GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΠΟΤΕ Ο ΑΞΟΝΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -ΠΟΥΤΙΝ-ΙΡΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Greek Spirit 3-7-2017 Από το 2013 το hellenic sunrise υποστήριζε σθεναρά την άποψη-και όχι θεωρία- ότι η Γερμανία , το Κατάρ και η...


Greek Spirit
3-7-2017
Από το 2013 το hellenic sunrise υποστήριζε σθεναρά την άποψη-και όχι θεωρία- ότι η Γερμανία , το Κατάρ και η Τουρκία έχουν συστήσει άξονα με στόχο την κατασκευή του
αγωγού αε΄ριου Κατάρ-Ιορδανίας-Συρίας-Τουρκίας-Ελλάδας-Αλβανίας-Ιταλίας-Αυστρίας .
Η άποψη αυτή σήμερα έχει επιβεβαιωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας.
Από το 2013 επίσης το hellenic sunrise υποστήριζε ότι η Γερμανία ήταν αυτή που εμπνεύστηκε την ιδέα του παραπάνω αγωγού και αυτή ήταν που έκανε την ανάλογη πρόταση στο Κατάρ το οποίο την αποδέχθηκε αλλά -προσοχή- με αντάλλαγμα την ισλαμοποίηση της νότιας Ευρώπης .
Δηλαδή το Κατάρ για αποδεχθεί το σχέδιο για την υλοποίηση του αγωγού έθεσε ως απαράβατο όρο στην Γερμανία την παράδοση της νότιας Ευρώπης στα σχέδια των Καταριανών για την αναβίωση της πάλαι ποτέ Αραβικής αυτοκρατορίας των προ μεσαιωνικών χρόνων σε νότια Ευρώπη και βόρεια Αφρική.
Η Γερμανία ενέδωσε και μάλιστα έκανε ότι μπορούσε για να δώσει πολιτική και νομική κάλυψη στα σχέδια των Καταριανών με τις διάφορες συνθήκες που επέβαλε όπως αυτές του Σένγκεν και του Δουβλίνου.
Η Ρωσία επενέβη στην Συρία για να μην υλοποιηθεί ο αγωγός αερίου που θα της στερούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη.
Όμως από την έναρξη του πολέμου στην Συρία ,πόλεμος που έγινε για να χάσει την εξουσία ο πρ Άσαντ που ήταν ο μοναδικός ηγέτης που αρνήθηκε την σύμπραξη στο σχέδιο του αγωγού,το Ισραήλ προέβλεψε την νίκη των Ρώσων και αντιπρότεινε ένα εναλλακτικό αγωγό, τον EAST MED , που θα ξεκινούσε από τις ακτές του Ισραήλ και με υποθαλάσσια διαδρομή θα ένωνε τα κοιτάσματα Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου και Ελλάδας.
Ο east med αποτελεί έναν νέο κίνδυνο για την ρωσική ηγεμονία στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης.
Οι Ρωσοι όχι μόνο σχεδιάζουν την εισβολή στην Τουρκία όπως θέλουν οι »προφητείες΄΄ αλλά θέλουν την Τουρκία ακόμα και να εισβάλλει στην ελεύθερη Κύπρο για να ακυρώσει τον EAST MED.
Οι άξονες που έχουν δημιουργηθεί στην Μ. Ανατολή και ανατολική Μεσόγειο είναι δύο .
Ο πρώτος είναι ο άξονας Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας-Κατάρ με την Γερμανία να έχει κυριολεκτικά ΄΄πεταχθεί΄΄ απέξω και να παρακολουθεί τους πρώην σύμμαχος της-Τουρκία και Κατάρ-να συνεργάζονται με την Ρωσία
Ο δεύτερος άξονας σχηματίζεται από την Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ .
Οι δύο αυτοί άξονες σύντομα θα έρθουν σε ένοπλη αντιπαράθεση.
Η Αίγυπτος και το Ισραήλ έχουν καταφέρει να διατηρήσουν μια επιτήδεια ουδετερότητα.
Ο Πούτιν θέλει την Τουρκία ως σύμμαχο διότι θα την χρησιμοποιήσει ως μέσο για τον έλεγχο του Κατάρ και της Κύπρου.
Το Κατάρ όχι μόνο έχασε τον πόλεμο στο Συριακό μέτωπο αλλά αναγκάσθηκε υπό τις απειλές της Ρωσίας να υποταχθεί στον αιω΄νιο εχθρό του που δεν είναι άλλος από το Ιράν με το οποίο μοιράζεται και τα κοιτάσματα αερίου στον Περσικό κόλπο.
Το Κατάρ ωστόσο έχει και ένα άλλο εχθρό που δεν είναι άλλος απο την Σαουδική Αραβία με την οποία εδώ και χρόνια διαγκωνίζεται για τον έλεγχο του Αραβικού κόσμου.
Οι ΗΠΑ παρόλο που είναι πλέον ενεργειακά ανεξάρτητες και αυτόνομες και παρόλο που κάνουν ακόμα και εξαγωγές αερίου -σχιστολιθικού- δεν έχουν καταφέρει να κάνουν την Ευρώπη ανεξάρτητη ενεργειακά ακόμα.
Η Ευρώπης που αποτελεί την προέκταση των ΗΠΑ στην Ευρασία εξαρτάται ακόμη απο το ρωσικό αέριο.
Οι ΗΠΑ θέλουν ο EAST MED να γίνει πραγματικότητα , ενώ την ίδια στιγμή η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για τον εμποδίσει.
Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν και θα εξωθήσουν την Σαουδική Αραβία να έρθει σε πολεμική αναμέτρηση με το Κατάρ το οποίο βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον στρατό της Τουρκίας για την άμυνα του.
Το Κατάρ εδώ και χρόνια τροφοδοτεί την τουρκική οικονομία και τον ίδιο τον Ερντογάν με εκατοντάδες δις δολαρίων τον χρόνο , αρχικά στα πλαίσια της συμμαχίας Γερμανίας-Τουρκίας-Κα΄ταρ για την υλοποίηση του αγωγού . 
Σήμερα που ο αγωγός έχει ακυρωθεί οριστικά το Κατάρ κυριολεκτικά ΄΄φτυαρίζει΄΄ χρήμα στην Τουρκία για να εξαγοράσει τις υπηρεσίες της στην άμυνα του μικροσκοπικού Αραβικού κρατιδίου.
Το Κατάρ έχει το μέγεθος της Κύρου και πληθυσμό 300,000 κατοίκων ενώ η Σαουδική Αραβία είναι δέκα φορές μεγαλύτερη σε έκταση και είκοσι σε πληθυσμό.
Ο άξονας Ρωσίας-Καταρ-Τουρκίας-Ιράν εξυπηρετεί και πρεσβεύει τα σχέδια της Ρωσίας για την ακύρωση του EAST MED .
Πριν οι ΗΠΑ εξωθήσουν την Σαουδική Αραβία να εισβάλει στο Κατάρ θα προσπαθήσουν να ΄΄ριξουν» τον Ενρτογάν με μια δεύτερη απόπειρα πραξικοπήματος.
Ο άξονας Ρωσίας-Τουρκίας-Κατάρ-Ιράν χωρίς την στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας είναι άχρηστος και ανίκανος για σοβαρά αποτελέσματα.Μόνο η Τουρκία μπορεί αυτή την στιγμή να προκαλέσει ένα θερμό επεισόδιο σε Αιγαίο και Κύπρο το οποίο θα αναστείλει την έναρξη κατασκευής του EAST MED .
Συνεπώς ο Ενρτογάν ο οποίος παίρνει εντολές από την Ρωσία η οποία δεν θέλει τον αγωγό θα πρέπει να φύγει από το προσκήνιο.
Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να εξασφαλίσουν ότι ο EAST MED θα υλοποιηθεί πρέπει να εξουδετερώσουν τον κυριότερο πράκτορα των ρωσικών συμφερόντων στην περιοχή δηλαδή τον Ερντογάν.
Συνεπώς μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης του καθεστώτος Ερντογαν από τις ΗΠΑ είναι αναμενόμενη.
Σε κάθε περίπτωση εάν ο Ερντογάν αντικατασταθεί από κυβέρνηση ελεγχόμενη απο τις ΗΠΑ θα είναι μια επιτυχία πού πιο οικονομική από μια εισβολή στο Κατάρ το νότιο κομμάτι του άξονα Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν (ΡΤΙ).
Οι ΗΠΑ εκτός απο το πληγμα στον άξονα ΡΤΙ θα εξαλείψουν και κάθε αντιδραση της Τουρκίας εναντίον της ίδρυσης Κουρδικού κράτους
Το πρόβλημα είναι ότι ο Ερντογαν αυτή την στιγμή είναι παντοδύναμος και αδίστακτος και ότι εάν διαπιστώσει ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς την αποκαθήλωση του τότε θα αντιδράσει βίαια.Εάν μέχρι σήμερα ο Ερντογάν διστάζει ή έστω θέλει όλα τα εχέγγυα για να εκτελέσει την επιθυμία Πούτιν για ακύρωση του EAST MED με εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο τότε σε περίπτωση που θεωρήσει ότι κινδυνεύει άμεσα με καθαίρεση από τις ΗΠΑ θα φανεί υπερπροθυμος για ΑΜΕΣΗ εκτέλεση όλων των ρωσικών σχεδίων εναντίον του EAST MED και της Κύπρου.
Τελευταία πληθαίνουν τα κρΟύσματα ομαδικής τροφικής δηλητηρίασης σε τουρκικά στρατόπεδα.
Στην αρχή του φαινομένου όλοινόμισαν ότι επρόκειται απλά και μόνο για κάποιο διαπλεκόμενο με το καθεστώς προμηθευτή του στρατού ο οποίος τάιζε με σάπια τρόφιμα τον στρατό.
Αλλά η έκταση και η επιμονή των κρουσμάτων υποδεικνύει ότι κάτι άλο κρύβεται από πίσω.
Αυτό θα πμπορούσε να είναι ένα καλό δείγμα με το πόσο ευάλωτη είναι η Τουρκία απένατι σε μια αποφασισμένη Αμερική .
Το θέμα είναι ναμην το πληρώσουμε εμείς

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"