GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Στρατηγος ΔΗΜ.ΜΑΤΑΦΙΑΣ, ο ΜΥΘΟΣ : «Πέρναγε απέναντι κι έσφαζε τους Τούρκους σαν τα κατσίκια». «Μπραδέρι» με τον Οτσαλάν και παντοτινός στόχος της ΜΙΤ που τον έψαχνει για να τον σκοτώσει

Στρατηγος ΔΗΜ.ΜΑΤΑΦΙΑΣ : Έφυγε ένας Πραγματικός Στρατηγός – Ένας Πραγματικός Έλληνας Γ Η Ν ελληνίδα, που θερμαίνει τα ιερά οστά...Στρατηγος ΔΗΜ.ΜΑΤΑΦΙΑΣ : Έφυγε ένας Πραγματικός Στρατηγός – Ένας Πραγματικός Έλληνας
Γ Η Ν ελληνίδα, που θερμαίνει τα ιερά οστά των νεότερων θυσιών του έθνους, από το 1955-59 της ΕΟΚΑ, το 1964 και το 1974, ώς τον
Τάσο Ισαάκ, τον Σολάκη Σολωμού και τον Αρχηγό Φλωράκη, επέλεξε για να ταφεί ο Δημήτρης Ματαφιάς.Μ α τ α φ ι ά ς !

EΙΡΗΣΘΩ ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Γ Η Π Α Ν Α Ρ Χ Α Ι Α ΕΛΛΗΝΙΣ, εκεί πλησίον της αρχαίας Αμαθούντος, θα σκεπάζει από σήμερα τον, εκ Λευκάδος επιλέξαντα να ‘ναι ες αεί και Κύπριος, στρατηγό Δημήτρη Ματαφιά.
Εδώ, «στην άκρη του αρχιπελάγους, στο περήφανο κομμάτι του περήφανου ελληνικού έθνους», όπως ο ίδιος διαμηνούσε στα πλέοντα κατά δω σκάφη του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όταν ήταν, το 1985-86, Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

Η Ξ Ε Ρ Ε, από τότε που ήταν εδώ, στα 43 του, διοικητής του 241 Τάγματος Πεζικού, ο Ματαφιάς ότι: Δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά που οι μηδίσαντες Αμαθούσιοι κρέμασαν «τρόπαιο» το κεφάλι του θυσιασθέντος, κατά των Περσών, Ονήσιλου, μελίσσι στην Πύλη των Τειχών, υπήρχαν έκτοτε εδώ και του Ονήσιλου γνήσιοι απόγονοι, μα και των Αμαθουσίων. Ήξερε. Και επέλεγε τους πρώτους. Υπόδειγμα γενόμενος ο ίδιος με τις πράξεις του.
Με τη γενναία, ακούραστη και, ατσαλάκωτης πάντα αξιοπρέπειας, ανιδιοτελή προσφορά στο υπέρτατο καθήκον της ένοπλης προσφοράς στην πατρίδα.
Και στο απελευθερωτικό όραμα του λαού.
Γ Η Ν ελληνίδα, που θερμαίνει τα ιερά οστά των νεότερων θυσιών του έθνους, από το 1955-59 της ΕΟΚΑ, το 1964 και το 1974, ώς τον Τάσο Ισαάκ, τον Σολάκη Σολωμού και τον Αρχηγό Φλωράκη, επέλεξε για να ταφεί ο Δημήτρης Ματαφιάς.
Μ Ε ΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ του θανάτου του, 20 ολόκληρα χρόνια μετά που παραιτήθηκε από τη 13μηνη αρχηγία του ΓΕΕΦ και 32 χρόνια αφ’ ότου διοικούσε το 241ΤΠ, πλήθη Κυπρίων διαλαλούν με συγκίνηση την υπερηφάνειά τους, ότι υπηρέτησαν υπό τας διαταγάς του Ματαφιά.
Διότι ήταν κοπιώδες ε π ί τ ε υ γ μ α, χρειαζόταν μόχθος και συνειδητή διαρκής εγρήγορση, να υπηρετείς την πατρίδα με διοικητή και αρχηγό τον Ματαφιά.
Έπρεπε κάθε λεπτό να μη λουφάρεις, να μην «παίζεις πελλόν», αλλά να αποδεικνύεις εμπράκτως ότι ήσουνα του Ονήσιλου και όχι των μηδισάντων Αμαθουσίων. Είτε με το φτυάρι, στο ζύμωμα του τσιμέντου για τα πολυβολεία του 241ΤΠ, είτε στα «πολεμικά πανεπιστήμια» όπως είχε αναπτύξει τα πεδία βολής της ΕΦ.
Ήταν κόπος και συνειδητός μόχθος, να ‘σαι φίλος του Ματαφιά, στη Λήμνο, στη Λέσβο, στην Κύπρο, στην υπόθεση αντιμετώπισης του Αττίλα, των πατρώνων του και των υποτελών τους, στην υπόθεση της απελευθέρωσης των λαών.
Μα δεν είναι κανένας κόπος να πεις και να διαλαλήσεις, τι είδους διαχρονικό υπόδειγμα παραμένει για όλους, «όσοι ζωντανοί».
Αρκεί μόνο μια λέξη:
Μ α τ α φ ι ά ς !
Στην μνήμη του Στρατηγού Δημήτριου Ματαφιά….ας ςίναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει..
Η ΜΙΤ θα δολοφονούσε το στρατηγό Ματαφιά
Vatan
(12/5/2009)

ο Μουράτ Γιλντιρίμ, γιος του Μαχμούτ Γιλντιρίμ, γνωστού με την κωδική ονομασία «Γεσίλ» (Πράσινος), έγραψε βιβλίο αναφορικά με τη ζωή του πατέρα του, για τον οποίο υπάρχουν ισχυρισμοί ότι εργάστηκε για τη ΜΙΤ και την Υπηρεσία Πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής JİTEM και ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός, αλλά και ο εκτελεστής, πάρα πολλών δολοφονιών, που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Στο εν λόγω βιβλίο και στο κεφάλαιο «Επιχειρήσεις στο εξωτερικό» περιλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, στις οποίες είχε λάβει μέρος και ο Γιλντιρίμ.

Ο γιος του, αναφορικά με το θέμα αυτό, γράφει:
«Ο πατέρας μου συμμετείχε σε άπειρες επιχειρήσεις τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Μετά την εγκατάστασή μας στην Άγκυρα, γνωρίζω ότι μετέβη στην Ιταλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Ιράν, την Ουγγαρία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, τις Βρυξέλλες και τη Βηρυτό.
Δεν γνωρίζω, όμως, το σκοπό των ταξιδιών του.

Μετέβησαν, επίσης, στην Ελλάδα για έναν στρατηγό. Για την ακρίβεια, δεν θυμάμαι εάν ο Έλληνας ήταν ναύαρχος ή στρατηγός.
Οι δικοί μας τον είχαν εντοπίσει στην κοιλάδα Μπεκάα. Τον φωτογράφισαν ενώ έμπαινε και έβγαινε στον καταυλισμό Μαχσούν Κορκμάζ. Αυτός, όχι μόνο παρείχε υποστήριξη στο ΡΚΚ, αλλά εκπαίδευσε και τους τρομοκράτες.

Μεταβαίνουν, λοιπόν, στην Ελλάδα, προκειμένου να διοργανώσουν μια επιχείρηση.
Όμως, συμβαίνει μια αναποδιά, με συνέπεια η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει τον πατέρα μου. Τον βασανίζουν για τρεις-τέσσερις ημέρες, προκειμένου να τον αναγκάσουν να μιλήσει.
Ο πατέρας μου δεν μιλά. Κατόπιν αυτού, παραδίδουν τον πατέρα μου σε τουρκική αντιπροσωπεία, η οποία είχε κινητοποιηθεί.
Οι ελληνικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, τη στιγμή που τον παραδίδουν, λένε: “Ελπίζουμε να μην έχετε άλλον άνθρωπο σαν και αυτόν”».

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ της εφημερίδας:
Ο ε.α. στρατηγός Δημήτρης Ματαφιάς είχε συναντηθεί αρκετές φορές με τον Οτζαλάν στην κοιλάδα Μπεκάα. Είχε συμμετάσχει σε πολλές συναντήσεις του ΡΚΚ στην Αθήνα.
Μάλιστα, ισχυριζόμενος ότι είναι και ο εκπρόσωπος του Οτζαλάν, είχε διαβάσει δικά του μηνύματα.]

Στο καλό Στρατηγέ
Στο καλό περήφανε και γενναίε Στρατηγέ.
Που κράτησες τον όρκο σου και πραγματικά πίστεψες στην αποστολή σου.
Που είχες το θάρρος και την αξιοπρέπεια να παραιτηθείς όταν δουλικές πολιτικές αποφάσεις υπέσκαπταν την αποστολή την οποία ως εύορκος Έλληνας αξιωματικός είχες αναλάβει.
Που δεν σε γέλασαν οι γλυκόφωνες σειρήνες της δήθεν προσέγγισης του εχθρού και άφεσης των αμαρτιών του.
Στο καλό.
Και μακάρι κάποτε οι σύγχρονοι “Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ” να διαβάσουν την βιογραφία σου για να μορφωθούν και να παραδειγματιστούν… [N-A.gr]

• Σημερινή: Ο Ματαφιάς μάς είπε αντίο – Ο εκλιπών υπηρέτησε ως αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κατά τα έτη 1985 -1986.
Ήταν ο μόνος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος υπέβαλε παραίτηση, επειδή διαφώνησε με την πολιτική τής τότε Κυβέρνησης, στα θέματα που αφορούσαν στην Εθνική Φρουρά.
Μετά την αφυπηρέτησή του από τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, διορίστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου ως Γενικός Γραμματέας Αιγαίου.

Παραιτήθηκε, όμως, από τη θέση του αυτή, μετά τη διαφωνία του με την πολιτική προσέγγισης Ελλάδας – Τουρκίας, που συμφώνησαν στον Νταβός της Ελβετίας οι τότε πρωθυπουργοί της Ελλάδος Ανδρέας Παπανδρέου και της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ.

• Φιλελεύθερος: Στρατηγός Ματαφιάς, εραστής της ελευθερίας – Και ο Ματαφιάς, ένας από τους χιλιάδες Έλληνες της Διασποράς, που δεν άντεχε τον περιορισμό του Ελληνισμού στο ‘αθηναϊκό κράτος’ των εκσυγχρονιστών του λεκανοπεδίου της Αττικής. Και ο Ματαφιάς αναγιωμένος με την κραυγή της προσφυγοποιημένης Φωνής του Πόντου:
Στα ξένα είναι Έλληνας και στην Ελλάδαν ξένος! Θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα σε όσους ξέρουν πως δεν πρέπει να επιβληθούν τελικά «όσοι ξέμειναν στα μισά του δρόμου».

• Σημερινή: Η Κύπρος κήδευσε τον Ματαφιά της – Μεγάλος εμψυχωτής του στρατού – Με πολιτικές και στρατιωτικές τιμές που αρμόζουν σε ένα λαοφιλή πρώην Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τελέσθηκε χθες πάνδημη η κηδεία του στρατηγού Δημήτρη Ματαφιά. Στο ναό της Παναγίας Παντάνασσας, στη Λεμεσό, προϊσταμένου του μητροπολίτη Αθανάσιου και παρόντων ηγετών και βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα, μαζί με τον Υπουργό Άμυνας, αξιωματικών της Ε.Φ. και της ΕΛΔΥΚ, καθώς και πλήθος πολιτών. Επικήδειους εκφώνησαν για τον εκλιπόντα στρατηγό ο Βάσος Λυσσαρίδης και ο υπαρχηγός της Ε.Φ. αντιστράτηγος Σάββας Αργυρού. Στρατιωτικό απόσπασμα μαυροσκούφηδων, μαζί με τη ΣΜΕΦ απέδωσαν τις προσήκουσες τιμές, ενώ κατά τον ενταφιασμό του στρατηγού ρίφθηκαν αποχαιρετιστήριες βολές.

• Φιλελεύθερος: Άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στην Ε.Φ. – Κατάφερε να αγαπηθεί από τους Κύπριους για την προσφορά του στον αγώνα για απελευθέρωση. Όσοι τον γνώρισαν ή υπηρέτησαν μαζί του, έχουν να λένε τα καλύτερα για το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στην Εθνική Φρουρά στο διάστημα που διετέλεσε αρχηγός το 1985-86.
Παραιτήθηκε από την αρχηγία της ΕΦ, διότι διαφωνούσε με την πολιτική της τότε κυβέρνησης σε θέματα που αφορούσαν το στράτευμα.

• Φιλελεύθερος: Τελευταίο «παρουσιάστε» – Αποχαιρετώντας τον πρώην αρχηγό της Eθνικής Φρουράς, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο στρατηγός Mαταφιάς ήταν ένας πατριώτης, χωρίς καμία μισαλλοδοξία, με σεβασμό στον κάθε άνθρωπο, δημοκράτης και «έτοιμος να θυσιαστεί για την πατρίδα του αλλά και για τις αρχές που πίστευε».
Oπως ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης, η αξιοπρέπεια όμως υπήρξε το κύριο χαρακτηριστικό του και ιδιαίτερα προσφιλής σε όλους επισημαίνοντας ότι «με λιτή περιβολή όπως πάντα, βρισκόταν καθημερινά, νύχτα και μέρα και απρόοπτα σε όλους τους στρατώνες».
Eγνοια του, όπως ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος της EΔEK, ήταν η κάλυψη των αναγκών της πατρίδας αλλά και των καθημερινών αναγκών των στρατιωτών αλλά πάνω απ’ όλα η μόνιμη έγνοια του ήταν τα εθνικά θέματα και η Κύπρος το άσβεστο πάθος του».
Ο στρατηγός Ματαφιάς άφησε πολύτιμο κληροδότημα στην Κύπρο και στην Ε.Φ. αλλά και τη δική του σφραγίδα στο μητροπολιτικό χώρο, ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης επισημαίνοντας ότι απαίτησή του ήταν η συνέχιση του αγώνα για μια Kύπρο ελεύθερη.

• Σημερινή: ΕΙΡΗΣΘΩ: Στο καλό Ματαφιά – “Ματαφιάς” υπήρξε το συνώνυμο ενός έμπρακτου εγερτήριου σαλπίσματος στην ιστορία της Εθνικής Φρουράς.
Διαπέρασε, με τις πράξεις και το παράδειγμά του, σαν ηλεκτρικό ρεύμα τους πάντες στο νησί. Ξαναδίνοντας στο στράτευμα, αλλά και στον λαό ολόκληρο, μια πρωτοφανή αυτοπεποίθηση αγωνιστικότητας.
Βασισμένη στη σκληρή εκπαίδευση, στη δίκαιη μεταχείριση όλων και στην αταλάντευτη πίστη στην ιερότητα του απελευθερωτικού οράματος.
Στο καλό να πας, στο ύστατο ταξίδι, οπλαδελφέ Ματαφιά.
Το διάβα σου από την ένοπλη αυτή άκρη του αρχιπελάγους, μας έδωσε την περηφάνια εκείνη που έχει τη δύναμη να παραμένει εδώ ζώσα για πολύ περισσότερες δεκαετίες απ’ όσες όρισε για την επίγεια διέλευσή σου ο Πανάγαθος.

• Σημερινή: Κύπριοι συνεχώς δίπλα στο Ματαφιά – Τον τελευταίο μήνα, που η ανάγκη του άρρωστου στρατηγού σε αίμα ήταν μεγάλη και αφού η οικογένειά του είχε απελπιστεί διότι δεν μπορούσε να βρει αιμοδότες, αυτό το κενό καλύφτηκε από τη μοναδική τράπεζα αίματος Κυπρίων που υπάρχει στην Ελλάδα και αυτή είναι η τράπεζα του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών Πάτρας.
Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα, ένας φοιτητής από την Πάτρα πήγαινε στην Αθήνα κάθε Παρασκευή και έδινε αιμοπετάλια.

Πέθανε ο Ματαφιάς
07/11/2006
Σύμφωνα με το ΡΙΚ (7/11/06) ο στρατηγός Δημήτριος Ματαφιάς, πρώην αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, πέθανε χθες το απόγευμα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Νίμιτς στην Αθήνα, σε ηλικία 73 χρόνων.
Ο Δημήτριος Ματαφιάς άφησε εποχή για το ψηλό επίπεδο εκπαίδευσης της Εθνικής Φρουράς, κατά την περίοδο που ήταν αρχηγός της.
Είχε έλθει στην Κύπρο εθελοντικά αμέσως μετά την εισβολή και ανέλαβε την διοίκηση της Λεμεσού.
Το 1985 – 86 διετέλεσε αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, θέση από την οποία παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών του για πρακτικές που υιοθετούσε η τότε κυβέρνηση σε σχέση με το στράτευμα.
Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κύπρο και γι’ αυτό γίνονται διευθετήσεις με την πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα για μεταφορά της σορού του στη νήσο.
Η σύζυγος του Δημήτριου Ματαφιά είναι κυπριακής καταγωγής.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


αναρτήθηκε απο τα blogs:
εν κρυπτώ ,
geopolitics-gr ,
noitikiantistasis.com 
cyprus.gov.cy,
infognomonpolitics.blogspot.com