GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Η Τουρκία παραχωρεί την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στη Ρωσία

Η Τουρκία «τραβάει το σκοινί» με το ΝΑΤΟ  ανακοινώνοντας   ότι η βάση του Ιντσιρλίκ θα μπορούσε να φιλοξενήσει  ρωσικά μαχητικά αε...



Η Τουρκία «τραβάει το σκοινί» με το ΝΑΤΟ  ανακοινώνοντας   ότι η βάση του Ιντσιρλίκ θα μπορούσε να φιλοξενήσει  ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στον πόλεμο κατά του
ISIS, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα .
«Η Άγκυρα δεν θα είχε πρόβλημα αν η Ρωσία χρησιμοποιούσε την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ  για τις αντιτρομοκρατικές της αποστολές εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Συρία», δήλωσε  ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινίλι Γιλντιρίμ , αλλά αναγνώρισε ότι δεν έχει γίνει ακόμα τέτοιο αίτημα .



«Η Τουρκία άνοιξε την αεροπορική βάση του Ινστιρλίκ  για την καταπολέμηση των τρομοκρατών του Daesh . Αυτή χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και το Κατάρ. Άλλα έθνη μπορούν επίσης να επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση, την οποία χρησιμοποιούν και οι Γερμανοί », δήλωσε ο Yildirim στους δημοσιογράφους το Σάββατο, όπως αναφέρει το πρακτορείο  Anadolu.
«Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η βάση του Ιντσιρλίκ «, δήλωσε ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε αν η Μόσχα θα μπορούσε να κάνει χρήση του αεροδρομίου .

Την ίδια στιγμή, αμφισβήτησε σθεναρά τις πρόσφατες αναφορές των ΜΜΕ , που αναφέρουν ότι  η Μόσχα πιέζει την Τουρκία να μισθώσει την βάση  στη ρωσική αεροπορία, λέγοντας ότι «αυτές οι πληροφορίες δεν είναι σωστές».

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα ενώ οι υπάρχουν αναφορές ότι η Ουάσινγκτον θα μεταφέρει το πυρηνικό οπλοστάσιό της από την Τουρκία στην  Ρουμανία, κάτι το οποίο το Βουκουρέστι έχει ήδη αρνηθεί, τονίζει η εφημερίδα  Izvestia Daily, πυροδοτώντας  φήμες ότι η Ρωσία σύντομα θα μπορέσει να μετακινηθεί στην τουρκική βάση.


Δεδομένης της πρόσφατης προσέγγισης μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, η ρωσική δημοσίευση ανέφερε δήλωση του Ρώσου ανώτερου αξιωματούχου Ιγκόρ Μόροζοφ, ο οποίος αναφέρει ότι  «μένει να επιτευχθεί συμφωνία με τον Ερντογάν και  θα έχουμε την βάση του ΝΑΤΟ στο Ίντσιρλίκ  ως [κύρια ] αεροπορική βάση».
Εν τω μεταξύ, ο Yildirim εξέφρασε την αμφιβολία του εάν η Μόσχα θα έπρεπε πραγματικά να χρησιμοποιήσει την τουρκική αεροπορική βάση, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν ήδη δύο τοπικές αεροπορικές βάσεις από τις οποίες αποστέλλουν αεροσκάφη  στη Συρία, και παρόλο που  το Ινστιρλίκ απέχει 100-150 χιλιόμετρα πιο κοντά στους στόχους δεν θα παρείχε στρατηγικό πλεονέκτημα.

Τα περισσότερα από τα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας που πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές, έχουν έδρα τη βάση Khmeimim στη Συρία και, πρόσφατα, τη βάση Hamadan στο  Ιράν.

Ωστόσο, εάν η Μόσχα ζητήσει πράγματι την άδεια να χρησιμοποιήσει την αεροπορική βάση του Ινστιρρλίκ  πιθανότατα θα «διέλυε» την ισορροπία της αμυντικής στρατηγικής του  ΝΑΤΟ με την Τουρκία , η οποία υπήρξε βασικό μέλος εδώ και δεκαετίες.

«Μας φαίνεται ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ συμπεριφέρονται με τρόπο αποθαρρυντικό σε θέματα όπως η ανταλλαγή τεχνολογίας και οι κοινές επενδύσεις. 
Η Τουρκία σκοπεύει να αναπτύξει τη δική της αμυντική βιομηχανία και να ενισχύσει το αμυντικό της σύστημα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλου  στο πρακτορείο  Sputnik.


«Με αυτή την έννοια, εάν η Ρωσία εκφράσει ενδιαφέρον, είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε τη δυνατότητα συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Απειλούν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ οι Τούρκοι για την δημιουργία του Κουρδιστάν φτάνοντας στα άκρα και την απόσυρση από την συμμαχία, ενώ η μετωπική σύγκρουση Ουάσιγκτον και Άγκυρας είναι πιο κοντά από ποτέ.
Αν κερδίσουν το παιχνίδι αυτό οι νεο-οθωμανοί ο πρώτος που θα την «‘πληρώσει» θα είναι η Ελλάδα στο Αιγαίο…και αυτό είναι σχεδόν σίγουρο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


pentapostagma.gr