GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Το’πε και το έκανε ο Ταξίαρχος της Χίου: “Απόβαση” νεοσύλλεκτων στις Οινούσσες (BINTEO)

- «Απόβαση» στις Οινούσσες κάνουν οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της Χίου! Αυτή ήταν η εντολή του Διοικητή της 96 Ανωτέρας Διοίκησ...

-


«Απόβαση» στις Οινούσσες κάνουν οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της Χίου!
Αυτή ήταν η εντολή του Διοικητή της 96 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, Ταξίαρχου Παναγιώτη Κιμουρτζή.

Η πρώτη «αποστολή» των στρατεύσιμων που κάνουν τη θητεία τους στο ακριτικό μας νησί, είναι η επίσκεψη στις γειτονικές Οινούσσες.
Θεωρείται όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα μια επίσκεψη-μάθημα για τους νεοσύλλεκτους, αλλά ταυτόχρονα εκπέμπει και ένα άκρως συμβολικό μήνυμα στη γείτονα.

Άλλωστε κατά την τελετή παραλαβής των καθηκόντων του, ως επικεφαλής του κρίσιμου – για την εθνική άμυνα – σχηματισμού, τον περασμένο Μάρτιο, ο Ταξίαρχος Κιμουρτζής είχε ξεκαθαρίσει: 
Σκοπός μας όπως πάγια διατυπώνει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο. Άλλωστε είμαστε μια χώρα φιλειρηνική και συνεχώς το μήνυμα αυτό κοινοποιούμε στους γείτονες μας. Κυρίαρχος στόχος μας αποτελεί η νίκη στη μάχη της αποτροπής.
Όμως εάν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα των ιερών χωμάτων της Χίου, η Ταξιαρχία θα είναι έτοιμη να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα.»
Ταυτόχρονα επισήμανε είχε επισημάνει:
Για να επιτύχουμε στην αποστολή μας πρέπει να επιδιώκουμε το άριστο και επιβάλλεται να καλλιεργούμε καθημερινά τις στρατιωτικές αρετές:
Τη φιλοπατρία, την ανδρεία, την καρτερία, το στρατιωτικό πνεύμα και την πειθαρχία.
Αυτές σε συνδυασμό με την αισιοδοξία το χαμόγελο και τη γενναιοψυχία θα συμβάλλουν στην παγίωση των ύψιστων αγαθών της άμυνας και της ασφάλειας.

Δείτε τι είχε δηλώσει ο επικεφαλής της 96 ΑΔΤΕ τον περασμένο Μάρτιο:

-
Οι στρατιώτες της Χίου είχαν την ευκαιρία να πατήσουν και γνωρίσουν το ανατολικότερο στην περιοχή ελληνικό νησί, που υπερασπίζονται.
Επιπλέον είχαν την ευκαιρία να δουν το τοπικό Φυλάκιο, αλλά και την εσχατιά του Αιγαίου, την ακριτκή νήσο Παναγιά, που βρίσκεται τακτικά στο επίκεντρο της Τουρκικής προκλητικότητας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα alithia.gr οι νεοσύλλεκτοι θα επισκέπτονταν την Σχολή Πλοιάρχων Οινουσσών καθώς και το Ναυτικό Μουσείο του νησιού.

Politischios.gr

-