GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ - Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιλντιρίμ - ΤΩΡΑ

Στην ανάγκη να σηκώσουν το «κόκκινο τηλέφωνο» βρέθηκαν πριν από λίγο οι πρωθυπουργοί Ελλάδας – Τουρκίας καθώς η κατάσταση υπερθε...



Στην ανάγκη να σηκώσουν το «κόκκινο τηλέφωνο» βρέθηκαν πριν από λίγο οι πρωθυπουργοί Ελλάδας – Τουρκίας καθώς η κατάσταση υπερθερμάνθηκε όχι μόνο με τα 19 πλοία που βρίσκονται γύρω από τα
Ίμια – 11 Τουρκικά , 8 Ελληνικά – αλλά και από την δήλωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ που ευθέως έλεγε ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος.
Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ανακοίνωση των ΗΠΑ που ευθέως καλούσε τις 2 χώρες να έρθουν σε επικοινωνία μέσω των γνωστών διαύλων, όπως έλεγε χαρακτηριστικά, δίνοντας έτσι το σήμα να επικοινωνήσουν οι 2 πρωθυπουργοί.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Γιλντιρίμ κάλεσε τον κ.  Τσίπρα στο τηλέφωνο και του είπε ότι η σύγκρουση των δύο πλοίων δεν έγινε εσκεμμένα ρίχνοντας έτσι τους τόνους της αντιπαράθεσης.


Γεγονός όμως είναι ότι όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ τα Ίμια έχουν γκριζάρει για τα καλά ενώ βρισκόμαστε προ ενός επεισοδίου 1996.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"