GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Δεν θέλουμε τους ξένους πολιτισμούς - Θέλουμε να κάνουμε πολιτισμόν Ελληνικόν. - 4 Αυγούστου 1936, ο Ιωάννης Μεταξάς παίρνει την Εξουσία στα χέρια του.

Στις 4 Αυγούστου 1936 ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς με τη συγκατάθεση του βασιλιά Γεωργίου Β΄ αναστέλλει βασικά άρθρα του Συ...






Στις 4 Αυγούστου 1936 ο πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς με τη συγκατάθεση του βασιλιά Γεωργίου Β΄ αναστέλλει βασικά άρθρα του Συντάγματος και εγκαθιδρύει Εθνικιστικό καθεστώς. 
Ο Ιωάννης Μεταξάς εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ είχε ραντεβού με την ιστορία. 



-


Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ γνώριζε πολύ καλά ότι μόνο ένας Μεταξάς μπορούσε να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε η χώρα, που είχε δημιουργήσει ο τυχοδιωκτισμός του πολιτικού κόσμου. 
Γι’ αυτό το λόγο, δίχως κανένα ενδοιασμό, έβαλε τέλος στο διχαστικό σπαραγμό των Ελλήνων αναθέτοντάς τη διακυβέρνηση στον Ιωάννη Μεταξά. 
Από εκείνη την ώρα ανατέλλει στην Ελλάδα η εθνική ομοψυχία και ξεκινά η δημιουργία του Γ΄ Ελληνικού 
Πολιτισμού θέτοντας τα θεμέλια για το έπος του 1940. 
«Το Νέον Κράτος είναι φιλειρηνικό και προοδευτικό, έχει ανάγκη από μακρά περίοδο ειρήνης για να ξαναχτίσει πάνω στα ερείπια και για να δημιουργήσει έναν νέο πολιτισμό.
Θέλουμε να κάνουμε πολιτισμόν Ελληνικόν. 

Δεν θέλουμε τους ξένους πολιτισμούς. 
Θέλουμε ιδικόν μας πολιτισμόν, τον οποίον να τον ωθήσωμεν και να τον κάνουμε ανώτερον από όλους τους πολιτισμούς, εις την άκρην αυτήν της Ευρώπης».

-

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"