GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τους είχε υποσχεθεί στον Ρ.Τ.Ερντογάν! Κρύος ιδρώτας στο Μαξίμου – Παίρνουν άσυλο και οι 8 Τούρκοι – Αθήνα και Αγκυρα κυνηγούν μαζί την Δικαιοσύνη!

Αθήνα και Αγκυρα «κυνηγούν» μαζί την ελληνική Δικαιοσύνη για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό. Και για την Τουρκία είναι κάπως δ...Αθήνα και Αγκυρα «κυνηγούν» μαζί την ελληνική Δικαιοσύνη για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.
Και για την Τουρκία είναι κάπως δικαιολογημένο, για την «Κυβέρνηση της Αριστεράς και των Δικαιωμάτων» συνιστά εκτός από ντροπή και προδοσία.
Που ακούστηκε παρέμβαση της Κυβέρνησης κατά
της δικαστικής απόφασης για χάρη της Τουρκίας.
Ποια διάκριση των εξουσιών και ποιο Σύνταγμα.

Επιπλέον φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Α.Τσίπρας είχε υποσχεθεί τους 8 στον Ρ.Τ.Ερντογάν….
Η απόφαση όμως της ελληνικής Δικαιοσύνης όπως θα δείτε και στο Βίντεο παρακάτω, είναι κόλαφος!

Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, θα δοθεί άσυλο και στους 8 Τούρκους αξιωματικούς!
Ανοίγει έτσι ένα νέο σοβαρό μέτωπο με την Κυβέρνηση(!) και την Τουρκία κατά της ελληνικής δικαιοσύνης!
Και τα υπόλοιπα περί «διπλωματικής ντρίπλας» της Κυβέρνησης η οποία ήθελε να δείξει ότι έκανε ότι μπορούσε προς την Τουρκία, και ο Τούρκος θα ταξιδέψει προς χώρα της ΕΕ οπότε το «μπαλάκι» φεύγει από τα χέρια του Α.Τσίπρα, είναι αστεία πράγματα για μια χώρα δικαίου.Είναι όμως σοβαρό επιχείρημα για μια χώρα ανίσχυρη χωρίς πολιτική ηγεσία με το ανάλογο σθένος.

Μοιραία, η Κυβέρνηση δέχεται σφοδρά πυρά απ όλο το πολιτικό κόσμο

Λοβέρδος για τον Τούρκο αξιωματικό:
Ο πρωθυπουργός έκανε το «καθήκον» του προς τον Ερντογάν

«Απροκάλυπτοι, κυνικοί, καταπατητές κάθε δημοκρατικής αρχής κι ευαισθησίας, αυτό απέδειξαν πως είναι οι κυβερνώντες με την απόφαση που πήραν σήμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης κατά της δικαστικής απόφασης για το άσυλο στον Τούρκο ικέτη αξιωματικό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου:

«Είναι πραγματικότητα: οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στον Τούρκο πρόεδρο αποκαλύπτονται συνεχώς.
Η τελευταία αποκάλυψη, όμως, είναι και η πιο εξόφθαλμη: ο πρωθυπουργός που, παρότι αναρμόδιος, θα αποφάσιζε την έκδοση των οκτώ Τούρκων σε δεκαπέντε ημέρες, σήμερα έκανε το «καθήκον» του.
Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των «κεντρώων πατριωτών», αποφάσισε να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης της επιτροπής πολιτικού ασύλου, να δώσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους.
Απροκάλυπτοι, κυνικοί, καταπατητές κάθε δημοκρατικής αρχής κι ευαισθησίας, αυτό απέδειξαν πως είναι οι κυβερνώντες με την απόφαση που πήραν σήμερα.»

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Κυβέρνηση της Αριστεράς και των Δικαιωμάτων ζητά ακύρωση χορήγησης ασύλου για να μη νευριάσει ο Ερντογάν»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς εξαπέλυσε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η Κυβέρνηση της Αριστεράς, των Δικαιωμάτων μπλα μπλα τρέχει να κάνει αίτηση ακύρωσης σε χορήγηση πολιτικού ασύλου, για να μήν νευριάσει ο Ερντογάν….και η λέξη ντροπή έχασε το νόημά της», έγραψε στο Twitter ο κ. Γεωργιάδης.

Τατσόπουλος: Αποδείχθηκε ότι ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον δικτάτορα της Τουρκίας να επιστρέψει τους Οκτώ ικέτες

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την απόφασή της να υποβάλει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης με την οποία χορηγήθηκε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους ικέτες αξιωματικούς εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Τατσόπουλου στο Facebook:

«ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.

Δεν προλάβαμε καν να χαρούμε για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να προσφέρει πολιτικό άσυλο σε έναν από τους οκτώ τούρκους ικέτες, εναρμονισμένη πλήρως με την αντίστοιχη τελεσίδικη απόφαση του Άρειου Πάγου για τη μη έκδοσή τους και, μόλις η Άγκυρα γάβγισε -«η παροχή πολιτικού ασύλου θα έχει συνέπειες»-, πανικόβλητη η κατάπτυστη ελληνική κυβέρνηση, ναι, έκανε το μέχρι πρότινος αδιανόητο: υπέβαλε αίτηση ακύρωσης της απόφασης για πολιτικό άσυλο.
Έτσι, παρά τα παχιά της λόγια, παρά τα φούμαρά της για ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, για διαχωρισμό των τριών εξουσιών και πλήρη σεβασμό στις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας, το τσίρκο του Τσίπρα, του Καμμένου και του Κοτζιά απέδειξε περίτρανα αυτό που ο πρωθυπουργός ποτέ δεν διέψευσε, αυτό που ο κόσμος είχε τούμπανο και ο ίδιος κρυφό καμάρι: πράγματι ο Τσίπρας, κατά παράβαση κάθε αρχής δικαίου, είχε υποσχεθεί στον δικτάτορα της Τουρκίας να επιστρέψει τους Οκτώ και, να που τώρα, μπροστά στα μάτια μιας εμβρόντητης κοινής γνώμης, ξεκινάει την υλοποίηση της υπόσχεσής του.
Αυτή η κυβέρνηση είναι ένα μπουλούκι από φοβισμένα ανθρωπάκια που, όχι το ανάστημά της δεν μπορεί να σηκώσει απέναντι στον τούρκο τύραννο, αλλά θρασύτατα επαίρεται και για το αντίθετο.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει. Καμία ανοχή από την αντιπολίτευση σε αυτήν την εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση.
Έως ότου πέσει, τυχαίνει πάλι ο κλήρος στην ελληνική δικαιοσύνη να διασώσει την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Να τρίψει στη μούρη αυτών των ασπόνδυλων υποκριτών την αίτηση ακύρωσης και κάθε αίτησης ακύρωσης στο μέλλον.»

ΝΔ: Ο Τσίπρας έλεγε ότι σέβεται τη διάκριση των εξουσιών

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε η αίτηση της κυβέρνησης να ακυρωθεί η χορήγηση ασύλου στον έναν εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών.

«“Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών” και “πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη” οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί δήλωσε προσφάτως ο κ. Αλ. Τσίπρας και μάλιστα παρουσία του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν», υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Για να καταλήξει η αξιωματική αντιπολίτευσης: «Κατόπιν τούτου το ερώτημα που έχουν οι πολίτες και οφείλει να απαντήσει ο πρωθυπουργός είναι αυτονόητο: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε σήμερα αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς;».

Οργή στην Αγκυρα και «παγωμάρα» στην ελληνική κυβέρνηση προκάλεσε η απόφαση της Δικαιοσύνης να δοθεί άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Του υπουργείο Εξωτερικών της Αγκυρας, σε μια οργίλη ανακοίνωση, κατηγόρησε ότι κρύβονται πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση, προειδοποίησε για επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες.

Λίγη ώρα αργότερα, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, γνωστοποιούσε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης παροχής ασύλου.

Η οργισμένη αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα, που χορήγησε το δικαίωμα ασύλου σε έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες στο coup d’etat της 15ης Ιουλίου, για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και εναγκαλίζεται πραξικοπηματίες με αυτή την απόφαση» τονίζει η Αγκυρα.

«Αυτή η απόφαση, που θεωρούμε ότι έχει πολιτικά κίνητρα, αναμφισβήτητα θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις στις διμερείς μας σχέσεις με την Ελλάδα και στις κοινές περιφερειακές συνέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τουρκικά ΜΜΕ: «Απόφαση-σκάνδαλο»

Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος χώρας, όπως η Sabah κάνουν λόγο για «απόφαση-σκάνδαλο» με πηχυαίους τίτλους.


Η κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης

Λίγο αργότερα, το μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».


Κυβερνητικές πηγές πάντως διευκρίνιζαν ότι η αίτηση αναίρεσης της απόφασης είχε κατατεθεί από το μεσημέρι, πριν δηλαδή την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Το σκεπτικό της απόφασης να δοθεί άσυλο

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου, παρείχε άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο έφθασαν στη χώρα μας οι οκτώ στρατιωτικοί το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Στο σκεπτικό της απόφασης της η επιτροπή αναφέρει ότι δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα». Έτσι, καταλήγει η Επιτροπή δεν μπορεί να εκδοθεί στην Τουρκία καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Ήδη, ο Τούρκος αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού όπου ήταν κρατούμενος, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει.

Την ίδια ώρα, σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν οι άλλοι επτά Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου στην οποία έχουν προσφύγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρειος Πάγος έχει πει «όχι» στην έκδοση των οκτώ στην Τουρκία.

Δείτε το ΒίντεοΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


www.pentapostagma.gr