GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Υπόθεση Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. & Ο Ανδρέας των Αμερικανών - BINTEO

Η υπόθεση Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. (Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα Ιδανικά Δημοκρατία Αξιοκρατία) ήταν μια στρατολόγηση Αξιωματικών του Στρατού υ...



Η υπόθεση Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. (Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα Ιδανικά Δημοκρατία Αξιοκρατία) ήταν μια στρατολόγηση Αξιωματικών του Στρατού υπό του Ανδρέα Παπανδρέου για το νέο ΕΑΜ (αποδείξεις θα βρείτε σε παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο ίδιος ο Λ. Κύρκος παραδέχεται) με σκοπό την ανάληψη της εξουσίας.
Ο Βασιλιάς το μαθαίνει και για να διασφαλίσει την εξουσία του κάνει εξεταστική επιτροπή.
Το 1965 ως Πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου ήθελε να αναλάβει και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ΑΚΡΙΒΩΣ την περίοδο που διεξάγονταν οι ανακρίσεις του Στρατοδικείου για την εμπλοκή του Ανδρέα στο Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α.
Ζητήθηκε άρση Ασυλία για τον Ανδρέα και τον Παύλο Βαρδινογιάννη που δεν έγινε.
Η κόντρα μεταξύ Ένωση Κέντρου και Στέμματος δυνάμωσε διότι ο Βασιλιάς έθεσε βέτο στο να αναλάβει ο Γ. Παπανδρέου Υπουργός Αμύνης με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου και να πέσει η Κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε ο "Ανένδοτος Αγών" έπαιρνε σιγά σιγά εκρηκτική τροχιά.


Εδώ βλέπουμε τον Ανδρέα με τον Παύλο Βαρδινογιάννη το 1964 κατηγορούμενους για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. Ζητήθηκε άρση ασυλίας τους για να δικαστούν, μια άρση που δεν έγινε ποτέ.


Στην εφημερίδα "Το Βήμα" η Μαργαρίτα Τσάντ - Παπανδρέου έδωσε μια σειρά από συνεντεύξεις το 2006. Στην πρώτη από αυτές αναφέρει:

“... Ο Ανδρέας, σύμφωνα με την κυρία Παπανδρέου, είχε έναν έμπιστο πληροφοριοδότη στην ομάδα των στρατηγών που σχεδίαζαν κίνημα. 
Το «βαθύ λαρύγγι» τον είχε ενημερώσει ότι το κίνημα είχε αναβληθεί και γι' αυτό βρέθηκε να κοιμάται σπίτι του το βράδυ της 21ης Απριλίου”

- 8 Μαρτίου 1967 - Ο Α2/ΓΕΣ Πανουριάς ανέφερε ότι 150.000 Κομμουνιστές από επαρχία έφτασαν στην Αθήνα και διαμένουν σε οικίες άλλων Κομμουνιστών. Ήρθε από Σοβιετική Ένωση άνθρωπος για να δώσει γραμμή και οδηγίες στην ΕΔΑ. 
Προετοιμάζονται για ανατινάξεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Στην Πάτρα θα έρθουν όπλα με πλοία από Σοβιετική Ένωση μαζί και κεκαλυμμένοι ΣυμμοριτοΚομμουνιστές ως Ρώσοι Ναύτες.

- 12 Απριλίου 1967 Ανδρέας - συνέντευξη σε Σουηδική εφημερίδα "Εξτραμπλάτερ":
"Αν στις εκλογές επικρατήσουν συνθήκες όπως του 1961 (βια και νοθεία) θα πρέπει να υπάρξουν πολλοί νεκροί, θα ξαναγίνει ένας άλλος Άγιος Δομίνικος"

- 22η Απριλίου 1967 θα ήταν η ημέρα ενάρξεως προεκλογικής περιόδου.


- 23 Απριλίου θα μίλαγε ο Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη επί τεθρίππου άρματος για εντυπωσιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες Υπηρεσιών Ασφαλείας Οι Κομμουνιστές θα έκαιγαν ομοίωμα του Βασιλιά. Μετά θα έκαναν καταλήψεις (Διοικητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Βορείου Ελλάδος, έδρας Γ' Σώματος Στρατού, και όλα τα Δημόσια Καταστήματα).







- Ο Ανδρέας και το Πραξικόπημα του

Όπως βλέπουμε στην Καθημερινή της 22ας Φεβρουαρίου 1967, ο Ανδρέας δήλωνε ότι στις επερχόμενες Εκλογές της 28ης Μαίου 1967

α) Αν κέρδισε η ΕΡΕ θα ήταν Βία και Νοθεία οπότε θα γινόταν μακελειό

β) Αν η Ένωση Κέντρου ήταν πρώτο κόμμα (χωρίς αυτοδυναμία) θα όρκιζε Κυβέρνηση στην Πλατεία Συντάγματος ο Ανδρέας με το ζόρι και θα καθαιρούσε τον Βασιλιά βιαίως οπότε πάλι θα γινότανε μακελειό.



κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την εφημερίδα σε μορφή .pdf

Η Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" στις 16.04.1967 κάνει πρωτοσέλιδο με τίτλο "Κίνδυνος Δικτατορίας". Φυσικά ΔΕΝ εννοούσε κίνδυνο από τον Παπαδόπουλο, Παττακό και Μακαρέζο αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν ήξερε τίποτα γι αυτούς, αλλά τον κίνδυνο υπό του Βασιλέως!

Μην ξεχνάμε ότι η εν λόγω εφημερίδα ήταν προσκείμενη της Ένωσης Κέντρου, άρα "έβλεπε" την δικτατορία που ετοίμαζε ο Βασιλιάς, αλλά αλληθώριζε στην δικτατορία που ετοίμαζε ο Ανδρέας με το Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α....

Bλέπετε οι ΣοσιαλοΚομμουνιστές, όταν γίνονται από άλλους επαναστάσεις τις ονομάζουν δικτατορίες, αλλά όταν κάνουν οι ίδιοι δικτατορίες τις ονομάζουν "επαναστάσεις" και είναι πάντα καλές αφού είναι υπέρ του λαού... ένας λαός όμως ο οποίος στα ΣοσιαλοΚομμουνιστικά Καθεστώτα πάντα έχει το αναφαίρετο προνόμιο της λιμοκτονίας...



Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την εφημερίδα σε PDF

Μέσα την ανάγνωση του άρθρο της "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" μπορούμε να διακρίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη πολιτική ένταση μεταξύ ΔεξιοΒασιλικών και ΣοσιαλοΚομμουνιστών, ότι ο Βασιλιάς είχε επικείμενη δικτατορία ως άσσο στο μανίκι του για να προστατέψει τον θρόνο του δηλαδή το φαγοπότι του στο όνομα των κορόιδων, την ανάμιξη Αμερικανών στην υπόθεση η οποία φανερώνει κατ επέκταση και την δουλικότητα του Πολιτικού συστήματος στους Αμερικανούς, ότι η Ένωση Κέντρου αφήνει να εννοηθεί ότι αν βγει θα καθαιρέσει τον Βασιλιά και ότι ο Βασιλιάς θα εμποδίσει την νίκη της Ένωσης Κέντρου για ευνόητους λόγους...




Για να δούμε όμως μερικά πράγματα για τον Ανδρέα:

Ας δούμε κατ αρχάς την καταγωγή του Ανδρέα. 
O Ζιγμούνδος Μινέικο ΠολωνοΕβραικής καταγωγής είχε μια κόρη την Σοφία, η οποία παντρεύτηκε τον Γεώργιο Παπανδρέου. Καρπός του έρωτος τους... ο Ανδρέας. Σύμφωνα με τον Μωσαϊκό νόμο, Εβραίος λογίζεται αυτός που είναι από μαμά Εβραία... αποδείξεις για την εν λόγω καταγωγή ΕΔΩ.


Οι σχέσεις του Ανδρέα με Ροκφέλερ:

Ο Ανδρέας Παπανδρέου σπούδασε στην Αμερική και νυμφεύτηκε (ήταν δεύτερος γάμος αφού ο πρώτος ήταν λίγο νωρίτερα με την Χριστίνα Ρασιά) την ομόφυλη εξ Αμερικής Μαργαρίτα Τσάντ, η οποία λέγεται ότι ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας του Ροκφέλερ. Οι σχέσεις τους με την γνωστή οικογένεια Ροκφέλερ μάλλον ήταν κοντινές, και αυτό φαίνεται αφενός από την  χρηματοδότηση του Ανδρέα για την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ το 1974 με 100.000.000 $ από την τράπεζα Chase Manhattan η οποία ανήκει στην Οικογένεια των Ροκφέλερ (έγγραφο ΕΔΩ) και αφετέρου στο ότι η Μαργαρίτα Τσαντ Παπανδρέου έφερε στην Ελλάδα την ίδια εποχή τον Φεμινισμό, δημιούργημα επίσης του Ιδρύματος Ροκφέλερ (κλικ ΕΔΩ).

Επίσης οι σχέσεις Ανδρέα και Ροκφέλερ φαίνονται και στο ότι το Ροκφέλερ Foundation δημιούργησε ένα "Κέντρο Οικονομικών Ερευνών" για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και director της υπόθεσης...ο Ανδρέας...


Η ειρωνεία είναι ότι αρκετά νωρίτερα, το 1841, δημιουργήθηκε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και αργότερα το δίδυμο αδερφάκι της η Τράπεζα της Ελλάδος (1928) αμφότερες με το αποκλειστικό εκδοτικό προνόμιο, δηλαδή τον απόλυτο έλεγχο του ρευστού του Ελληνικού Κράτους. Αυτές οι Τράπεζες ήταν εξ αρχής ήταν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ με το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών να ανήκουν σε εταιρείες συμφερόντων των Ρότσιλντ και Ροκφέλερ... ενώ εντύπωση κάνει ότι μεγάλο πακέτο μετοχών έχει και η Ορθόδοξη Εκκλησία.


κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το αναλυτικό άρθρο

Λίγο νωρίτερα, το 1944, ο 25χρονος τότε Ανδρέας έλαβε μέρος στην συμφωνία του Bretton Woods, δηλαδή στην δημιουργία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, τις οποίες έλεγχαν εξ αρχής οι RR (Ρότσιλντ - Ροκφέλερ). Ιδού η φωτογραφία του Ανδρέα στο Bretton Woods:




Τον διακρίνουμε αριστερά με το μαύρο κοστούμι. 
Για τους δύσπιστους ιδού το λινκ από την επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου: agp.archeio.gr
Επίσης το αναφέρει και το wikipedia. Δείτε το κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Το γελοίο της υπόθεσης ήταν ότι ο Ανδρέας είχε εκδιωχθεί από την Ελλάδα και τον Μεταξά ως Κομμουνιστής - Τροτσκιστής και αντί να πάει στην ΕΣΣΔ πήγε στις ΗΠΑ, τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν οι υπό σκιάν κουμανταδόροι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας με τον Ανδρέα, τον Τρότσκι, τους "Γερμανούς" Τραπεζίτες και τους Μπολσεβίκους είναι πια γνωστό.

Ανδρέας ο "αντιΑμερικάνος"
Τις πρώτες ώρες της 21η Απριλίου οι "αμερικανοΚινούμενοι" Παπαδόπουλος Παττακός Μακαρέζος συλλαμβάνουν κάποιους πολιτικούς τους οποίους πηγαίνουν ως πολιτικούς κρατούμενους στο ξενοδοχείο "Πικέρμι" στο Πικέρμι. Μεταξύ αυτών και ο "αντιΑμερικανός" Ανδρέας...
Ας αφήσουμε τα στοιχεία να αποδείξουν ποιος ήταν αμερικανοΚινούμενος και κατά πόσο ο Ανδρέας ήταν αντιΑμερικανός.
Η εφημερίδα Μεσημβρινή της 21ης Απριλίου του 1987, για την συμπλήρωση 20 ετών από την έναρξη της επανάστασης κάνει ένα αφιέρωμα το οποίο σας παραδίδεται στις οθόνες σας, τα έγγραφα που παραθέτει η εφημερίδα είναι αποχαρακτηρισμένα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητος.
Σε αυτό το έντυπο αποδεικνύεται αφενός ότι οι Αμερικανοί δεν είχαν ιδέα και ότι πιάστηκαν στον ύπνο, και αφετέρου ότι το μόνο πράγμα που τους ενδιέφερε ήταν μην πάθει κάτι ο Ανδρέας!
Δείτε τις αποδείξεις:



κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ντοκουμέντο σε μεγέθυνση

Τι προκύπτει από τα αποχαρακτηρισμένα του state department?

ότι οι Αμερικάνοι δεν γνωρίζουν ποιοι έκαναν το πραξικόπημα, και δίνεται η εντολή η Αμερικάνικη Πρεσβεία να ψάξει να τους βρει ΆΜΕΣΑ για να τους απειλήσει ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!! Ποιος ήταν τελικά ο Ανδρέας που θα ξεσηκωνόταν ολόκληρη Αμερική;;;;;

"Εμπιστευτικό 4753 21.04.1967 ώρα 11:25

1. Από διάσπαρτες ακόμη πληροφορίες, σχημάτισα την εντύπωση ότι το εκδηλωθέν σήμερα το πρωί κίνημα, έγινε από μικρο τμήμα του στρατού και δεν περιλαμβάνει, επαναλαμβάνω δεν περιλαμβάνει την ανώτατη ηγεσία, τον Βασιλέα ή πολιτικούς αρχηγούς. Οι αρχηγοί των επιτελείων αντιμετωπίζοντας το ερώτημα αν θα συνεργαστούν φαίνονται όλοι να συμμετέχουν και να συνεργάζονται ενεργώς στον σχεδιασμό των υπόλοιπων ενεργειών.
Η διοίκηση του στρατού φαίνεται ΕΝΩΜΕΝΗ και πλήρως αφοσιωμένη στο κίνημα (άρα δεν μπορούμε να τους "σπάσουμε" σαν να έλεγε ο Αμερικάνος ).
Ο Βασιλεύς δεν φαίνεται να φοβάται πλέον πιθανή σύλληψη του όπως όταν του μίλησε ο στρατιωτικός ακόλουθος στις 4:15 τοπική ώρα, αλλά μάλλον φαίνεται να έχει επαφή με την στρατιωτική ηγεσία, σκεπτόμενος προς τα που θα βαδίσει εν συνεχεία. Πιθανώς να ρωτήθηκε αν θα αναλάβει την στρατιωτική ηγεσία και όλοι τονίζουν εμφαντικώς την πίστη τους στον βασιλέα και το ΝΑΤΟ.

2. Μας είπαν ότι τα περισσότερα μέλη της κυβερνήσεως Κανελλόπουλου βρίσκονται υπό προστατευτική κράτηση.
Ο Ανδρέας φέρεται σε τοπική στρατιωτική φυλακή.

3. Επειδή ακούσαμε ότι φήμες ότι μερικοί πολιτικοί κρατούμενοι κακοποιήθηκαν, είπα στον διοικητή της JUSSMAG και τον στρατιωτικό ακόλουθο να τηλεφωνήσουν στον στρατηγό Παπαδάτο και να διαμηνύσουν ότι παρόμοιες πράξεις θα μεγαλώσουν πάρα πολύ τις τις περιπλοκές μιας ήδη μπλεγμένης καταστάσεως

4. Από ότι γνωρίζουμε επικρατεί ησυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη Κρήτη και στις άλλες περιφέρειες

5. Δεν βλέπω ενδείξεις αντιστάσεως στο κίνημα (συνεχίζει να σχολιάζει ότι είναι ενωμένοι και ότι δεν υπάρχει τρωτό σημείο για να το διασπάσουν!!!)

Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι οι Αμερικάνοι όχι μόνο δεν ήταν πίσω από τους Απριλιανούς εφόσον δεν γνώριζαν ποιοι ήταν οι αρχηγοί του κινήματος, αλλά προσπαθούσαν να βρουν τρωτό σημείο για να "σπάσουν" το κίνημα.
Αυτό μας δείχνει παράλληλα ότι ήταν ανήμποροι στο να κάνουν κάτι κατά των Απριλιανών άρα δεν είναι παντοδύναμοι όπως μας τους παρουσιάζουν... αυτό σημαίνει επίσης ότι το παραμύθι που τρώμε από το 1974 και δώθε ότι "μας πιέζουν οι Αμερικάνοι και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς" ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ!!!

Αξιοσημείωτο εμπιστευτικό όπως θα διαβάσετε στο pdf είναι το 4769 21.04.1967 ώρα 16.10 στο οποίο ο πατέρας της Μαργαρίτας Τζαντ Παπανδρέου ενημερώνει τον πρέσβη, ότι η Μαργαρίτα και τα παιδιά της είναι Αμερικανοί Υπήκοοι, δηλαδή ο Γιωργάκης που έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι Αμερικανός Υπήκοος, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;;;;;

Τα ίδια πράγματα αναφέρονται και στο βιβλίο του Παπαχελά "Ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας".

Στην σελίδα 146 αναφέρει ότι οι Αμερικανοί πιάστηκαν στον ύπνο:

"...ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΠΡΩΙ της 21ης Απριλίου, ο ανιψιός του πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου Διονύσης Λιβανός εμφανίστηκε στην είσοδο της κατοικίας του αμερικανού πρέσβη και ζήτησε από τον φρουρό να δει αμέσως τον Τάλμποτ. Ο μπάτλερ ξύπνησε τον πρέσβη, ο οποίος θορυβημένος αντίκρισε τον Λιβανό να του περιγράφει τη σύλληψη του Κανελλόπουλου και την ανησυχία της συζύγου του.
Η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό του Τάλμποτ ήταν πως «ή ο βασιλέας γνώριζε ότι θα γίνει πραξικόπημα και με κορόιδεψε ή κάποιοι μας κορόιδεψαν και τους δυο»

- Το κέντρο επικοινωνιών του Στέητ Ντηπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον ειδοποίησε τους αρμοδίους και κάλεσε τον υπεύθυνο των ελληνικών υποθέσεων Νταν Μπρούστερ και τον βοηθό του Τζων Όουενς να προσέλθουν στο κτίριο όπου θα συνεδρίαζε η ειδική επιτροπή που ασχολιόταν με κρίσεις σε διάφορες χώρες. Κανείς δεν ήταν ακόμη βέβαιος τι είχε συμβεί, αν επρόκειτο για βασιλικό πραξικόπημα ή για κίνημα άγνωστων στρατιωτικών

- Ο Τάλμποτ, που ήταν ακόμη μόνος στο κτίριο της πρεσβείας, μια και δεν είχαν ακόμη προλάβει να φτάσουν οι συνεργάτες του και οι υπεύθυνοι του σταθμού της CIA, ενημέρωσε την Ουάσιγκτον ότι δεν είχε πληροφορίες για τους κινηματίες, αλλά διακινδύνευσε την πρόβλεψη ότι «θα πρέπει να είναι ανώτατοι αξιωματικοί»

- Ο σταθμάρχης της CIA Τζακ Μώρυ και ο δεύτερος στην ιεραρχία του σταθμού Χάρρυ Γκρην έδειχναν αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις.
Ο Μώρυ, μαζί με ορισμένους διπλωμάτες της πρεσβείας, ειδοποιήθηκαν για το πραξικόπημα από την Ουάσιγκτον".

Στην σελίδα 153 αναφέρει για τον Ανδρέα:

"...Ο Τάλμποτ έδωσε εντολή σε όλα τα στελέχη της αποστολής να συστήσουν σε όλους τους συνομιλητές τους να αποφευχθεί η αιματοχυσία. Στη συνάντησή του με τον Κόλλια και τον Σπαντιδάκη αναφέρθηκε ειδικά στην τύχη του Ανδρέα και των άλλων κρατουμένων και πήρε τη διαβεβαίωση του Σπαντιδάκη ότι δεν επρόκειτο να γίνουν εκτελέσεις"



Επίσης και στην σελίδα 156:

"...Το Στέητ Ντηπάρτμεντ ενημέρωσε την πρεσβεία στην Αθήνα για το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη ζωή του νεώτερου Παπανδρέου, καθώς και για τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες είχε ήδη εκτελεστεί.
Οι αρμόδιοι αξιωματούχοι έδιναν την άδεια στον Τάλμποτ να παράσχει επίσημη προστασία στην οικογένεια του Ανδρέα, μια και όλα τα μέλη της ήταν Αμερικανοί υπήκοοι.

Ο Τάλμποτ καθησύχασε την Ουάσιγκτον πως είχε εξασφαλίσει διαβεβαιώσεις των πραξικοπηματιών για τη τύχη του Ανδρέα"

Στις σελίδες 153 - 154 φαίνεται ότι οι Αμερικανοί ενώ ξεκίνησαν να κάνουν αρνητικές δηλώσεις κατά της Επανάστασης τελικά σιώπησαν. 
Ο Παπαδόπουλος από ότι φαίνεται ήξερε καλό σκάκι...

"...Οι υπεύθυνοι του Στέητ Ντηπάρτμεντ στο τμήμα που ησχολείτο με την Ελλάδα συνέταξαν μια ανακοίνωση Τύπου, βάσει των εισηγήσεων του Τάλμποτ (Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα). 
Ο υφυπουργός Μπατλ έστειλε το σχέδιο της ανακοίνωσης στην Αθήνα νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 22 Απριλίου:
«Η νόμιμη ελληνική κυβέρνηση ανετράπη με στρατιωτικό πραξικόπημα.
Οι ΗΠΑ είναι παραδοσιακά αντίθετες προς την
αλλαγή δημοκρατικών κυβερνήσεων με τη χρήση βίας και λυπούνται, για λόγους αρχής, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι όμως ασαφείς και δεν είναι φρόνιμο να κάνουμε περισσότερα σχόλια έως ότου ξεκαθαρίσουν. Παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ελλάδα όσο καλύτερα γίνεται».

Ο Τάλμποτ συμφώνησε με το σχέδιο της ανακοίνωσης που επρόκειτο να εκδοθεί στην Ουάσιγκτον.
Ο υπουργός των Εξωτερικών Ρασκ απέρριψε ωστόσο το σχέδιο και έδωσε εντολή να μη γίνει καμία δήλωση.
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τζόνσον Γουώλτερ Ράστοου τον ενημέρωσε για την απόφαση του Ρασκ να διατάξει «πλήρη σιωπή» εκ μέρους του Στέητ Ντηπάρτμεντ. 

Ο σύμβουλος του προέδρου εξηγούσε εν συνεχεία πως η σιωπή της Ουάσιγκτον θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι βρισκόταν πίσω από το πραξικόπημα. 
Την ίδια στιγμή, συμπλήρωνε ο Ράστοου, μια κατηγορηματική ή έστω χλιαρή δήλωση εναντίον των πραξικοπημάτων θα περιέπλεκε την κατάσταση στην Αθήνα, τη στιγμή που «οι νέοι ηγέτες προσπαθούν ακόμη να οργανώσουν και να διευρύνουν όσο γίνεται την κυβέρνησή τους».

Ο Τάλμποτ πιστεύει ότι ο Ντην Ρασκ επέβαλε τη σιωπή της αμερικανικής κυβέρνησης, επειδή πίστευε ότι η σταθερότητα του NATO και της Ανατολικής Μεσογείου ήταν πολύ πιο σημαντική από την καταδίκη του πραξικοπήματος.
Κατά τον Τάλμποτ, ο Ρασκ επηρεάστηκε επίσης από το γεγονός ότι ο βασιλέας όρκισε την κυβέρνηση των πραξικοπηματιών, δίνοντάς της νομικό κάλυμμα.
Ο αναπληρωτής υφυπουργός των Εξωτερικών Στούαρτ Ρόκγουελ εκτιμά από την πλευρά του ότι ο Ρασκ διαπίστωσε πολύ γρήγορα ότι το πραξικόπημα δεν απειλούσε σε καμία περίπτωση τα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ συνειδητοποιούσε, από τα τηλεγραφήματα του Τάλμποτ, ότι το πραξικόπημα έγινε δεκτό με απάθεια και χωρίς δυναμικές αντιδράσεις από την κοινή γνώμη"

Το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ

Την τρίτη 14.10.2008, ώρα 18:00, στον τηλεοπτικό δίαυλο ΕΡΤ, η ΕΡΤ παρουσίασε τον Παύλο Ιωαννίδη, σήμερα αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, πρώην γενικό διευθυντή της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αρχικυβερνήτη της Ο.Α., προσωπικό πιλότο του Αριστοτέλη Ωνάση, ήρωα της αντιστάσεως κατά της Γερμανικής κατοχής, αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας Μέσης Ανατολής 1944 -1945
------------------------------
Άφωνοι οι θεατές είδαν και άκουσαν τον Παύλο Ιωαννίδη (ουδεμία συγγενική σχέση με τον αρχηγό της ΕΑΤ ΕΣΑ και Εβραιοκίνητο προδότη εναντίον της Στρατιωτικής Κυβερνήσεως 1967 - 1973, να δηλώνει τηλεοπτικώς τα κάτωθι:
------------------------------
“Ήμουν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Ο.Α. το οποίο στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 1967 μετέφερε τον Βασιλιά Κωνσταντίνο και την ακολουθία του στην Νεά Υόρκη δια να παραστεί σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες στο Λονγκ Άιλαντ της Ν.Υ. σε ανεπίσημη επίσκεψη. Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1967, ήτοι τρείς μήνες πριν από την εκδήλωση του αντικινήματος του Βασιλιά εναντίον της Στρατιωτικής Κυβέρνησης στις 13 Δεκεμβρίου του 1967, Ο Κωνσταντίνος επέστρεψε στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Ο.Α. δρομολογίου Νέα Υόρκη - Αθήνα.
Έτυχε να είμαι πάλι εγώ ο Κυβερνήτης του αεροσκάφους.
15 λεπτά μετά την απογείωση, ο πύργος ελέγχου της Νέας Υόρκης μου ζήτησε να αλλάξω συχνότητα ασυρμάτου δια να μου μεταδώσει εμπιστευτικό μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ Λύντον Τζόνσον προς τον Κωνσταντίνο

Άλλαξα συχνότητα και πήρα χαρτί και μολύβι και έγραψα το μήνυμα του Τζόνσον το οποίο μετέφερα και στον Κωνσταντίνο. Σε αυτό το μήνυμα ο Πρόεδρος Τζόνσον καλούσε τον Κωνσταντίνο να ανατρέψει την Στρατιωτική Ελληνική Κυβέρνηση


Επίσης ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει ότι οι Αμερικανοί δεν ήξεραν ποιοι έκαναν την Επανάσταση της 21ης Απριλίου και ότι πιάστηκαν στον ύπνο είναι τα λόγια της ίδιας της Μαργαρίτας Τσαντ - Παπανδρέου σε συνέντευξη της στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" το 2006. Ιδού τι λέει:

"...Όταν τον είδα (διπλωμάτη της Πρεσβείας των ΗΠΑ, Νόρμπερτ Άνσουτζ), του είπα ότι ανησυχούσα για τη ζωή του Ανδρέα και ήθελα να μάθω τι γνώριζε για την κατάσταση. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ότι φάνηκε απόλυτα μπερδεμένος με αυτό που είχε συμβεί, μου είπε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο. Με ρώτησε αν ήξερα οτιδήποτε, δεν περίμενα να μου ζητάει πληροφορίες ένας πράκτορας της CIA"

Στην ίδια συνέντευξη η Μαργαρίτα Τσάντ Παπανδρέου αναφέρει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Lyndon B. Johnson έδωσε εντολή να μην πειραχτεί ο Ανδρέας

"...Κάποια στιγμή αργότερα έμαθα ότι ο Τζόνσον είχε γυρίσει στον ανώτατο σύμβουλό του και του είχε πει: "Πάρε αυτούς τους τύπους που κυβερνούν στην Ελλάδα και πες τους να σταματήσουν να σαχλαμαρίζουν με αυτόν τον Παπανδρέου"
www.tovima.gr
Δείτε το ευχαριστήριο γράμμα της Μαργαρίτας Τσάντ Παπανδρέου στον Αμερικανό Πρόεδρο Lyndon B. Johnson:


κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το γράμμα σε μορφή .pdf
Ο Αμερικάνος Πρόεδρος Lyndon B. Johnson έστειλε διαβατήριο για τον Ανδρέα (γιατί μόνο για τον Ανδρέα;) το οποίο ο Ελληνοαμερικανός Γκας Αβρακότος παρέδωσε στους συνταγματάρχες λέγοντας τους τα εξής:
Ήταν βλέπετε παλαιοί γνωστοί οι Παπανδρέιδες με τον Lyndon B. Johnson... τους βλέπουμε εδώ το 1964:



Ένα πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση της διάσωσης του Ανδρέα ήταν ο John Kenneth Galbraith ο οποίος διετέλεσε στο administration δίπλα στον Lyndon B. Johnson αλλά και prominent progressive economist στο University of Texas at Austin Lyndon B. Johnson School of Public Affairs. Τον γιό του James Kenneth Galbraith τον συναντάμε ξανά όταν ο Τσίπρας πήγε στο Τέξας προεκλογικώς (κλικ ΕΔΩ) αλλά και στο γεύμα του Βαρουφάκη μαζί με τον Σόρος. Ο James Kenneth Galbraith εκτός από τις σχέσεις του με το "Lyndon B. Johnson School of Public Affairs" (προφιλ ΕΔΩ) και το "Department of Government, University of Texas at Austin" είναι και στο "Levy Economics Institute of Bard College" (προφίλ ΕΔΩ)


Βλέπουμε σχετικό άρθρο της Κυριακάτικης Καθημερινής στις 19.04.2015

"Δείπνο με Σόρος"

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης με τον γνωστό γκουρού Τζορτζ Σόρος και άλλους διακεκριμένους συνδαιτυμόνες. 
Το κλειστό τραπέζι έγινε στο Βερολίνο στο ξενοδοχείο Aldon και το βασικό που πήραν μαζί τους οι παρευρισκόμενοι ως συμπέρασμα είναι ότι η Αθήνα θα «μπλοφάρει» μέχρι τέλους, απειλώντας να μην πληρώσει κάποια από τις επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ. Ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει στο συνέδριο που οργάνωσε το think tank του κ. Σόρος, με το οποίο συνεργάζονται και όλοι οι βασικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, οι καθηγητές Τζόσεφ Στίγκλιτζ, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και Τζέφρι Σακς. 
Οι παλαιότεροι ενθυμούνται πως αυτή ήταν η ίδια άτυπη ομάδα που συμβούλευε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης πριν από το Μνημόνιο"

kathimerini.gr


Ιδού τα βίντεο τα οποία μεταξύ άλλων φανερώνουν για το αν οι Αμερικάνοι γνώριζαν ποιοι έκαναν την Επανάσταση, για τον ρόλο του Ανδρέα και το πραξικόπημα που ετοίμαζε, το πραξικόπημα που ετοίμαζε και ο Βασιλιάς, το γιατί έπεσε ο Παπαδόπουλος και ποιοι και γιατί διάλεξαν Ιωαννίδη. 
Ακόμα τις δράσεις των Κομμουνιστών με μαρτυρίες πάντα από τους ίδιους, στο οποίο οι ίδιοι λένε για τις βόμβες που έβαζαν στην Αθήνα επί Παπαδοπούλου, Παττακού, Μακαρέζου.
Τις αυτοσχέδιες βόμβες τις έβαζαν ανάμεσα στον κόσμο...σας θυμίζει τίποτα αυτό;

knossopolis.com


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"