GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;;; Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΠΑΝΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Ταγίπ Ερντογάν στα χρόνια της νιότης, χαμογελαστός αλλά και σε ρόλους εκτός πολιτικής που σίγουρα δεν τον έχουμε συνηθίσει.  ...



Ο Ταγίπ Ερντογάν στα χρόνια της νιότης, χαμογελαστός αλλά και σε ρόλους εκτός πολιτικής που σίγουρα δεν τον έχουμε συνηθίσει. 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο νυν πρόεδρος και
πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Ο σκληρός παίχτης στο πολιτικό παιχνίδι τόσο εντός της χώρας όσο και στην εξωτερική πολιτική, που κατάφερε να αποτρέψει το πραξικόπημα εναντίον του. 
Ενώ γνωρίζουμε πολλά για τους χειρισμούς του και τις ακραίες -ενίοτε- πολιτικές τακτικές του, για τις οποίες έχει επικριθεί τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στο εξωτερικό,  δεν είναι αρκετά αυτά που ξέρουμε για την ζωή του εκτός Προεδρικού Μεγάρου.
Ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες από την προσωπική ζωή του «σουλτάνου».

ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος υπήρξε στο νεαρό της ηλικίας του ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα της πόλης Κασιμπάσα.




ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Προς τιμήν του το στάδιο της γειτονιάς του Κασίμπασα, έδρα της τοπικής ομάδας Κασιμπάσα Σπορ Κουλουρμπού έχει πάρει το όνομα του.


ΑΠΟΝΟΜΗ

Σε αυτήν την θολή φωτογραφία, που δεν θυμίζει σε πολλά τον σημερινό ηγέτη των Τούρκων, βλέπουμε τον Ερντογάν χωρίς το χαρακτηριστικό του μουστάκι σε κάποια απονομή.
Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο δεν είναι πάνω από 20 ετών. 



ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ- ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Την περίοδο των σπουδών του εισήχθη στην αντι-κομμουνιστική Εθνική Τουρκική Φοιτητική Ένωση. Αργότερα έγινε μέλος του Κόμματος Εθνικής Σωτηρίας. Μετά το πραξικόπημα του 1980 (βλέπετε η Τουρκία έχει μακρά παράδοση στα πραξικοπήματα) ακολούθησε μαζί με τους υποστηρικτές του Ερμπακάν το Ισλαμιστικό Κόμμα της Ευημερίας.


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

Στις 27 Μαρτίου 1994 εκλέχθηκε Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.  Κατά τη θητεία του αντιμετώπισε με πραγματισμό τα προβλήματα της πόλης, βελτιώνοντας το πρόβλημα της υδροδότησης με τη δημιουργία νέων αγωγών νερού εκατοντάδων χιλιομέτρων και εργαζόμενος πάνω στα προβλήματα των μετακινήσεων και της διαχείρισης των απορριμάτων.


ΜΕΤΑΛΛΙΟΦΟΡΟΣ

Στο νεαρό της ηλικίας του, συμμετείχε σε διάφορα αθλητικά γεγονότα, κατακτώντας συχνά και μετάλλια. 


Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ


Κατά τη διάρκεια της θητείας του το Κόμμα της Ευημερίας κρίθηκε παράνομο από το Τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο.
Στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν ο Ερντογάν έγινε ένας από τους κύριους ομιλητές.
Τον Δεκέμβριο του 1997, σε διαδήλωση στην περιοχή του Σιίρτ, ο Ερντογάν απήγγειλε ένα ποίημα του Τούρκου εθνικιστή ποιητή των αρχών του 20ου αιώνα Ζιγιά Γκιοκάλπ.
Η δημόσια ανάγνωση του συγκεκριμένου ποιήματος θεωρήθηκε από το δικαστήριο ως προτροπή για τέλεση αδικήματος και υποκίνηση σε θρησκευτικό ή φυλετικό μίσος και καταδικάστηκε το 1999 σε δεκάμηνη φυλάκιση, που συνοδεύτηκε από αφαίρεση των πολιτικών του δικαιωμάτων για το συγκεκριμένο διάστημα.


ΕΝ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος απαθανατήστηκε την ώρα που γονατιστός στο σαλόνι του σπιτιού του προσεύχονταν στον Αλλάχ.


ΠΑΝΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΙΛΒΙΟ

Στις ελάχιστες περιπτώσεις που βλέπουμε τον Τούρκο πρόεδρο περιχαρή ή έστω εκδηλωτικό είναι σε φωτογραφία με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


OLD HABITS DIE HARD

Το “μικρόβιο” δεν φεύγει έτσι εύκολα.
Μια φορά ποδοσφαιριστής, για πάντα ποδοσφαιριστής, ο Εντογάν σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του χωρίς κοστούμι. 


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Πρόσφατα, και σε μια προσπάθεια να δείξει ένα πιο “ανθρώπινο” πρόσωπο, επέτρεψε να φωτογραφηθεί με την οικογένεια και τα εγγόνια του στο σπίτι του. 


ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Ο Ερντογάν, πάνω από τη θήκη όπου φυλάσσεται η συλλογή από τα πολύτιμα κομπολόγια του.



Ο ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΑΠΠΟΥ

Χωρίς γραβάτα και καθισμένος αναπαυτικά, κρατά στην αγκαλιά του τα εγγονάκια του.


ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΡΑΓΕ;

Σε ένα «αυθόρμητο» κλικ, συλλαμβάνεται από τον φωτογραφικό φακό στην βιβλιοθήκη του σπιτιού του, επίσης με τα εγγονάκια του καθισμένα οκλαδόν να διαβάζουν. 


ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

Πρόσφατα, φόρεσε τα αθλητικά του, το κράνος του και συμμετείχε σε ποδηλατοδρομία περιστοιχισμένος από τους σωματοφύλακές του βέβαια. 


FAN CLUB

Στις 16 Ιουλίου, μια μερίδα του τουρκικού στρατού προσπάθησε να αναλάβει με πραξικόπημα την εξουσία και να τον αποκαθηλώσει.
Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον λαό να βγει στους δρόμους και να ανατρέψει τους στρατιωτικούς στο όνομα της “Δημοκρατίας”.


TOO HARD TO DIE?

Δεν ήταν τυχαίο το 52% που έλαβε στις εκλογές του 2014. Φαίνεται ότι ο τουρκικός λαός συνεχίζει να υποστηρίζει τον αμφιλεγόμεο ηγέτη. 


ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ξέσπασε σε κλάματα, ενώ εκφωνούσε τον επικήδειο λόγο στην νεκρώσιμη ακολουθία του στενού φίλου του, Τούρκου διαφημιστή Ερόλ Ολτσάκ, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον 16χρονο γιο του τη νύχτα της Παρασκευής από τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"