GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τουρκικά «παιχνίδια» στην Κρήτη – Πράκτορες, αγοραπωλησίες και …τουρισμός – Συναγερμός για τις ύποπτες κινήσεις της Αγκυρας

Τη σχεδιαζόμενη τουρκική οικονομική διείσδυση σε δύο εξαιρετικά ευαίσθητες εθνικές περιοχές της Ελλάδας, στη Θράκη πρωτίστως, αλλά και...


Τη σχεδιαζόμενη τουρκική οικονομική διείσδυση σε δύο εξαιρετικά ευαίσθητες εθνικές περιοχές της Ελλάδας, στη Θράκη πρωτίστως, αλλά και τα
Δωδεκάνησα, μέσω της παροχής δανείων από τουρκική τράπεζα, είχαν επισημάνει μέχρι σήμερα πολλοί ειδικοί στην χώρα μας μέχρι τώρα.
  
Τώρα όμως στο στόχαστρο της Άγκυρας εισήλθε η Κρήτη, το νησί στο οποίο ως γνωστόν θα «ακουμπήσει» ο αγωγός EAST MED στο «ταξίδι του» στην Ευρώπη.

Στην Κρήτη λοιπόν, σύμφωνα με το zarpanews.gr, έχουμε «βαθειά»  εισχώρηση τουρκικών συμφερόντων σε λίαν σημαντικούς τομείς, όπως το εμπόριο και ο τουρισμός .

Μάλιστα έχουμε μπαράζ στοχευμένων  αγοραπωλησιών , ενοικιάσεις και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις, από Τούρκους «απλοχέρηδες» επιχειρηματίες , οι οποίοι κινούμενοι βάσει σχεδίου υφαρπάζουν σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας, με εθνικές προεκτάσεις και πιθανές  συνέπειες για την Κρήτη .

Η  Τουρκία έχει βάλει σε  εφαρμογή ένα καλά «ύποπτο» οικονομικό πλάνο με κύριο σύνθημα τις «επενδύσεις».
Επιχειρήσεις, αγροτεμάχια, οικόπεδα φιλέτα, ακόμα και χέρσες εκτάσεις στα κρητικά βουνά έχουν περάσει στα χέρια Τούρκων, οι οποίοι είτε εμφανίζονται οι ίδιοι ως αγοραστές, είτε παρουσιάζονται στο προσκήνιο αφ΄ ότου έχουν κάνει τη «δουλειά» άλλοι για λογαριασμό τους.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες  επιλέγουν και επιζητούν να αποκτήσουν εκτάσεις που συνορεύουν ή που γειτνιάζουν με σημαντικές εγκαταστάσεις και υποδομές του νησιού (στρατιωτικές, οικονομικές κ.α.) καταβάλλοντας μάλιστα τεράστιες προσπάθειες (και χρήμα) για να κάνουν δική τους τη γη για την οποία ενδιαφέρονται.
Μία  εκ των περιπτώσεων αυτών, την τελευταία στιγμή απετράπη η αγορά έκτασης που από το υπέδαφός της περνάει ο αγωγός καυσίμων που ανεφοδιάζει κρισιμότατη υποδομή της Κρήτης.», τονίζει το άρθρο.
Οι φορείς του νησιού αυτήν την περίοδο ασχολούνται με την επέκταση της τουριστικής περιόδου και τον χειμερινό τουρισμό ,  πληροφορίες φέρουν ..Τούρκους επιχειρηματίες να εμπλέκονται σοβαρά και σε αυτόν το κομμάτι στο νησί.

Η εταιρεία που «αλιεύει» και κατευθύνει τουρίστες  στην Κρήτη για την χειμερινή περίοδο είναι τουρκική , ενώ οι τουρίστες «συνοδεύονται από Τούρκους αρχηγούς εκδρομών οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό της».
Σε κάθε λεωφορείο παρίσταται ένας Τούρκος αρχηγός ο οποίος συνοδεύει την εκδρομή.

Παρ’ ότι τα τουρ ξεναγούνται στους διάφορους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους από Έλληνες ξεναγούς, έχει παρατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις η ξενάγηση, ιδίως στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, να «περνάει στα χέρια των Τούρκων αρχηγών» ενώ ο ξεναγός είτε απουσιάζει, είτε παρευρίσκεται αμίλητος.

Προσοχή: Αυτά τα «κρούσματα» δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των ξεναγών όμως το φαινόμενο παρατηρείται συχνά, αναφέρει το άρθρο.

Τα τουρ πρέπει «αναγκαστικά» να περάσουν από τρία συγκεκριμένα καταστήματα και επιχειρήσεις, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, κατόπιν υποδείξεων που λαμβάνουν από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους άλλους μεσάζοντες.
Τα καταστήματα αυτά, όπως για παράδειγμα μια επιχείρηση με ακριβά χαλιά, μία επιχείρηση με δερμάτινα και μία άλλη με κοσμήματα, ανήκουν σε τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ διαθέτουν προς πώληση τουρκικά είδη.

Ένας άλλος τομέας που παρατηρείται διείσδυση του τουρκικού στοιχείου είναι ο πολιτισμός. «Αθώες» πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανταλλαγές και συναντήσεις, με πρωταγωνιστές ομάδες Τούρκων που περνούν αρκετούς μήνες στο νησί, μετακινούνται, παρατηρούν και ικανοποιούν τις «πολιτιστικές τους ανησυχίες», εκμεταλλευόμενοι πρόσωπα και καταστάσεις.

Οι «παρέες» αυτές εναλλάσσονται, ανακυκλώνονται και διατηρούν επαφές με ντόπιους.
Διοργανώνουν συναντήσεις, τόσο στην Κρήτη όσο και στην απέναντι πλευρά πάντα στο πνεύμα του πολιτισμού.
Το ευτύχημα είναι πως ειδικά για κάποιες κραυγαλέες «πολιτιστικές» συναλλαγές-ανταλλαγές και συναντήσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι εν γνώση των «πολιτιστικών» υπηρεσιών που χειρίζονται ανάλογες «πολιτιστικές» υποθέσεις, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Και μία σημαντική παρατήρηση:
Οι άνθρωποι που έρχονται κατά καιρούς στο νησί μας με ύποπτους σκοπούς και στόχους, έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς και ακολουθούν «κανόνες» που παραπέμπουν ευθέως σε άτομα εκπαιδευμένα, προετοιμασμένα και κατάλληλα ενημερωμένα.
Κινούνται μεθοδικά, γνωρίζοντας από πριν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν, παραμένουν στο νησί όσο χρειάζεται και μετά αντικαθίστανται, από άλλα πρόσωπα, με τα ίδια χαρακτηριστικά, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Νομίζουμε ότι όχι μόνο στην Κρήτη «αφουγκράζονται» Τούρκους με « άγριες  οικονομικές και άλλες διαθέσεις», αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδος , ακόμη και στην Αθήνα ..έχει γίνει κατανοητό ότι Τούρκοι «εμίρηδες» του χρήματος αγοράζουν τα πάντα .

Εκτιμάμε ότι θα έπρεπε  με αφορμή την υπόθεση παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μας , αν όχι η σημερινή κυβέρνηση κάποια κυβέρνηση τέλος πάντων που θα σέβεται την εθνική μας κυριαρχία να « έδιωχνε» όλους τους νέο-οθωμανούς επιχειρηματίες που θέλουν να αγοράσουν την Ελλάδα…από άκρη σε άκρη…και οι οποίοι να είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα προλάβουν να κάνουν τα σχέδια τους πραγματικότητα οπωσδήποτε.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"