GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αποκάλυψη: Τούρκοι Χειριστές Μαχητικών επιχείρησαν να καταγράψουν τις θέσεις των Α/Α & των S-300!

Με οπλισμένα F-16 κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο οι Τούρκοι… Σοβαρός πλέον κίνδυνος ατυχήματος! Δύο χαρακτηριστικά ...



Με οπλισμένα F-16 κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο οι Τούρκοι… Σοβαρός πλέον κίνδυνος ατυχήματος!
Δύο χαρακτηριστικά στην προκλητικότητα που επιδεικνύουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο το
τελευταίο διάστημα συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση και προκαλούν ανησυχία στην πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας:
Το πρώτο είναι η δραματική αύξηση των οπλισμένων μαχητικών που εισέρχονται παράνομα στο FIR Αθηνών και παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο.

Το δεύτερο είναι ότι οι Τούρκοι χειριστές προβαίνουν σε επικίνδυνους ελιγμούς, που μπορούν να προκαλέσουν… Ατύχημα. 
Είναι κάτι που έχουν επισημάνει δημόσια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ του dimokratianews.gr… Προκύπτει, ωστόσο, κυρίως από τα στοιχεία της τουρκικής δραστηριότητας στο Αιγαίο που καταγράφουν τα ελληνικά ραντάρ και τις μαρτυρίες των Ελλήνων χειριστών.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου , οπότε πολλά πλοία του Στόλου είχαν συγκεντρωθεί στη Ρόδο για να πραγματοποιήσουν την επόμενη ημέρα αποβατική άσκηση στο πλαίσιο του «Παρμενίων», μπήκαν στο Αιγαίο συνολικά 32 F-16 της Τουρκίας. Από αυτά, τα 18 ήταν οπλισμένα.

Αριθμός ασυνήθιστα μεγάλος. 
Την περασμένη Πέμπτη, επίσης, μπήκαν στο Αιγαίο οχτώ τουρκικά F-16, από τα οποία τα έξι έφεραν όπλα. 
Σε άλλες μάλιστα περιπτώσεις έχει καταγραφεί 100% οπλισμός στα αεροσκάφη της Τουρκίας που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι οι Τούρκοι χειριστές εμφανίζονται, είτε λόγω της απειρίας τους (σ.σ.: δεν διαθέτουν και πολλούς έμπειρους μετά το πογκρόμ διώξεων στις Ένοπλες Δυνάμεις από τον Ταγίπ Ερντογάν) είτε λόγω του «τσαμπουκά» που θέλουν να δείξουν, να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς, ανεβάζει κατακόρυφα τις πιθανότητες ενός ατυχήματος.

Την  Τετάρτη την 4 Οκτωβρίου μάλιστα τουρκικά μαχητικά με (φωτομηχανές )επιχείρησαν να φτάσουν σε μία πτήση «αλά Ηλιάκη» στην Κρήτη για να καταγράψουν τις θέσεις των Α/Α και των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και τις αεροπορικές βάσεις του νησιού.

Η αντίδραση των Χειριστών της Πολεμικής μας Αεροπορίας ήταν άμεση και σαφής, κάτι που αντιλήφθηκαν οι Τούρκοι χειριστές που την Κοπάνησαν όταν εμφανίστηκαν με άγριες διαθέσεις τα Ελληνικά  Μαχητικά της 115 ΠΜ!

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ, ωστόσο, τέτοιου είδους περιστατικά καταδεικνύουν πως η Άγκυρα είναι απρόβλεπτη και πολύ επικίνδυνη.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"

Πηγή : veteranos.gr