GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Κεραμίδα» από τον Σόρος: «Συνεργάτες του Κρεμλίνου Ελλάδα – Κύπρος»

-- Ως «συνεργάτες του Κρεμλίνου» -με τον όρο collaborators, που έχει την έννοια του «δωσιλόγου» και του «προδότη»- στιγματίζει Ε...

--


Ως «συνεργάτες του Κρεμλίνου» -με τον όρο collaborators, που έχει την έννοια του «δωσιλόγου» και του «προδότη»- στιγματίζει Ελλάδα και Κύπρο η δεξαμενή σκέψης European Values, που χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!
Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ εγκωμίασε τη συστηματική προσπάθεια του ίδιου think tank, με έδρα την Τσεχία, να ξεσκεπάσει μυστικές επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ανατολική Ευρώπη και μηχανισμούς διασποράς «ψευδών ειδήσεων» για την αποσταθεροποίηση δυτικοευρωπαϊκών χωρών (Καταλονία, Ιταλία, Γαλλία κ.λπ.).
Οπως επί Ψυχρού Πολέμου, ο ελληνισμός έχει ξανά την ατυχία να βρίσκεται στα «χαρακώματα» ενός ρωσο-δυτικού υβριδικού πολέμου με ποικίλες εκδηλώσεις (στρατιωτική, διπλωματική, επικοινωνιακή, κυβερνοπολέμου, ψυχολογικών επιχειρήσεων).
Μολονότι υπάρχουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αμφισβητούν την αγγλοσαξονική υστερία κατά των Ρώσων, μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος χαρακτηρίζονται περιφρονητικά «συνεργάτες του Κρεμλίνου» και απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα (για παραδειγματισμό;) στο χάρτη του European Values, που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα μαζί με την καθιερωμένη ετήσια έκθεση.
Ισως επειδή τα ελληνικά ΜΜΕ διατηρούν κάπως την ψυχραιμία τους και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεριζώσει τα φιλορωσικά αισθήματα αιώνων.
Αν η Ελλάδα βρίσκεται στο «κόκκινο», εξίσου επικρίνονται από το ευρωπαϊκό ίδρυμα μια σειρά κρατών στο «πορτοκαλί» (Ιταλία, Πορτογαλία, Αυστρία, Σλοβενία, Ουγγαρία) επειδή «αρνούνται την απειλή των ρωσικών fake news».
Για ευμενή ουδετερότητα προς τη Ρωσία, επειδή αμφισβητούν την αναγκαιότητα των μέτρων αντιμετώπισής της, επιπλήττονται πιο χλιαρά οι «κίτρινες» χώρες (Ιρλανδία, Βέλγιο, Κροατία, Σλοβακία, Βουλγαρία), ενώ το τόξο των «εναργών έναντι της ρωσικής απειλής» (γαλάζιο χρώμα) περιλαμβάνει Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Δανία, Πολωνία, Τσεχία, Ρουμανία και Φινλανδία. Στην πρωτοπορία, δε, του «αντιρωσικού μετώπου» (βαθύ μπλε, σχεδόν μαύρο…) φιγουράρουν Βρετανία, Σουηδία και οι τρεις χώρες της Βαλτικής.

ΠΗΓΗ:Γιάννης Παπαδάτος – eleftherostypos.gr

-