GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας για την επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία

Η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι διάλεξαν στρατόπεδο μετά την επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία. Μ...



Η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι διάλεξαν στρατόπεδο μετά την επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία.
Μια επίθεση που έχει προκαλέσει την οργή των
Ρώσων.
Ως «κατάλληλη απάντηση» χαρακτήρισε η Άγκυρα την συντονισμένη πυραυλική επίθεση ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας στη Συρία.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, «η Τουρκία καλωσορίζει την επίθεση από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία με το σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών να αναφέρει ότι ήταν η κατάλληλη απάντηση».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι διέταξε επιθέσεις ακριβείας ενάντια σε εγκαταστάσεις χημικών όπλων στη Συρία.

«Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος» δήλωσε από την πλευρά της η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την «Αραβική άνοιξη», μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους.
»Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

tribune.gr