GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ParsToday (Ιράν): Ξεκίνησε ο πόλεμος Τουρκίας-Συρίας

Ο τουρκικός στρατός στη βόρεια Συρία. © AA Το πυροβολικό του τουρκικού στρατού βομβάρδισε χτες Πέμπτη 22 Μαρτίου τις θέσεις του συρια...


Ο τουρκικός στρατός στη βόρεια Συρία. © AA

Το πυροβολικό του τουρκικού στρατού βομβάρδισε χτες Πέμπτη 22 Μαρτίου τις θέσεις του συριακού στρατού στην περιοχή του Tell Jabin στο βορρά του
συριακού κυβερνείου του Χαλεπίου, αναφέρει η λιβανέζικη τηλεόραση al-Mayadeen.


Υποστηριζόμενος από τις τρομοκρατικές ένοπλες ομάδες, με επικεφαλής τον FSA, ο τουρκικός στρατός έχει διεισδύσει σε τρία χωριά στην περιοχή και προωθείται στα διοικητικά όρια των δύο πόλεων Nubl και al-Zahra.

Με την προέλαση των στρατευμάτων της Άγκυρας στην περιοχή του Χαλεπίου, οι θανάσιμες μάχες μεταξύ, αρχικά, του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ενόπλων ομάδων, έχουν μετατραπεί σε συγκρούσεις με το συριακό στρατό και τους συμμάχους του, που προσπαθούν να εμποδίσουν την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία.
Από τις 20 Ιανουαρίου 2018, οι Τούρκοι στρατιωτικοί διεξαγάγουν μια στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίνη στο βόρειο τμήμα της Συρίας, η οποία έχει ως στόχο, ισχυρίζεται η Άγκυρα, τη καταπολέμηση των κουρδικών ομάδων που συνδέονται με τους ενεργούς «τρομοκράτες» στα σύνορά της.
Οι Κούρδοι, έχοντας εγκαταλείψει την πόλη μετά την πτώση της, η Άγκυρα εξακολουθεί να αρνείται να παραδώσει τον έλεγχο της στο συριακό Κράτος.
Ο στρατός του Ερντογάν επεκτείνει την επίθεση του στο Αλέππο (Χαλέπι), ενώ αυτό το κυβερνείο είναι αρκετά μακριά από την Αφρίνη.
Ταυτόχρονα με το τουρκικό στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό στο συριακό έδαφος, ο ρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε την Πέμπτη 22 Μαρτίου στο τηλέφωνο με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.
Η συζήτηση των δύο ανδρών επικεντρώθηκε σε περιφερειακά και διμερή ζητήματα.
Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Οι δύο άνδρες μίλησαν, στη διάρκεια της ομιλίας, για τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον.

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
parstoday.com/  (Ιράν)


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/03/parstoday.html