνο αυτό το θέμα που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή.
Ο συριακός Στρατός έχει μεταφέρει τεράστιες δυνάμεις στα σύνορα γεγονός που δημοσιοποίησε και σε βίντεο σήμερα.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως έπληξε φυλάκιο του συριακού στρατού που είχε βομβαρδίσει την ουδέτερη ζώνη στα σύνορα του Γκολάν στη διάρκεια μάχης με αντάρτες στη νότια Συρία.

Το Ισραήλ βομβάρδισε για πρώτη φορά θέση στη συριακή πλευρά των συνόρων των Υψιπέδων του Γκολάν, δήλωσαν πηγές και από τις δύο πλευρές.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε έναν λόφο στο χωριό Χαν Αρναμπέχ στην επαρχία Κουνέιτρα χωρίς να προκαλέσει απώλειες, δήλωσε στο Ρόιτερς στρατιωτικός διοικητής.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως, αν και δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Συρία, θα «εξακολουθήσει να εφαρμόζει τη Συμφωνία Διαχωρισμού των Δυνάμεων του 1974 που περιλαμβάνει την ουδέτερη ζώνη».

Η υπό την επιτήρηση του ΟΗΕ προσωρινή κατάπαυση του πυρός του 1974 απαγορεύει ή περιορίζει τη στρατιωτική ενίσχυση οποιασδήποτε πλευράς γύρω από το Γκολάν.

Ισραηλινός υπουργός δήλωσε πως το Ισραήλ μπορεί να ανοίξει πυρ εναντίον συριακών δυνάμεων, αν θεωρήσει ότι παραβιάζουν τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.

Επιπλέον, το Ισραήλ ανησυχεί μήπως οι πρόσφυγες φορέσουν ζώνες εκρηκτικών και ανατιναχτούν στα σύνορα χτυπώντας θέσεις του Στρατού.

Κάπου 9.000 σιίτες από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ και 7.000 άντρες της Χεζμπολάχ υπάρχουν στην Συρία αναφέρουν πηγές του Ισραήλ.

Το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί την ιρανική και σιιτική αυτή παρουσία δίπλα στα σύνορα του.

Η διαταγή έχει δοθεί στην Μεραρχία Golan Bashan, να ετοιμασθεί για εμπλοκή ώστε να τηρηθούν οι συμφωνίες κατάπαυσης του 1974.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν προετοιμασθεί για 3 σενάρια:

To πρώτο είναι μια πιθανή συμφωνία με τους αντάρτες στην Daraa η οποία μπορεί να εφαρμοσθεί και στην Quneitra δίπλα στα ισραηλινά σύνορα.

Μια πιθανή επίθεση στην Koυνέιτρα από τη ΝΑ Γκολάν στην πόλη Nawa αναφέρεται ως πολύ πιθανό ενδεχόμενο από την αμερικανική Διοίκηση CENTCOM και τους Στρατηγούς των IDF.

Αυτή αναμένεται μετά την ανακατάληψη της Daraa , γυρνώντας δυτικά προς Κουνέιτρα.

Εκεί θα διαχωριστεί προς 2 πλευρές:

H μία θα κινηθεί δυτικά προς Yarmuk και τα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας. Εκεί θα προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν το έδαφος που κατέχει το παρακλάδι του ISIS, η οργάνωση, Khalid ibn Walid.

Η άλλη πλευρά θα προσεγγίσει την Κουνέιτρα από τον βορρά.

Αν η πρώτη δύναμη νικήσει το ISIS , τότε και οι δύο πλευρές θα συγκλίνουν προς τους λόφους που «βλέπουν» το ισραηλινό Hamat Gader και την Θάλασσα της Γαλιλαίας.

Συνεπώς, με την ήττα των ανταρτών, η δύναμη του συριακού στρατού-Χεζμπολάχ θα παραταχθεί στην συνοριογραμμή με το Κεντρικό Γκολάν απέναντι ακριβώς από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Πως θα αντιδράσουν τα ρωσο-συριακά μαχητικά  που βομβαρδίζουν στην περιοχή; Τα αντιαεροπορικά τους;

Θα παραμείνουν δυνάμεις του συριακού Στρατού στην αποστρατικοποιημένη ζώνη;

Πρόκειται για την εξέλιξη που είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Κεραυνοβόλα επίθεση:
Ο συριακός στρατός μπήκε σε αποστρατικοποιημένη Ζώνη στο Γκολάν – Μεταφέρει δυνάμεις η Ιορδανία, έτοιμο και το Ισραήλ

Το 2016 ο Μ.Νετανιάχου διακήρυξε πως το Τελ Αβίβ δεν θα επιστρέψει ποτέ τα Υψώματα του Γκολάν στην Δαμασκό. Τα εδάφη που είναι υπό ισραηλινή κατοχή από το 1981 μετά την κατάληψη τους στην διάρκεια του πολέμου των Εξι ημερών.

Η «buffer zone» στο Γκολάν δημιουργήθηκε το 1974 με την συμφωνία απεμπλοκής μετά την ήττα στο πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973…

Δείτε Βίντεο από την περιοχή






 -
Ο συριακός Στρατός έχει μεταφέρει μεγάλες ενισχύσεις απέναντι από το Ισραήλ
-
pentapostagma.gr


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"