GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συνάντηση Α/ΓΕΕΘΑ Ελλάδας – Τουρκίας: Πρώτη φορά μετά τη σύλληψη των Μητρετώδη – Κούκλατζη

- Συνάντηση για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών την 1η Μαρτίου στις Καστανιές τουΈβρου θα βρεθούν ο Έλλη...

-


Συνάντηση για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών την 1η Μαρτίου στις Καστανιές τουΈβρου θα βρεθούν ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, με τον Τούρκο ομόλογό του Στρατηγό Χουλουσί Ακάρ.
Αυτή η συνάντηση του ναυάρχου Αποστολάκη και του Στρατηγού Ακάρ, θα γίνει στην 179η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ, μεθαύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν στο περιθώριο της Συνόδου όπως συνηθίζεται, θα υπάρξει και κάποια κατ’ιδίαν συνάντηση των δυο αρχηγών.
Υπενθυμίζεται ότι η παρατεινόμενη κράτηση των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς, είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία του διαυλου επικοινωνίας μεταξύ των δυο ισχυρών ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας.
Ωστόσο μια ημέρα μετά την πτώση του μοιραίου Mirage 2000-5 στις 12 του περασμένου Απρίλη, οι Α/ΓΕΕΘΑ Ελλάδας – Τουρκίας είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά.
Σε αυτήν την επικοινωνία μάλιστα ο “βάτραχος” Αρχηγός είχε τονίσει προς τον Χουλουσί Ακάρ, ότι εν καιρώ ειρήνης δεν πρέπει να χάνονται Έλληνες αξιωματικοί με τον Τούρκο αρχηγό να ακούει με κατανόηση την παραίνεση αυτή.
Πάντως στο μέτωπο των νομικών προσπαθειών που καταβάλλονται από ελληνικής πλευράς για την απελευθέρωση του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Λοχία ΕΠ-ΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη η υπεράσπιση, έχει έναν άσσο μανίκι της.
Όπως αποκάλυψε το OnAlert η τοποθέτησή τους στην Ελληνική Διπλωματική Αντιπροσωπεία αυτομάτως τους δίνει την πολυπόθητη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.
Έτσι θα καταρριφθεί ένα από τα επιχειρήματα των Τουρκικών Δικαστικών Αρχών, στα οποία βασίζουν τις απορριπτικές αποφάσεις στα αιτήματα απελευθέρωσής τους.

-