GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πανηγυρίζουν Τούρκοι και Ρ.Τ.Ερντογάν για την ολέθρια συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά: Ανθελληνικός και μη ανασχέσιμος άξονας εντός και εκτός ΝΑΤΟ

- «Τρίβει τα χέρια της» από ικανοποίηση η Τουρκία και ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναμένοντας να επωφεληθεί το μέγιστο των σχέσεων της με το...

-


«Τρίβει τα χέρια της» από ικανοποίηση η Τουρκία και ο Ρ.Τ.Ερντογάν αναμένοντας να επωφεληθεί το μέγιστο των σχέσεων της με το γειτονικό κρατίδιο το οποίο έχει «αγκαλιάσει» σφικτά εδώ και μερικά χρόνια σε όλους τους τομείς.
Το επιχείρημα της Κυβέρνησης και του Ν.Κοτζιά πως «λύνουμε το θέμα με Σκόπια λόγω Τουρκίας» μέχρι τώρα και με βάση τις πληροφορίες που έρχονται δεν ισχύει.

Αντιθέτως οι Τούρκοι εμφανίζονται πολλοί ευχαριστημένοι με την εξέλιξη αυτή καθώς δημιουργείται ένας άξονας Τουρκίας-Αλβανίας-Σκόπια φοβερά ανθελληνικός τόσο εντός όσο και εκτός ΝΑΤΟ. Σκεφτείτε τι θα συμβαίνει στις ψηφοφορίες στην Συμμαχία στο μέλλον.




Ο Ν. Κοτζιάς είπε πριν λίγο: “Προλάβαμε τον τούρκικο δάκτυλο για ισλαμικό φονταμενταλισμό στα Σκόπια”.

Ως προς τη διείσδυση της Τουρκίας στην πΓΔΜ είπε ότι, με βάση αυτά που του μετέφεραν οι επικεφαλής των Αλβανών της πΓΔΜ, “οι Τούρκοι προπαγανδίζουν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και θέλουν τον περιορισμένο και χαμηλό αλβανικό εθνικισμό να τον μετασχηματίσουν σε ισλαμικό φανατισμό”, για να καταλήξει:

“Συμφέρει την Ελλάδα να αποκτήσει ισλαμικό φονταμενταλισμό πάνω από τα σύνορά μας και να αποκτήσουν αυτοί έναν χώρο που να εκπαιδεύονται ισλαμιστές μαχητές για να εισέρχονται στην Ελλάδα;”.

Πριν λίγο το τουρκικό κόμμα στα Σκόπια επικρότησε την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ με μεγάλη ευχαρίστηση!

«Ενα καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία ξεκινά στην Δημοκρατία της Μακεδονίας και τη ΝΑ Ευρώπη.
Η Συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Δημοκρατίας Μακεδονίας και Ελλάδας δεν είναι μόνο ιστορική αλλά μεγάλης σημασίας για το μέλλον των δύο χωρών και την περιοχή» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δημοκρατικό Κόμμα Τούρκων Μακεδονίας (PDT).

«Η αλλαγή ονόματος είναι αποδεκτή και μεγάλης σημασίας η υπογραφή συμφωνίας».

«Δεδομένου του περιεχομένου της συμφωνίας, πιστεύουμε πως η διαδικασία προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς θα επιταχυνθεί».

Αλλά και μεγάλα ΜΜΕ με αναλυτές υυψηλού κύρους τονίζουν πως η συμφωνία δεν πρόκειται να κάμψει την Τουρκία.

«Σκόπια, ο «Δούρειος Ίππος» της Τουρκίας. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν κρύβει την φιλοδοξία του να επεκτείνει την νεοοθωμανική του ατζέντα σε ολα τα Βαλκάνια» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν «βλέπει» τα Σκόπια ως ακόμη έναν «δορυφόρο» της Τουρκίας και η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει δεχτεί τον εναγκαλισμό αυτό.

Πολύ λίγες φωνές στα Σκόπια αντιστέκονται και ασκούν κριτική στον Ρ.Τ.Ερντογάν υπό τον φόβο να γίνουν στόχοι απειλών.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει πετύχει το σχέδιο του. Εχει επηρεάσει την πλειοψηφία των Αλβανών στην χώρα με αποτέλεσμα πολλοί να τον θεωρούν «πατέρα» και «προστάτη» τους.

Για πάνω από μια δεκαετία, ο Ρ.Τ.Ερντογάν επενδύει στην αύξηση της επιρροής στους αλβανικούς κύκλους των Σκοπίων, κατασκευάζοντας τζαμιά, τουρκικά σχολεία, χρηματοδοτώντας ΜΜΕ, θρησκευτικά ινστιτούτα και πρόσφατα, πολιτικά κόμματα.

Όποιος τολμά να επικρίνει τον Ερντογάν ή να συζητήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες στην ΠΓΔΜ  δέχεται δημόσια επίθεση από την «διαδικτυακή ταξιαρχία» ως προδότης του ισλάμ .

Ολοι αυτοί ελέγχονται από τους κοντινούς συνεργάτες του.

Οποιος αντιδρά κατά της Τουρκίας και του Ρ.Τ.Ερντογάν, διώκεται ως προδότης.

«Ημουν προσωπικά στόχος αυτών των επιθέσεων δύο φορές» είπε η Xhelal Neziri, μια ρεπόρτερ από τα Σκόπια.

«Δεν μπορούν να με σταματήσουν, δεν μπορούν να σταματήσουν την διάδοση της αλήθειας αλλά δυστυχώς πολλοί συνεργάτες μου δεν θέλουν να μιλούν για το θέμα αυτό διότι δέχονται απειλές».

Η πλειοψηφία των Αλβανών στα Σκόπια αυτοπροσδιορίζονται ως Μουσουλμάνοι και όχι ως Αλβανοί, δεν κάνουν χρήση δηλαδή της εθνικής τους ταυτότητας. Πολλοί δεν αναγνωρίζουν ούτε την «Μητέρα Τερέζα» ως Αγία.

Ο αριθμός εκείνων που πιστεύουν ότι Αλβανοί «ήρωες», όπως ο Γεώργιος Καστριώτης ή Σκεντέρμπεης , ο οποίος οδήγησε μια εξέγερση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1400, δεν πρέπει να αναγνωρίζονται επειδή είναι Χριστιανοί, κάτι που αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Η στρατηγική του Ερντογάν αφορά ξεκάθαρα την αποκατάσταση της επιρροής της Τουρκίας στα Βαλκάνια, σε παρόμοιο επίπεδο με αυτό που υπήρχε επί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κάτι που είχε πρώιμη επιτυχία με τους Αλβανούς στην ΠΓΔΜ.

Σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού των Σκοπίων είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και το άλλο τρίτο του πληθυσμού είναι κατά κύριο λόγο Αλβανοί μουσουλμάνοι.

Το 2001, οι εντάσεις μεταξύ των δύο ομάδων οδήγησαν σε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας και του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού της Αλβανίας (NLA).

Η σύγκρουση ήταν βραχύβια και έληξε με τη Συμφωνία της Οχρίδας. Μια ειρηνευτική συνθήκη που επέτρεψε στους Αλβανούς πολέμαρχους να μετατραπούν σε  νόμιμους πολιτικούς , κερδίζοντας ενισχυμένα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα τα οποία παραχωρήθηκαν στους Αλβανούς πολίτες της πΓΔΜ.

Ενώ οι ένοπλες εχθροπραξίες ολοκληρώθηκαν πριν από σχεδόν 17 χρόνια, οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων ομάδων εξακολουθούν να είναι άσχημες και με οποιαδήποτε αφορμή μπορεί πάλι η χώρα να βρεθεί στην δύνη ενός εμφύλιου πολέμου .
Οι Σλάβοι και οι Αλβανοί της χώρας εξακολουθούν να διαμένουν σε μεγάλο βαθμό χωριστά και δεν απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα.
Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε και συνεχίζει να το πράττει εθνικά και πολιτικά προβλήματα μεταξύ των Σκοπιανών και των Αλβανών ως την «χρυσή ευκαιρία» για να παρουσιάσει  τον εαυτό του ως τον μεγαλύτερο υπερασπιστή των Αλβανών.

Εν τω μεταξύ, όλες οι οικονομικές επενδύσεις και οι εμπορικές συμφωνίες της Τουρκίας επικεντρώνονται στην δυτική πλευρά της πΓΔΜ .

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το 2016 οι εξαγωγές της Τουρκίας προς την πΓΔΜ ανήλθαν σε 378 εκατομμύρια δολάρια και οι εισαγωγές ανήλθαν σε 82,6 εκατομμύρια δολάρια.

Το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής (TÜdegreesK) αναφέρει ότι περίπου 100 Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν σήμερα επενδύσεις αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων (1,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στην ΠΓΔΜ .

Αυτές οι επενδύσεις επικεντρώνονται στα μέρη όπου ζουν οι Σλάβοι ενώ στην Αλβανική πλευρά ο Ερντογάν έχει επενδύσει σε θρησκευτικά ιδρύματα για να προωθήσει την ισλαμική του ατζέντα.

Ο  άξονας της τουρκικής εμπλοκής είναι καθαρά θρησκευτικο-πολιτικός σε ΠΓΔΜ και Βαλκάνια.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν δεν κρύβει  τη φιλοδοξία του να διαδώσει τις νεο-οθωμανικές φιλοδοξίες του σε όλα τα Βαλκάνια.

Θεωρεί τα Σκόπια  ως έναν άλλο τουρκικό «δορυφόρο», κάτι που δυστυχώς η κυβέρνηση της πΓΔΜ φαίνεται να μην το έχει κατανοήσει επιτείνοντας  τις μακροπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες για την περιοχή και την Ελλάδα.

Πολύ λίγες Αλβανικές φωνές στην πΓΔΜ έχουν το θάρρος να επικρίνουν δημοσίως τον Ερντογάν, φοβούμενες ότι θα  γίνουν στόχος απειλών και προσβολών από μια τεράστια μηχανή προπαγάνδας που έχει εγκατασταθεί εντός της χώρας και  κατευθύνεται από πολλούς  φίλους του.
Ο Ερντογάν έχει επιτύχει εξαιρετικά  να επηρεάσει την πλειοψηφία των Αλβανών στη χώρα αυτή, πολλοί από τους οποίους τον θεωρούν ως τον μοναδικό και  έμπιστο ηγέτη τους.
Σε αυτήν την χώρα έρχεται λοιπόν σήμερα η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει πράγματα που δεν αναγνώρισαν άλλοι εδώ και 27 χρόνια , όπως οι Βούλγαροι κά.
Η Ελλάδα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς με το μέλλον καθώς πέφτει πλέον στα « δίχτυα» των  σχεδίων του σουλτάνου Ερντογάν με μη ανιχνεύσιμες συνέπειες για τον Ελληνισμό.  


-


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




-