GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Μακελειό σε λύκειο της Φλόριντα - 19χρονος "γάζωσε" μαθητές και καθηγητές - Τουλάχιστον 17 νεκροί και 50 τραυματίες - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την αιματηρή επίθεση ενόπλου στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas στην


Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την αιματηρή επίθεση ενόπλου στο σχολείο Marjory Stoneman Douglas στην
πόλη Πάρκλαντ, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Φλόριντα.




Πρώην μαθητής του σχολείου Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ της Φλόριντα είναι ο 19χρονος δράστης της σφαγής με τουλάχιστον 7 νεκρούς και 50 τραυματίες.
Παλιοί συμμαθητές του τον περιγράφουν ως "προβληματικό άτομο που είχε ψύχωση με τα όπλα".
"Φρόντιζα να μένω μακριά του, να μην έχω σχέσεις μαζί του για να αποφύγω τυχόν αντιπαράθεση" είπε χαρακτηριστικά ένας συμμαθητής του 19χρονου δράστη.



Ο δράστης εισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τουλάχιστον δεκάδων μαθητών και καθηγητών.
Η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη των πυροβολισμών.



«Ο ένοπλος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση», ανέφερε με tweet το γραφείο του σερίφη, ενώ σε άλλη ανάρτηση τόνισε ότι δεκάδες θύματα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.
Εικόνες που μετέδωσαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν δεκάδες μαθητές να βγαίνουν τρέχοντας από το σχολείο, κάποιοι με ψηλά τα χέρια.
Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει το σχολείο.





«Οι προσευχές μου και τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων στην τρομερή ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα», δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση στο Twitter.
«Κανένα παιδί, δάσκαλος, ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα πρέπει ποτέ να νιώθει ανασφαλής σε ένα αμερικανικό σχολείο», πρόσθεσε.


«Παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής κατάστασης στην κομητεία Μπρόουαρν στη Φλόριντα», ανέφερε με tweet του ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο.
Ο κυβερνήτης της Πολιτείας με ανάρτηση στο Twitter δήλωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τοπικούς αξιωματούχους για το περιστατικό.





ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"