GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Παραδόθηκε έκθεση-σοκ προς τον Ν.Τραμπ: «Ή χτυπάμε τώρα τη Β.Κορέα ή ποτέ» - BINTEO

Διέρρευσε πριν λίγες ώρες η έκθεση της CIA για τη Β.Κορέα από το «παρακλάδι» της, το Stratfor, και οι εξελίξεις είναι κάτι παραπ...



Διέρρευσε πριν λίγες ώρες η έκθεση της CIA για τη Β.Κορέα από το «παρακλάδι» της, το Stratfor, και οι εξελίξεις είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικές. 
Ο χρόνος για τις ΗΠΑ τελειώνει και το
δίλημμα είναι «ή τώρα ή ποτέ» . 
Ταυτόχρονα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter πως επιτρέπει στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να αγοράσουν «εξελιγμένα» αμερικανικά όπλα, στο πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα. 
Ωστόσο, δεν διευκρίνισε στην ανάρτησή του ποιους τύπους όπλων εννοεί.




 Ας δούμε τα κύρια σημεία της Αμερικανικής έκθεσης.

«Oι ΗΠΑ μπορούν τώρα να υπολογίζουν ότι δεν μπορούν να αποτρέψουν τη Βόρεια Κορέα ή ότι ο κίνδυνος μιας αποτυχημένης αποτροπής είναι πολύ υψηλός. 
Η Ουάσιγκτον θα μπορούσε επίσης να κρίνει ότι είναι απαράδεκτο να επιτρέψει στη Βόρεια Κορέα να εξελίξει βαλλιστικούς πυραύλους, εξαιτίας του κινδύνου μιας κούρσας πυρηνικών εξοπλισμών. 
Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ΗΠΑ θα κατέφευγαν σε προληπτικές στρατιωτικές δράσεις για τον αφοπλισμό της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος των ΗΠΑ για να ετοιμάσουν μια τέτοια προληπτική επίθεση τελειώνει. Η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει ήδη δυσκολίες από την τεχνολογική εξέλιξη των πυραύλων και των πυρηνικών κεφαλών της Βόρειας Κορέας, κυρίως της ικανότητας τους να φτάσουν ως την ενδοχώρα των ΗΠΑ και να πλήξουν αποτελεσματικά στόχους.

Το γεγονός ότι είναι άγνωστο πόσους τέτοιους πυραύλους έχει η Βόρεια Κορέα είναι εξίσου προβληματικό. Οι ΗΠΑ είναι πιο πιθανό να διακινδυνεύσουν μια πρώτη επίθεση για να εξουδετερώσουν λίγους βορειοκορεατικούς πυραύλους, παρά για ένα μεγάλο οπλοστάσιο.

Αν και η εκτίμηση για το μέγεθος του οπλοστασίου βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας δεν είναι ξεκάθαρη, η Βόρεια Κορέα εκτιμάται πως βρίσκεται σε τροχιά να έχει ένα αξιόπιστο οπλοστάσιο ως το τέλος του 2018.




Μια ισχυρή θερμοπυρηνική κεφαλή θα συρρίκνωνε ακόμα περισσότερο το περιθώριο των ΗΠΑ να παρέμβουν, καθώς ένας βαλλιστικός πύραυλος εξοπλισμένος με μια θερμοπυρηνική κεφαλή δεν χρειάζεται να είναι ακριβής ή να διαθέτει ακριβή τεχνολογία επανεισόδου για να αποτελέσει απειλή, επιτρέποντας στη Βόρεια Κορέα να βασιστεί στην τεράστια καταστροφική δύναμη του όπλου για να αντισταθμίσει ελλείψεις σε άλλους τομείς εξέλιξης του πυραυλικού προγράμματος.

Ακόμα και μια εναέρια έκρηξη σε μεγάλο υψόμετρο με μια κεφαλή ενός μεγατόνου θα προκαλούσε τεράστιες παράπλευρες απώλειες και καταστροφές σε μεγάλες περιοχές των ΗΠΑ. 
Η τελευταία δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ειδικά αν επαληθευτεί ότι ήταν θερμοπυρηνική, θα μπορούσε να ενισχύσει την ικανότητα της Βόρειας Κορέας να αποτρέψει στρατιωτική δράση από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της»….

Παράλληλα, η Νότια Κορέα δημοσίευσε  φωτογραφίες της μεγάλης κλίμακας  ναυτικής άσκησης που πραγματοποιείται με πραγματικά πυρά  ενδεικτικό της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στις νέες φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν ο στόλος της Νότιας Κορέας πραγματοποιεί  ναυτική άσκηση μεγάλης κλίμακας. 
Η Νότια Κορέα, η οποία πραγματοποιεί ασκήσεις με πυρά σε μια επίδειξη δύναμης προσπαθεί να  εκφοβίσει την Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε επίσης ότι πραγματοποιεί  προσομοίωση επίθεσης σε μία από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Κορέας , ως το βασικό σενάριο εκπαίδευσης των νοτιοκορεατικών στρατιωτικών  δυνάμεων.


Από την άλλη πλευρά ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από το Κογκρέσο να  αρθούν οι περιορισμοί για την πυραυλική ικανότητα της Νότιας Κορέας, ενώ  η κυβέρνηση της Σεούλ έχει εγκρίνει προς «κατανάλωση» αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά νέων αμερικανικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι πύραυλοι της  Νότιας Κορέας επιτρέπεται  να έχουν εμβέλεια έως και 800 χιλιόμετρα και να φέρουν  κεφαλή κεφαλής βάρους μέχρι 500 κιλά.

Σε  συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας  Sang Gyun δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι  μια απεριόριστη χωρητικότητα των κεφαλών  των νέων μας πυραύλων θα ήταν  μια χρήσιμη απάντηση στην πυραυλική απειλή της Β.Κορέας».

Μία από τις σκληρότερες δηλώσεις όμως προέρχεται από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ: 
«Εάν υπάρξει απειλή κατά των αμερικανικών εδαφών , συμπεριλαμβανομένου του Γκουάμ ή των συμμάχων μας, θα απαντήσουμε πολύ σκληρά», δήλωσε ο Mattis.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ακόμη πιο σκληρός : «τα λόγια και τις ενέργειες της Βόρειας Κορέας εξακολουθούν  να είναι πολύ εχθρικά  και επικίνδυνα. Μια κυβέρνηση κακοποιών δημιουργεί μεγάλο κίνδυνο σε όλο τον πλανήτη » .

Την ίδια στιγμή η Ιαπωνία  σχεδιάζει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης τεσσάρων σταδίων που σχετίζεται με τη σοβαρότητα της κατάστασης: να αποθαρρύνει όλους όσοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν ως τουρίστες τη Νότιο Κορέα, να παγώσει όλα τα ταξίδια προς τη Ν. Κορέα, να ζητήσει από τους Ιάπωνες υπηκόους να εγκαταλείψουν το νοτιοκορεατικό έδαφος και να τους παροτρύνει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η Σεούλ συμφώνησε επίσης να παραχωρήσει στους Ιάπωνες υπηκόους πρόσβαση σε ασφαλείς ζώνες, όπως ορισμένοι σταθμοί μετρό, εκκλησίες και εμπορικά κέντρα.


Αυτό το σκηνικό όμως προδικάζει την ενεργοποίηση πολεμικών  σχεδίων από την δύση που θα οδηγήσουν σε κάποιου τύπου πιθανή στρατιωτική «επέμβαση» στην χώρα αυτή,  με τα όποια αποτελέσματα μιας τέτοιας ενέργειας να ..επηρεάζουν ολόκληρο τον πλανήτη .

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pentapostagma.gr