GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παγκόσμια δημοσκόπηση για τον ελληνισμό από το Harvard – Τα πρώτα ευρήματα - Ποιον θεωρούν τον μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών;

Τι πιστεύουν οι Έλληνες της διασποράς για την Ελλάδα; Ποιον θεωρούν τον μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών; Ποια είναι η μεγαλύτερη...


Τι πιστεύουν οι Έλληνες της διασποράς για την Ελλάδα;
Ποιον θεωρούν τον μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών;
Ποια είναι η μεγαλύτερη προσφορά του
ελληνισμού στην ανθρωπότητα;




Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι 12.000 συμμετέχοντες στην παγκόσμια δημοσκόπηση που έκανε η Kapa Research σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνισμού του Harvard.

Σκοπός της έρευνας ήταν να χαρτογραφηθούν οι πεποιθήσεις του ελληνισμού της διασποράς.

Η παρουσίαση εγινε στην έδρα του Κέντρου Ελληνισμού του Harvard στην Ουάσινγκτον παρουσία του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου.
Την εκδήλωση ανοίξε ο καθηγητής Κλασικής Λογοτεχνίας και διευθυντής του Κέντρου Γκρέγκορι Νάγκι, ενώ παρεμβάσεις θα κάνουν ο λέκτορας Νίκος Πρεβελάκης και ο δρ Παναγιώτης Λιγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα ευρήματα, το 39% απάντησε ότι μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος.
Ακολουθούν ο Αριστοτέλης με 27% και ο Σωκράτης με 26%.
Επίσης η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι η Δημοκρατία είναι το πιο σημαντικό που έδωσε ο ελληνισμός στην ανθρωπότητα.

Το 44% των ερωτηθέντων ήταν γεννημένοι σε άλλη χώρα, το 55% στην Ελλάδα, το 37% ζει στις ΗΠΑ και το 65% έχει ελληνική υπηκοότητα.

Ανάλογη έρευνα πραγματοποιεί και το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τον Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για «το Brand Name Ελλάδα».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"




pontos-news.gr