GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

1η Σεπτεμβρίου 1975: Καταπλέει στο Καστελλόριζο το Ανθυποβρυχιακό σκάφος "Γ. Πεζόπουλος" για συμπαράσταση στην κυρά της Ρω.

1η Σεπτεμβρίου 1975: Καταπλέει στο Καστελλόριζο το Ανθυποβρυχιακό σκάφος "Γ. Πεζόπουλος" για  συμπαράσταση στην κυρά τη...




1η Σεπτεμβρίου 1975: Καταπλέει στο Καστελλόριζο το Ανθυποβρυχιακό σκάφος "Γ. Πεζόπουλος" για συμπαράσταση στην κυρά της Ρω.
Τον Αύγουστο του 1975, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ομάρ Κασάρ και δύο ακόμα άτομα, παρακολουθώντας την Ρω και εκμεταλλευόμενοι την ολιγοήμερη απουσία της Δέσποινας Αχλαδιώτου για λόγους υγείας, αποβιβάστηκαν εκεί και τοποθέτησαν πάνω σ' ένα κοντάρι 4 μέτρων την σημαία τους. 

Η Κυρά της Ρω την κατέβασε αμέσως, όταν γύρισε.

Το επεισόδιο πήρε δημοσιότητα και έτσι η γυναίκα και το νησάκι της, έγιναν γνωστά παντού.

Την 1η Σεπτεμβρίου, κατέπλευσε στο Καστελλόριζο το Ανθυποβρυχιακό «Γ. Πεζόπουλος» για συμπαράσταση στην κυρά της Ρω.
_______

Η Δέσποινα Αχλαδιώτη (Κυρά της Ρω), απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών. 
Η κηδεία της έγινε με τιμές Εθνικής Ηρωίδας, δημοσία δαπάνη στο Καστελλόριζο και η σορός της μεταφέρθηκε στην Ρω και ετάφη κάτω από τον ιστό όπου ύψωνε την σημαία. 
Το φέρετρό της ήταν σκεπασμένο με την Ελληνική σημαία, κάτι το οποίο είχε ζητήσει η ίδια!

«Για την Ελλάδα το ‘κανα. 
Τα ξερονήσια του Καστελλορίζου και της Ρω τ’ αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελλόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στην Μέση Ανατολή και στην Κύπρο. 
Με την Ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου, πέρασα όλες τις κακουχίες… 
Βέβαια η ζωή στην Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα, χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις τουρκικές ακτές.
Την Ελληνική σημαία θέλω να μου τη βάλουν μαζί μου στον τάφο».


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"