GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Οι ΡΩΣΟΙ γνωρίζουν τι θα κάνουν οι Τούρκοι μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα;

Φώτο από το ιστολόγιο ΗΓΓΙΚΕΝ Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας Είμαστε « μηδενικοί γείτονες»  για τους Τούρκους λένε ...Φώτο από το ιστολόγιο ΗΓΓΙΚΕΝ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είμαστε « μηδενικοί γείτονες»  για τους Τούρκους λένε οι Ρώσοι.
«Τα μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες μετατράπηκαν σε μηδενικούς γείτονες» είπε ειρωνικά Ρώσος ερευνητής.
Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και
Ελλάδας προς το παρόν δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ευημερούσες. Από την ρωσική Gazeta
Ποιος κάλεσε τον Ερντογάν στην Ελλάδα , γιατί τον κάλεσαν θα παραμείνει ένα μυστήριο που όμως θα ξεδιαλύνει μόλις ξεκινήσουν « τα επόμενα επεισόδια»  της δήθεν Ελληνοτουρκικής φιλίας.
Το γεγονός παραμένει ανερμήνευτο πως συνέπεσε η επίσκεψη του τούρκου προέδρου με την ταυτόχρονη ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ σε επίσημη πρωτεύουσα του κράτους Ισραήλ από τις ΗΠΑ; 

Αυτό και μόνο δείχνει πως συνδέεται η χώρα μας με τις συγκλονιστικές εξελίξεις που θα παιχτούν το επόμενο διάστημα στην Μέση Ανατολή.
Αυτά τα γνωρίζει η Ρωσική διπλωματία και αναλύει την επίσκεψη του Ερτνογάν ειρωνικά.
«Ελληνικό Θέατρο» : Ο Ερντογάν σχίζει συμφωνίες στην Αθήνα», από τη ρωσική Gazeta
« Ο Βίκτορ Ναντέιν Ραγιέβσκι, κορυφαίος ερευνητής των Επιστημών, δήλωσε στη «Gazeta.ru», ότι τώρα με την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, «η Τουρκία προσπαθεί να βγει από τη διεθνή απομόνωση». 

Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας μιας  αυστηρής αυταρχικής πορείας, η Τουρκία κατόρθωσε  να καταστρέψει τις σχέσεις της με πολλές χώρες της Ευρώπης. 

Από αυτήν την άποψη, συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα,  ο Βίκτορ Ναντέιν Ραγιέβσκι υπενθυμίζει ότι έχει βυθιστεί στη λήθη το περίφημο τουρκικό δόγμα των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», μια ρήση της τουρκικής ηγεσίας κατά τα πρώτα χρόνια του Ερντογάν στην εξουσία. 

«Τα μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες μετατράπηκαν σε μηδενικούς γείτονες» είπε ειρωνικά ο Ρώσος ερευνητής. 

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας προς το παρόν δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ευημερούσες.
Για την περιγραφή τους χρησιμοποιείται συχνά η χαρακτηριστική  λέξη «εχθρότητα», αν και τα δύο κράτη είναι μέλη της στρατιωτικής – πολιτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.
Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη συχνά παραβιάζουν  συνειδητά τα σύνορα της Ελλάδας.
Αυτό παρατηρήθηκε  και από τη Ρωσία, βέβαια αυτό συνέβη σε μια στιγμή που οι ρωσοτουρκικές σχέσεις είχαν επιδεινωθεί εξαιτίας του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από την Τουρκία στη Συρία, σημειώνει το δημοσίευμα.» (Στοιχεία από Gazeta.ru) The Hellenic Information Team Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017 

Ταλέντο ηθοποιίας ο σουλτάνος δηλώνει εδώ και εκεί ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα Ελληνικά Εδάφη . 

Να μόνο να τροποποιήσει  λίγο την Συνθήκη της Λωζάννης θέλει για να μπορέσει πιθανώς  να κάνει  την Δυτική Θράκη και  ελεύθερη ζώνη διέλευσης των ενεργειακών αγωγών ρωσοτουρκικών συμφερόντων βλ. Turk stream και φυσικά έπονται και άλλα; 

Η βούληση αυτή του κ. Ερντογάν είναι κόκκινο πανί για τις ΗΠΑ πού επιθυμούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Θράκη και στους διαδρόμους ναυσιπλοίας στο ΑΙΓΑΙΟ, τουλάχιστον μέχρι που εκεί που ξεκινούν τα ΣΤΕΝΑ δηλ. τα Δαρδανέλια. 

Γνωρίζουν οι Ρώσοι αν ο σουλτάνος πήρε τίποτε από αυτά στην εδώ επίσκεψη του ; 

Γνωρίζουν ότι αν δεν πήρε θα προσπαθήσει με βίαιες προβοκάτσιες να τα πάρει το επόμενο διάστημα ; 

Αρχής γενομένης από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 

Και αμέσως μόλις επέστρεψε στην γείτονα χώρα ο τούρκος πρόεδρος άρχισαν να διαφαίνονται σημεία και τέρατα  , το  τι έλαβε και τι πρόκειται να ακολουθήσει. 

« Νέα τουρκική πρόκληση – Διάβασαν το Κοράνι και φώναζαν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» μέσα στην Αγία Σοφία  

Οι προκλήσεις των Τούρκων δεν έχουν σταματημό και αυτό φαίνεται από το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Milliyet. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, μέλη «εθνικιστικής ομάδας», όπως τα χαρακτήρισε, μπήκαν στην Αγία Σοφία χθες προσποιούμενοι τους τουρίστες και άρχισαν να προσεύχονται, διαβάζοντας το Κοράνι και φωνάζοντας «Αλλάχου άκμπαρ». 

Οι Αρχές παρενέβησαν και συνέλαβαν ορισμένα από τα μέλη της ομάδας, τα οποία όμως αφέθηκαν ελεύθερα αφού δόθηκαν πρώτα οι… απαιτούμενες εξηγήσεις» http://www.pronews.gr/11/12/2017 – 15:13 ο Ερτνογάν αν θέλει ¨να πει κάτι¨ το λέει μέσω προκλήσεων και  βεβήλωσης της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ διότι γνωρίζει την πνευματική βαρύτητα της. 

Πριν τριετία αρθρογραφώντας λέγαμε ότι η επανειλημμένη πρόθεση των τούρκων να βεβηλώσουν την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ανοίγει το καπάκι των γεωπολιτικών εξελίξεων σε όλη την Μέση Ανατολή , όπως συμβαίνει αυτό σήμερα.
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δεν είναι Ιστορία αλλά αυτή καθ αυτή είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αντιδρά στα εξωτερικά ερεθίσματα βλ. προκλήσεις- βεβηλώσεις.
Γνωρίζει  άραγε η σημερινή  Ρωσική ελίτ που δείχνει   φίλη της νεοθωμανικής τουρκίας ότι σύντομα η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ «θα τους κατεβάσει στα ΣΤΕΝΑ»  μέσα από γεγονότα που θα αφορούν και την ίδια την Ρωσία διότι θα λειτουργήσουν οι αδέκαστοι πνευματικοί νόμοι; 

Με Πίστη και Ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"