GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Πλήρη ρήξη με Ελλάδα – Η Ρωσία άλλαξε την διαδρομή του αγωγού «Turk Stream» θα κατευθυνθεί πλέον στην Βουλγαρία

Ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα των τελευταίων ετών είναι ο πολυδιαφημιζόμενος αγωγός «Turk Stream» με καθορισμένη την «...



Ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά έργα των τελευταίων ετών είναι ο πολυδιαφημιζόμενος αγωγός «Turk Stream» με καθορισμένη την «αποβίβαση του» στο ελληνικό έδαφος στην
περιοχή της Αλεξανδρούπολης .
Σήμερα ο τουρκικός τύπος με πηγές στην τουρκική διπλωματία αναφέρει ότι ο αγωγός θα «κατευθυνθεί» πλέον μέσω  Τουρκίας στην Βουλγαρία αντί της Ελλάδας.



Προφανώς οι σχέσεις της Ελλάδος και της Ρωσίας , ειδικά μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας αμερικανικής αεροπορικής βάσης στην πόλη της Αλεξανδρούπολης,  και άλλων περιστατικών ευρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο που έχουν έρθει ποτέ.



Η Μόσχα κατηγορεί μέσω ανεπίσημων διαύλων την ελληνική κυβέρνηση για πλήρη «παράδοση» στις ΗΠΑ , ενώ τονίζουν ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε μια «μεγάλη αμερικανική βάση».

Τελευταίο σοβαρό «επεισόδιο» ανάμεσα στις δύο χώρες είναι η τύχη του Ρώσου χάκερ και «βασιλιά» του Bitcoin τον οποίο τα ελληνικά δικαστήρια αποφάσισαν να εκδώσουν στις ΗΠΑ, ενώ και η Μόσχα τον ζητά να εκδοθεί για άλλες παρανομίες.

Με ανακοίνωση της στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti,  η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα σημειώνει:

«Η πρεσβεία όπως και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, έπραξαν και θα πράξουν ό,τι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσουν τα νόμιμα δικαιώματα του Ρώσου πολίτη».

Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο, οι δικηγόροι του Βίνικ θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας να μην εκδοθεί ο 28χρονος Ρώσος. Χαρακτηρίζουν, μάλιστα, την απόφαση απρόσμενη και σημειώνουν ότι θα περιμένουν μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση για να δουν το σκεπτικό του Αρείου Πάγου.

Άνεμοι θυελλώδεις πνέουν στην πάλαι ποτέ συνεργασία  Ελλάδος και Ρωσίας με αφορμή την στάση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Κριμαίας και άλλων ζητημάτων μετά από απαίτηση της δύσης.  Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών επιδεινώθηκαν μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία το 2014.
Η Ελλάδα τηρούσε μέχρι κάποιο διάστημα ….φιλική στάση.
Μετά το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ όμως όλα άλλαξαν ολοκληρωτικά και «κόπηκε» κάθε δεσμός με την Μόσχα, η οποία φέρεται να είναι άκρως δυσαρεστημένη με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι βέβαια με τους Έλληνες .

Η χώρα μας μαζί με άλλα ευρωπαϊκά κράτη ανταποκρίθηκαν στην πολιτική της ένωσης και επέβαλλαν πολλούς γύρους αντι-ρωσικών κυρώσεων, αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων , κατατάσσοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους «εχθρούς» εφόσον δεν αναγνωρίζει την Κριμαία ως ρωσική επαρχία .

Όλα αυτά όπως είναι κατανοητό έχουν «δηλητηριάσει» τις σχέσεις των δύο χωρών που είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Ο αγωγός φυσικού αερίου «Turk Stream» ξεχωρίζει ως το σημαντικότερο ενεργειακό έργο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, και αντιμετωπίζει μια έκπληξη ως προς την  ευρωπαϊκή πορεία του , τονίζει ο τουρκικός τύπος.

Ο αγωγός προβλέπονταν  να επεκταθεί από την Ανατολική  Θράκη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά μια σημαντική αλλαγή στη διαδρομή φαίνεται να αποφασίστηκε από την ρωσική πλευρά που έχει και την κύρια ευθύνη του αγωγού.

Ο αγωγός  θα εισέλθει στη Βουλγαρία αντί της Ελλάδας σύμφωνα με την  εφημερίδα Habertürk, και από την Βουλγαρία θα φτάσει στην Ευρώπη, την καρδιά της Ευρώπης μέσω της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας.


Σημειώνεται ότι αυτό το ζήτημα, συζητήθηκε με τη βουλγαρική κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο.
Η Βουλγαρία πρόκειται επίσης να αρχίσει τις προετοιμασίες.
Το κόστος του αγωγού ανέρχεται στα  6 δισεκατομμύρια δολάρια, και η χωρητικότητα σε φυσικό αέριο θα  είναι 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Τα 15,7 δισεκατομμύρια μετρικά αέρια θα διοχετευτούν στην Ευρώπη.

Προφανώς θα έχουμε και συνέχεια….

 ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

www.pentapostagma.gr