GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ - Ελληνική αριθμητική υπεροχή «αιφνιδίασε» τους Τούρκους στο Αιγαίο

Σε 44 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου προχώρησαν χθες τα τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροπλάνα στο Αιγαίο.  ...



Σε 44 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου προχώρησαν χθες τα τουρκικά μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροπλάνα στο Αιγαίο. 
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το
ΓΕΕΘΑ 6 τουρκικά F-16 που όλα ήταν οπλισμένα δοκίμασαν τις αντιδράσεις της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.




Του Μαρίνου Γκασιάμη

Τόσο το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που λειτούργησε για μια ακόμη φορά άψογα όσο και το γεγονός πως τις ώρες που επέλεξαν οι Τούρκοι να μπουν στο Αιγαίο, βρισκόταν σε εξέλιξη εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι χειριστές να βρεθούν μπροστά σε κάτι όχι και πολύ συχνό.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τουλάχιστον 15 ελληνικά αεροπλάνα έσπευσαν στα σημεία των παραβιάσεων, καθώς είτε πετούσαν ήδη στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, είτε αποτελώντας ζεύγη επιφυλακής απογειώθηκαν τάχιστα.

Συγκεκριμένα, ζεύγη ελληνικών μαχητικών που ήταν ήδη στον αέρα σε εκπαιδευτικές πτήσεις στάλθηκαν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τα CN-235 και ζεύγη επιφυλακής απογειώθηκαν για να συναντήσουν τα τουρκικά μαχητικά.

Το αποτέλεσμα ήταν όπου έστρεφαν οι Τούρκοι πιλότοι να πέφτουν πάνω σε ελληνικά μαχητικά. Προσπαθώντας ωστόσο οι Τούρκοι να εκτελέσουν την αποστολή τους επέμειναν, με αποτέλεσμα να σημειωθεί και μία εμπλοκή που σύμφωνα με τα στοιχεία καλά πληροφορημένης πηγής, έληξε γρήγορα.

Τα τουρκικά μαχητικά σημείωσαν τις δέκα παραβιάσεις του ΕΕΧ ενώ τις υπόλοιπες 34 τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών CN-235. 
Από τις εισόδους δε των τουρκικών αεροπλάνων χωρίς την υποβολή σχεδίων πτήσεως στο FIR Αθηνών σημειώθηκαν και 7 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή newsbeast.gr

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"