GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τα πάνω κάτω στο Κουρδιστάν – Πούτιν και Μπαρζανί υπέγραψαν ενεργειακή συμφωνία μαμούθ

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα της



Μια πολύ σημαντική εξέλιξη βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα της
ανεξαρτησίας, και ενώ Ιράν, Ιράκ και Τουρκία εκτοξεύουν απειλές εναντίον του προέδρου της Αυτόνομης Διοίκησης του Κουρδιστάν (ΑΔΚ), που πήρε την πρωτοβουλία του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με κουρδικά και τουρκικά ΜΜΕ, σήμερα ανακοινώθηκε από τον ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Rosneft και από την ΑΔΚ ότι η ρωσική εταιρεία αναλαμβάνει την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, υποσχόμενη ότι θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή του.

Η Rosneft, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, με τη δραστηριοποίησή της στην περιοχή, διεκδικεί μερίδιο της μεγάλης ενεργειακής πίτας που βρίσκεται στο υπέδαφος του υπό ανεξαρτητοποίηση Κουρδιστάν.

Φυσικά, η ανακοίνωση της συμφωνία, μόλις μερικές μέρες πριν το δημοψήφισμα, έγινε για να καταδειχθεί η άτυπη στήριξη που παρέχει η Μόσχα στο δημοψήφισμα, για το οποίο επισήμως η Ρωσία δεν έχει εκφράση κάποια θέση μέχρι σήμερα.
Πάντως, να σημειωθεί ότι ο αγωγός προβλέπεται να περάσει από το τουρκικό έδαφος!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"



infognomonpolitics.blogspot.gr