GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Θέμα εθνικής ασφάλειας ο νόμος για την ιθαγένεια στις Στρατιωτικές Σχολές και οι ελληνοποιήσεις αλλοδαπών

Τα αποτελέσματα της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας από τον ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε μείζονα θέματα εθνικής ασφάλειας, αφού δίνεται η πρόσβ...


Τα αποτελέσματα της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας από τον ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε μείζονα θέματα εθνικής ασφάλειας, αφού δίνεται η πρόσβαση σε αλλοδαπούς να εισέλθουν σε στρατιωτικές σχολές μέσω πανελληνίων εξετάσεων και να
διεκδικήσουν στο μέλλον ανώτατα στρατιωτικά ηγετικά αξιώματα
Τον Οκτώβριο του 2014 γινόταν απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και ενός Έλληνα πολίτη που ζητούσαν να ακυρωθεί η από την 15η Απριλίου 2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου. 
Συγκεκριμένα η απόφαση του Βενιζέλου όριζε ότι στα προσόντα συμμετοχής στο διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν απλά την ελληνική ιθαγένεια χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το Γένος. 
Η απόφαση του ΣτΕ είχε στηριχθεί στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των Ελλήνων πολιτών ορίζοντας ότι η Ελληνική Καταγωγή (Γένος) δεν θα πρέπει να θεωρείται προαπαιτούμενο για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες.
Αντίθετα, δύο σύμβουλοι Επικρατείας διαφοροποιήθηκαν και  εξέφρασαν την άποψη ότι από τις Συνταγματικές επιταγές «δεν συνάγεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». 
Η άποψη των παραπάνω ήταν ορθή επειδή η εισαγωγή στις παραγωγικές Σχολές αποβλέπει στην ουσία σε στρατολόγηση νέων Ελλήνων προφανώς με έμφαση στο Γένος, οι οποίοι στο μέλλον θα αποτελέσουν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για την προάσπιση της Πατρίδας μας.

Όμως η απάλειψη της απαίτησης Ελλήνων στο Γένος θα δημιουργήσει μέγιστο πρόβλημα στην ηγεσία για την άμυνα και την ασφάλεια της Ελλάδος. 

Πολύ δύσκολο είναι να φανταστούμε την ισχύ τέτοιας νομοθεσίας σε άλλα κράτη που επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν το Έθνος τους. 
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο που ψήφισε στην Βουλή στις 9 Ιουλίου 2015 βοήθησε σημαντικά την απόκτηση την ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικους αλλοδαπούς.
Ειδικά αυτή η κερκόπορτα στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας μπορεί να γίνει σημείο εκμετάλλευσης μυστικών υπηρεσιών ξένων κρατών που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της Πατρίδος μας. 
Δεν θα είναι πολύ πιο εύκολο να συνεργαστεί ένας ελληνοποιημένος αλλοδαπός που ακόμη νοιώθει την συνείδηση του δικού του γένους με τις μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας, των Σκοπίων ή της Τουρκίας κατά της Ελλάδος;
Συμπερασματικά η προϋπόθεση της ιδιότητας στο Γένος για την αποδοχή σε στρατιωτικές σχολές θα πρέπει να έλθει πάλι σε ισχύ και οποιοσδήποτε ελληνοποιημένος αλλοδαπός έχει εισέλθει ή τελειώσει οποιαδήποτε ανωτάτη στρατιωτική σχολή να καταπέσει αυτού του αξιώματος πριν διατρέξει η Πατρίδα μας εθνικό κίνδυνο.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ"


www.xryshaygh.com