GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τηλεφωνική επικοινωνία μιάμισης ώρας Ν.Τραμπ - Β.Πούτιν - Tί συζήτησαν

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας άνω της μίας ώρας με τον Ρώσο ομό...




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας άνω της μίας ώρας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο συζήτησε σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων ήταν η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα, η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας αλλά και η πιθανότητα σύναψης μιας νέας συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν την πιθανότητα σύναψης μιας πολυμερούς συνθήκης για τα πυρηνικά όπλα, στην οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει και η Κίνα, ή μια παράταση της ισχύουσας Συμφωνίας για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (New START).

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία είχαν προχωρήσει στην αναστολή των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη Συνθήκη Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF).

Για το θέμα της Βόρειας Κορέας, ο Αμερικανός πρόεδρος παρότρυνε τον Πούτιν να ασκήσει πιέσεις στην Πιονγκγιάνγκ ώστε να προχωρήσει στην αποπυρηνικοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είχε επισκεφθεί, στα τέλη Απριλίου, το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας και πραγματοποίησε για πρώτη φορά συνάντηση με τον Πούτιν. 

Σύμφωνα με τη Σάντερς, Τραμπ και Πούτιν αναφέρθηκαν επίσης εν συντομία και στην έκθεση του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.

Ρωσικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών κράτησε περίπου μιάμιση ώρα.


pronews.gr