GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αύξηση ρεκόρ 122% των αφίξεων λαθραίων μεταναστών στην Ελλάδα: Ο Έβρος μετατρέπεται σε νέα Λέσβο

- Σε κύρια πύλη εισόδου λαθρομεταναστών εξελίσσεται ο Έβρος καθώς η φύλαξη των συνόρων είναι από ελλιπής έως και ανύπαρκτη με ...

-



Σε κύρια πύλη εισόδου λαθρομεταναστών εξελίσσεται ο Έβρος καθώς η φύλαξη των συνόρων είναι από ελλιπής έως και ανύπαρκτη με αποτέλεσμα χιλιάδες αλλοδαποί θα περνούν το ποτάμι.

Ο Γκέραλντ Τάτσγκερν από την Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Αυστρίας ο οποίος ειδικεύεται στη δίωξη διακινητών, αναφέρει ότι περίπου 60.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα «εγκλωβισμένοι» στα Βαλκάνια.

«Πρόκειται εν μέρει για ανθρώπους που μένουν εκεί μεγάλο διάστημα αλλά και για λαθραίους μετανάστες που κατέφθασαν προσφάτως μέσω Ελλάδας», αναφέρει ο ειδικός, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Στην Ελλάδα καταγράφηκαν μέχρι και τις 8 Ιουλίου 24.000 νέες αφίξεις λαθρομεταναστών  αριθμός αυξημένος κατά 122% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, αναφέρει ο Τάτσγκερν στο dpa.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι παράνομες είσοδοι  δια μέσω του Έβρου παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Από τις αρχές του χρόνου έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των ανθρώπων που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του συγκεκριμένου ποταμού.

Ελλάδα: "Και τι να κάνουμε;"!

Σύμφωνα με το dpa, πρόσφατα, κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία  αρνείται πεισματικά α λάβει το οποιοδήποτε μέτρο για τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων (τα θαλάσσια έχουν εγκαταλειφθεί οριστικά) έλεγαν ότι η «προσφυγική συμφωνία» ΕΕ-Τουρκίας που υπεγράφη το 2015 δεν συμπεριλαμβάνει τα σύνορα στον Έβρο!

Με αυτό σκεπτικό, οι  επαναπροωθήσεις  προς την Τουρκία αφορούν μόνον ανθρώπους που έφτασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης.

Επαναπροωθήσεις, οι οποίες όμως έτσι και αλλιώς δεν γίνονται ακόμη και απο τα νησιά του Αιγαίου, καθώς η Ελλάδα δεν στέλνει πλέον κανένα πίσω, μηδενίζοντας έστω και τον ελάχιστο αυτό αριθμό των επαναπορωθήσεων που υπήρχε.

Δεδομένου ότι η συμφωνία δεν ισχύει για την περιοχή του Έβρου, η Άγκυρα δεν έχει ουσιαστικά κίνητρο να εμποδίσει τους παράνομους μετανάστες από το επικίνδυνο ταξίδι μέσω του ποταμού, διατείνεται η ελληνική πλευρά, η οποία φυσικά δεν προτίθεται και δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει τις παράνομες εισόδους.

Οι περιπτώσεις εντοπισμού παράνομων μεταναστών είναι καθημερινό φαινόμενο.

Στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, Αστυνομικοί της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν 58χρονο αλλοδαπό, ο οποίος προωθούσε λαθραία στο εσωτερικό της χώρας τρεις παράνομους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, υποτίθεται παράνομα, στην ενδοχώρα, τρεις αλλοδαπούς.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Φυσικά οι τρεις παράνομοι μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού είχαν μπει «νόμιμα».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



pronews.gr