GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η νύχτα τρόμου στο Β.Ισραήλ: Οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταφύγια υπό βροχή πυραύλων – Δείτε βίντεο και εικόνες

- Νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι στο Βόρειο Ισραήλ. Αμέσως με την έναρξη της επίθεσης, κάτοικοι στην Metula, μια πόλη στο β...

-


Νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι στο Βόρειο Ισραήλ. Αμέσως με την έναρξη της επίθεσης, κάτοικοι στην Metula, μια πόλη στο βόρειο Ισραήλ έλαβαν εντολή να μπουν και αυτοί με τη σειρά τους στα καταφύγια. Η Ισραηλινή Διοίκηση έδωσε αργότερα εντολές να ανοίξουν τα καταφύγια και στην Kiryat Shmona επεκτείνοντας τις οδηγίες και σε άλλες περιοχές.

Σταδιακά με την σύγκρουση να διευρύνεται,  οι Ισραηλινές δυνάμεις στο Νότιο Ισραήλ τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό για πιθανή επίθεση από τη Γάζα.

To Iσραήλ είχε κλείσει όλους τους δρόμους προς το Γκολάν.
Η μεγαλύτερη ανταλλαγή πυρών ήταν γεγονός. Ασταμάτητοι βομβαρδισμοί για 90 λεπτά.

Αρματα μάχης, πυροβολικό, MLRS, όλμοι, μαχητικά και άλλες κινητές πλατφόρμες εκτόξευσης είχαν εμπλακεί στην μάχη.

Η μάχη ήταν σκληρή.
Για πρώτη φορά ανεπίσημα το Ιράν, επίσημα η Συρία, πήρε την ευθύνη και επιτέθηκε με MLRS προς το Ισραήλ.

Αμερικανική πηγή ανέφερε μάλιστα πως έκανε και χρήση βαλλιστικών πυραύλων αναγκάζοντας το Ισραήλ να κάνει δύο φορές χρήση του συστήματος Patriot.
Η εκτόξευση Patriοt εγινε από την περιοχή Tzfat (Safed) στο Βόρειο Ισραήλ. Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε πως το Ιράν έκανε χρήση βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούε (SRBM). Αναφορές για δεύτερη εκτόξευση πυραύλου από Patriot πάλι στο βόρειο Ισραήλ.

Το Ιράν φέρεται ότι εκτόξευσε πύραυλο Fateh-313 ενώ το Ισραήλ Jericho.

Οι πύραυλοι που εκτόξευσε το Ισραήλ ήταν δύο Jericho II οι οποίοι μπορούν να φέρουν κεφαλή 500 ή 1000 χλγρ. και ανάλογα η εμβέλειά τους κυμαίνεται από 1500 χλμ.+ έως και 7000 χλμ.

Το Ισραήλ διαθέτει περί τους 90 τέτοιους πυραύλους οι οποίοι μπορούν να φέρουν και πυρηνική κεφαλή και φυλάσσονται σε υπόγειες βάσεις νότια από το Τελ Αβίβ.

Πάντως μερικά βίντεο δείχνουν αναχαίτηση των ισρηαλινών πυραύλων


















pentapostagma.gr