GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ ΜΕΡΚΕΛ: Τι θα κάνει σε ενδεχόμενο πόλεμο ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας

Τη στάση της γερμανιας απέναντι σε μια ενδεχόμενη ένοπλη σύγκρουση των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα, ξεκαθάρισε η Ανγκελα Μέρκελ. Μι...



Τη στάση της γερμανιας απέναντι σε μια ενδεχόμενη ένοπλη σύγκρουση των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα, ξεκαθάρισε η Ανγκελα Μέρκελ.
Μιλώντας σε εκδήλωση «Deutschland Live» που
διοργάνωσε η εφημερίδα Handelsblatt, για την τρέχουσα κρίση της Βόρειας Κορέας η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε ειρηνική επίλυση των εντάσεων, επιμένοντας ότι «τα διπλωματικά μέσα δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως»

Οπως όμως είπε χαρακτηριστικά, το Βερολίνο δεν θα «σταθεί αυτόματα» στο πλευρό των ΗΠΑ εάν υπάρξει ένοπλη σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα.

«Όχι, όχι αυτόματα. Δεν βλέπω καμία στρατιωτική λύση στην [κρίση] με τη Βόρεια Κορέα. Νομίζω ότι είναι λάθος», είπε η κα Μέρκελ.

Η Μέρκελ έχει απορρίψει οποιαδήποτε στρατιωτική επιλογή για τη Βόρεια Κορέα, ενώ η Ουάσιγκτον και η Πιονγκγιάνγκ εξακολουθούν να εμπλέκονται σε έναν πόλεμο ρητορικής. 
Στο ύψος των πρόσφατων εντάσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε να συναντήσει οποιεσδήποτε περαιτέρω απειλές από τη Βόρεια Κορέα με «φωτιά και μανία», ενώ ο Βορράς απειλούσε να χτυπήσει μια αμερικανική βάση στο Γκουάμ.

«Η Γερμανία θα εμπλακεί εντατικά σε οποιεσδήποτε μη στρατιωτικές λύσεις», ανέφερε η Μέρκελ. 
«Αλλά μια κλιμάκωση της ρητορικής είναι λάθος απάντηση».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"