GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κάτι ετοιμάζει ο ΓΑΠ και επιμένει: Θα συνεχίσω τις επαφές μου – Είδε Τσίπρα, Κοτζιά, Μητσοτάκη, Ντιμιτρόφ

- Επιμένει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και παρά τις (υπόγειες προς το παρόν) αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος...

-


Επιμένει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και παρά τις (υπόγειες προς το παρόν) αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τις επαφές του με πολιτικά πρόσωπα, για τα μείζονα θέματα της Ελλάδας.
Χαρακτήρισε ως « απολύτως επιβεβλημένες και χρήσιμες για τα εθνικά μας θέματα» τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ο πρώην πρωθυπουργός αιτιολογώντας την κινητικότητα που επιδεικνύει αίφνης, έκανε λόγο για «την ανάγκη συνεννόησης και συναίνεσης για τα μείζονα ζητήματα της χώρας -τα εθνικά και όχι μόνον».

Μάλιστα πέταξε και τις «σπόντες» προς τη Χ. Τρικούπη, δηλώνοντας πως «φοβίες, δεύτερες σκέψεις, αναβλητικότητα και υπολογισμός του πολιτικού κόστους, βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Ελληνισμού».

Χαρακτήρισε δε ως «αδιανόητο» αυτήν την κρίσιμη περίοδο, «στο εσωτερικό της χώρας, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αποφεύγουν να αναμετρηθούν με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές τους πελατείες και όχι στο μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας και της χώρας.
Πολύ περισσότερο, είναι αδιανόητο να απουσιάζει κάθε συζήτηση για τις μεγάλες προκλήσεις διεθνώς, οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο πολλών κρατών και κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο».

Τόνισε πως θα προωθήσει τα εθνικά θέματα στις επαφές που θα έχει τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα και επανέλαβε:
«Τα εθνικά μας θέματα έχουμε χρέος να τα αφήνουμε έξω από τις όποιες κομματικές αντιδικίες».
Κάλεσε δε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, «να απελευθερωθούν από τα δεσμά που επιβάλλει η εσωστρεφής μικροπολιτική και μικροκομματική αντίληψη και με γενναιότητα να υπηρετήσουν μια δυναμική και επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα εθνική γραμμή, που δεν διστάζει να δίνει λύσεις, αντί να παγιώνει status που κάθε άλλο παρά διαμορφώνουν επωφελείς συμμαχίες διεθνώς και συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων».

Για να καταλήξει: «Με αυτές τις σκέψεις, θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά και από τη θέση μου στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ».-
Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Παπανδρέου

Με τη σημερινή συνάντησή μου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος επαφών με την πολιτική ηγεσία της χώρας, για τα εθνικά μας θέματα και τις διεθνείς εξελίξεις, που άνοιξε με τις συναντήσεις που είχα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συνεχίστηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Πεποίθησή μου και πάγια επιδίωξή μου, από όποια θέση και αν υπηρέτησα τη χώρα και το δημόσιο συμφέρον, είναι,

Η ανάγκη συνεννόησης και συναίνεσης για τα μείζονα ζητήματα της χώρας. Τα εθνικά και όχι μόνον. Προϋπόθεση για την επίτευξη ειλικρινών συναινέσεων, είναι η έκφραση ειλικρινών και καθαρών απόψεων και θέσεων.
Η ύπαρξη ενιαίας, δυνατής και καθαρής φωνής, παντού στον κόσμο.
Η επίτευξη αυτής της αναγκαίας συνθήκης που διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα, απαιτεί διαρκή κινητικότητα και ανάληψη πρωτοβουλιών.

Φοβίες, δεύτερες σκέψεις, αναβλητικότητα και υπολογισμός του πολιτικού κόστους, βλάπτουν σοβαρά τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Μια ματιά στην πρόσφατη αλλά και απώτερη ιστορία μας, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Η Κύπρος μας παραμένει υπό κατοχή και διαιρεμένη, το ζήτημα της ονομασία της ΠΓΔΜ κινδυνεύει να λυθεί de facto και η Τουρκία, συνεχίζει να επιδιώκει την εγκατάσταση μιας γκρίζας πραγματικότητας στο Αιγαίο, ενώ, Σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο (Συρία, Ιράν κ.λπ.), συντελούνται αλλαγές, που θα επηρεάσουν καθοριστικά την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Αυτήν την κρίσιμη περίοδο, είναι αδιανόητο, στο εσωτερικό της χώρας, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να αποφεύγουν να αναμετρηθούν με τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις εκλογικές τους πελατείες και όχι στο μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας και της χώρας. Πολύ περισσότερο, είναι αδιανόητο να απουσιάζει κάθε συζήτηση για τις μεγάλες προκλήσεις διεθνώς, οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο πολλών κρατών και κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο.

Στις συναντήσεις που είχα, απολύτως επιβεβλημένες και χρήσιμες για τα εθνικά μας θέματα, είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω σκέψεις και απόψεις που βοηθούν στην προώθηση των εθνικών μας θέσεων και συμφερόντων, στις επαφές που θα έχω τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι:

Τα εθνικά μας θέματα έχουμε χρέος να τα αφήνουμε έξω από τις όποιες κομματικές αντιδικίες.
Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από μια καθαρή εθνική γραμμή, η οποία ετέθη πρόσφατα υπό αμφισβήτηση με διχαστικές επιπτώσεις στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.
Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έχουν εθνικό καθήκον να απελευθερωθούν από τα δεσμά που επιβάλλει η εσωστρεφής μικροπολιτική και μικροκομματική αντίληψη και με γενναιότητα να υπηρετήσουν μια δυναμική και επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα εθνική γραμμή, που δεν διστάζει να δίνει λύσεις, αντί να παγιώνει status που κάθε άλλο παρά διαμορφώνουν επωφελείς συμμαχίες διεθνώς και συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων.
Με αυτές τις σκέψεις, θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά και από τη θέση μου στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

-