GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κοινό αγωγό Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ θέλει ο Νετανιάχου

- Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι την Τρίτη στην συνάντηση στην Λευκωσία με τον ...


-

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι την Τρίτη στην συνάντηση στην Λευκωσία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα συζητήσει μαζί τους μια σειρά θεμάτων, πρωτίστως δε τη σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός κοινού αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας προς την Ιταλία.
Στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, αναφέρεται ότι ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι η εξαγωγή ισραηλινού αερίου στη Δυτική Ευρώπη θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην ισραηλινή οικονομία.
Με την κίνηση αυτή ουσιαστικά, η Τουρκία απομονώνεται από το ενεργειακό χάρτη της Μεσογείου, και μπαίνει φρένο στις ενεργειακές φιλοδοξίες της Αγκυρας στην περιοχή.
Τόσο το Ισραήλ , όσο η Ελλάδα και η Κύπρος αναγνωρίζουν την ανάγκη για νέες τοπικές συμμαχίες έχοντας ως δεδομένη την πτώση της αμερικανικής επιρροής στην περιοχή, δίνοντας ένα δεύτερο ισχυρό  χτύπημα στην Τουρκία μετά την αμερικάνικο «Οχι» στα F-35.


crashonline.gr