GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Σκανάρει τα ελληνοτουρκικά σύνορα με την 16η Μεραρχία Πεζικού ο Κ.Καραμανλής- «Βόμβα» Γ.Τράγκα: «Τελείωσε ο Κ.Μητσοτάκης»

. Σ εισμό εντός και εκτός ΝΔ έχει προκαλέσει η πολιτική περιοδεία του πρώην πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή, ο οποίος βρέθηκε πάνω στα ε...


.


Σεισμό εντός και εκτός ΝΔ έχει προκαλέσει η πολιτική περιοδεία του πρώην πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή, ο οποίος βρέθηκε πάνω στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κυριολεκτικά μια… ανάσα από αυτά και ελάχιστα μέτρα από την Τουρκία, χθες το απόγευμα  κατά την επίσκεψη του στο χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου.
Ο Κ.Καραμανλής ξεκίνησε περιοδεία, Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, όλη η Θράκη στο «μικροσκόπιο» του πρώην πρωθυπουργού!



Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου και Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, ο κ. Κ.Καραμανλής βρέθηκε μαζί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πάνω στην σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία.
Στα σύνορα δηλαδή, αφού στα τρία με τέσσερα μέτρα βρίσκεται το μέσον του ποταμού Έβρου, ο οποίος χωρίζει τις δύο χώρες.
Ο πρώην Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ.Δημοσχάκη και τους στρατιωτικούς, ενώ έγινε και αναφορά στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στον Έβρο και μάλιστα η περιοχή που ο ίδιος βρισκόταν, αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου όσων έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Κάτι που έχουμε αναδείξει αρκετές φορές με βίντεο και φωτογραφίες από το Πύθιο αναφέρει το evros-news.gr.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο ΓΕΦΥΡΑ που είναι υπεύθυνο για τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής, συζήτησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, τους έδωσε συγχαρητήρια για την δύσκολη αποστολή που επιτελούν και τους ευχαρίστησε γι’ αυτό.
Σε πολύ φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα άκουσε και τους ίδιους και ζήτησε να μάθει πως περνούν εκεί.

Oπως γίνεται αντιληπτό, η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο του ξεκίνησε.

Η Καθημερινή αναφέρει:

Επισήμως, η επίσκεψη χαρακτηρίζεται «ιδιωτική».
Επί της ουσίας όμως έχει στοιχεία περιοδείας με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, αφού πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι ιδιαίτερα τεταμένες.
Ειδικά δε στη Θράκη, κυριαρχεί το θέμα της κράτησης των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στις φυλακές της Αδριανούπολης, αλλά και η μεγάλη αύξηση των προσφυγικών ροών στα χερσαία σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας.
Χωρίς να είναι γνωστό το ακριβές πρόγραμμά του, ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως την Παρασκευή θα βρεθεί στον νομό Εβρου, με τις πληροφορίες να λένε πως θα επισκεφθεί την περιοχή Δαδιά, που περιλαμβάνει περιοχές Natura.

Το Σάββατο θα ακολουθήσει ο νομός Ροδόπης και, τέλος, την Κυριακή, η Ξάνθη.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τους κ. Ευρ. Στυλιανίδη και Αλ. Κοντό, που αμφότεροι είχαν υπουργικό χαρτοφυλάκιο κατά την πενταετία 2004-09.
Πηγές πέριξ του πρώην πρωθυπουργού επιβεβαίωναν πως η επίσκεψη αν και ιδιωτική έχει πολιτικό χαρακτήρα, καθώς «το ενδιαφέρον του Καραμανλή για τη Θράκη υπήρξε βασικό στοιχείο της περιόδου της πρωθυπουργίας του».
Χαρακτηριστικά, σημείωναν στην «Κ» μία σειρά από μέτρα που είχαν στόχο την αναβάθμιση της ευαίσθητης εθνικά περιοχής, όπως την πολιτική της «ισοπολιτείας και ισονομίας» που προέβλεπε ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως θρησκείας με στόχο την πλήρη ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας. Παράλληλα, η ένωση Ιωαννίνων – Αλεξανδρούπολης μέσω Εγνατίας Οδού και η ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων προς τα βουλγαρικά σύνορα υπήρξαν δύο έργα προς την ίδια κατεύθυνση, στην προσπάθεια «να καταστεί η Θράκη διεθνής ενεργειακός κόμβος».
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν στην εξίσωση την επέκταση των πανεπιστημιακών σχολών και στους τρεις νομούς μέσω της οποίας «επιτεύχθηκε η δημογραφική αναβάθμιση της περιοχής».

Τέλος, τονίζεται πως η επίσκεψη έχει προφανώς και τον χαρακτήρα συσπείρωσης στην περιοχή του Εβρου «υπέρ παρατάξεως και Κ. Μητσοτάκη», καθώς στις τελευταίες εκλογές η Ν.Δ. τερμάτισε δεύτερη στους δύο από τους τρεις νομούς.

Πυρηνική «βόμβα» ενεργοποίησε ο Γιώργος Τράγκας μιλώντας για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο γνωστός δημοσιογράφος λέει ευθέως πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Δείτε τι είπε:

Όσο και αν φανεί υπερβολικό αυτό που λέω, ο Καραμανλής προθερμαίνεται.
Πραγματοποιεί τριήμερη εκδρομή – περιοδεία στη Θράκη, όπου θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Όπως δείχνουν όλα τα πράγματα.
Όπως δείχνουν όλες οι εξελίξεις.
Η ιστορία θα χτυπήσει άλλη μια φορά την πόρτα του Κώστα Καραμανλή είτε για να ηγηθεί σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, είτε να αναλάβει κάποια στιγμή πρωτοβουλίες πραγματικές εθνικής ανασυγκρότησης.
Να ευχηθούμε βέβαια αυτό να μη συμβεί μετά από εθνική τραγωδία.

Αν πάλι ο Κώστας Καραμανλής αρνηθεί το κάλεσμα της ιστορίας, τότε θα πρέπει να ξέρει ότι και η ιστορία θα τον διαγράψει πλήρως και θα τον αφήσει στη σκιά ενός συνταξιούχου περιπατητή στην περιοχή της Ραφήνας.

Το ΑΠΕ έσπευσε να δώσει πολιτική χροιά στην επίσκεψη Καραμανλή στην Ξάνθη!

«Τριήμερη ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, πραγματοποιεί από αύριο ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε μία ιδιαίτερα πολιτική συγκυρία με τα εθνικά θέματα να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Θα επισκεφθεί τους νομούς Έβρου-Ροδόπης και Ξάνθης περιοχές για τις οποίες διαχρονικά δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και τη συνεχώς αυξανόμενη μεταναστευτική ροή στην περιοχή, η επίσκεψή του κ. Καραμανλή αυτή αποκτά ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς ο ίδιος θέλει να στείλει μήνυμα στήριξης στην τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της.
Άλλωστε, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή για τη Θράκη είναι διαχρονικό με έργα και πράξεις καθώς επί πρωθυπουργίας του εδραιώθηκε η πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας στην περιοχή, κατασκευάστηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής της Εγνατίας οδού και οι κάθετοι άξονές της ενώ με την πολιτική των Αγωγών αναδείχθηκε η Θράκη ως διεθνής ενεργειακός δίαυλος.
Πέραν του εθνικού ενδιαφέροντος η επίσκεψη Καραμανλή έχει και εσωκομματικό ενδιαφέρον καθώς είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τον εθνικό στόχο της ΝΔ ώστε να εκλέξει βουλευτές στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στην περιοχή», ήταν το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ταξίδι Καραμανλή.









pentapostagma.gr