GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Αγριεύει το πράγμα… Αμερικανο-τουρκική ανταλλαγή πυρών στη βόρεια Συρία!

Οι δυνάμεις συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία ανταπέδωσαν πυρά μετά από επίθεση που δέχθηκαν από υποστηριζόμενους από ...



Οι δυνάμεις συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία ανταπέδωσαν πυρά μετά από επίθεση που δέχθηκαν από υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες, κοντά στη βόρεια πόλη
Manbij, σύμφωνα με εκπρόσωπο του συνασπισμού.

«Οι δυνάμεις μας δέχτηκαν πυρά και ανταπέδωσαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ασφαλή τοποθεσία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού Συνταγματάρχης Ryan Dillon στο Reuters μέσω τηλεφώνου.

Πρόσθεσε ότι ο συνασπισμός έχει ζητήσει από την Τουρκία να πει στους αντάρτες που υποστηρίζει στην περιοχή, ότι η επίθεση κατά αμερικανικών δυνάμεων του συνασπισμού «δεν είναι αποδεκτή».

Οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στη βόρεια Συρία ως μέρος των προσπαθειών του συνασπισμού να υποστηρίξει τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), μια τοπική συμμαχία κουρδικών και αραβικών πολιτοφυλακών που μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL).

«Οι ανοικτές περίπολοι που διεξάγουν περιπολίες σε αυτήν την περιοχή για να διατηρήσουν χαμηλά τις εντάσεις, δέχθηκαν πυρά πολλές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων», δήλωσε ο Dillon.

«Ενημερώσαμε τους ομολόγους μας στην Τουρκία γι’ αυτό και συνεχίζουμε να διεξάγουμε αυτές τις περιπολίες, αλλά είμαστε πάντα προετοιμασμένοι και έτοιμοι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σε αυτόν τον τομέα».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 


hellasforce.com