GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Νίκη Συντηρητικών στην Βρετανία χωρίς αυτοδυναμία – Κυβερνητικούς εταίρους αναζητεί η Τ. Μέι

Τους εταίρους της στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναζητεί η Τερέζα Μέι, καθώς νίκησε στις χθεσινές εκλογές, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν θα κε...


Τους εταίρους της στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναζητεί η Τερέζα Μέι, καθώς νίκησε στις χθεσινές εκλογές, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν θα κερδίσει την
αυτοδυναμία. 
Έτσι, αναζητεί ήδη συμμάχους από τα μικρότερα κόμματα που θα της δώσουν τις 5 εως 10 έδρες που χρειάζεται για να κυβερνήσει. 
Κάτι που φαίνεται οτι θα το κερδίσει από το Ουαλικό κόμμα και τους βουλευτες της Βορείου Ιραλανδίθας

Σε οποιαδήποτε περιπτωση, το συνολικό αποτέλεσμα των κομμάτων που στήριξαν πέρυσι το brexit επιβεβαιώνει την αποφαση του λαου, καθως αυτά τα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστο πανω από 50% ενώ και μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων των Εργατικών είχε στηρίξει το brexit.

Σε κάθε περίπτωση, οι περίπου 50 εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες πρόσθηλαν στις κάλπες επηρεασμένοι από τα δύο πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Μάντσεστερ και Λονδίνο.

Με καταμετρημένες 632 έδρες από τις 650, οι Συντηρητικοί προηγούνται με 307 έναντι των Εργατικών που έχουν 257, ενώ 34 έδρες έχει πάρει το σκοτσέζικο εθνικιστικό κόμμα και 10 το κόμμα DUP από την Ιρλανδία.

Συντηρητικοί 307

Εργατικοί 257

SNP 34

DUP 10

Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 12

Αλλοι 11
Το BBC προβλέπει: Συντηρητικοί 43%, Εργατικοί, 40%, Φιλελεύθεροι 8%, Εθνικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (Ukip) 2%, Πράσινοι 2%

Στις εκλογές του 2015, οι Συντηρητικοί είχαν καταλάβει 330 έδρες.

Οι πρώτες δηλώσεις

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται μία περίοδο σταθερότητας και πως το Συντηρητικό Κόμμα θα μεριμνήσει γι’ αυτό. 
«Το κόμμα μας κέρδισε τις περισσότερες έδρες και τις περισσότερες ψήφους, είναι υποχρεωμένο να διασφαλίσει τη σταθερότητα», τόνισε.


Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι η Τερέζα Μέι οφείλει να παραιτηθεί. 
«Η πρωθυπουργός προκήρυξε εκλογές επειδή ήθελε την εντολή. Λοιπόν, η εντολή που έλαβε είναι η απώλεια εδρών για τους Συντηρητικούς, χαμένες ψήφους, χαμένη υποστήριξη, χαμένη εμπιστοσύνη. Εκτιμώ ότι αυτά είναι ήδη αρκετά για να φύγει». Πρόσθεσε ότι η «θετική του προεκλογική εκστρατεία άλλαξε την πολιτική προς το καλύτερο».
Η ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, χαρακτήρισε τις εκλογές «καταστροφή» για την Τερέζα Μέι.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE "ΕΔΩ" 

sfairika.gr