GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης ο Μητροπολίτης Κονίτσης για την μείωση της θητείας

Αντίθετος στο ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους έξι μήνες, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι ο Μητροπολίτης...





Αντίθετος στο ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους έξι μήνες, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας. 
Ο Σεβασμιώτατος σε μήνυμά του τονίζει πως μια
τέτοια απόφαση θα αποτελέσει βαθύτατο σφάλμα εναντίον του λαού της ακριτικής περιοχής.
Συγκεκριμένα η δήλωσή του αναφέρει:

«Μια είδηση, που για μας, οι οποίοι ζούμε στην παραμεθόριο περιοχή Πωγωνίου και Κονίτσης, φαίνεται αυτόχρημα εφιαλτική, είναι, όπως ανεγράφη στον αθηναικό Τύπο, «η μείωση της στρατιωτικής θητείας από τους εννέα μήνες στους έξη».

Εάν, ο μη γένοιτο, πραγματοποιηθή αυτή η εξωφρενική κυβερνητική απόφαση, τότε αυτό θα είναι τελειωτικό χτύπημα για την ακριτική μας Επαρχία. Διότι, η Πολιτεία υποστηρίζει μεν ότι οι στρατεύσιμοι θα κατατάσσωνται απ’ ευθείας στις Μονάδες, όπου υποτίθεται ότι θα εκπαιδεύωνται. 
Όμως, το έργο της εκπαιδεύσεως δεν μπορεί να επιτελεσθή σε μια Μονάδα με μάχιμη, μάλιστα, αποστολή, στην παραμεθόριο. Κι’ αυτό, γιατί τα καθήκοντά της θα περιπλακούν τόσο, που η μαχητική της ικανότητα θα περιορισθή σημαντικά.

Όπως γράφτηκε, η μείωση της θητείας μυρίζει εκλογές. 
Αλλ’ εάν, πραγματικά, η Κυβέρνηση επιθυμή εκλογές, και χρησιμοποιή την θητεία ως δέλεαρ των μελλόντων να στρατευθούν, προκειμένου να κερδίση ξανά την εξουσία, διαπράττει βαρύτατο σφάλμα σε βάρος του λαού και της ακριτικής μας Επαρχίας. 
Εδώ, είδαμε και πάθαμε να λειτουργήση ένα ακόμη στρατιωτικό φυλάκιο, ώστε ο αριθμός τους να φθάση τα τέσσαρα (4), ενώ παλαιότερα ήταν περίπου 40 !

Γι’ αυτόν τον λόγο
διαμαρτυρομαι εντόνως

Και καλώ και παρακαλώ τις Αδελφότητες Πωγωνησίων και Κονιτσιωτών να κινητοποιηθούν δυναμικά, ώστε να μη περάση αυτό το ανοσιούργημα.
Ας αφήση, επί τέλους, η Κυβέρνηση τα παιχνίδια και τα πειράματα «στού κασίδη το κεφάλι». 
Και ας κοιτάξη με στοργή τα πάμπολλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι δύο ακριτικές μας Επαρχίες. 
Προσωπικώς δεν θέλω με κανένα τρόπο να βάλω ταφόπλακα στο Πωγώνι και στην Κόνιτσα, που έχουν εθνικές περγαμηνές στην παλαιότερη και στην σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδος. 
Ας την βάλη η Πολιτεία με τα καμώματά της. 
Αλλά τότε θα αντιμετωπίση αμείλικτη την κρίση του Έθνους».


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"