GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Κρίσιμες ώρες στη Μ.Ανατολή: Οι ΗΠΑ αποφασίζουν κτύπημα κατά Ιράν - Εκτακτη σύσκεψη σε Ουάσινγκτον - Δηλώσεις Ν.Τραμπ

Με δυνατότητα πυρηνικής κρούσης τα Β-52 που μεταστάθμευσαν στο Κατάρ! Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την ειρήνη στην...




Με δυνατότητα πυρηνικής κρούσης τα Β-52 που μεταστάθμευσαν στο Κατάρ!

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή  καθώς όλα δείχνουν πως θα υπάρξει κάποιου είδους "κτύπημα" των ΗΠΑ εναντίον ιρανικών θέσεων.
Μένει να δούμε αν αυτή θα συμβεί στις φιλοιρανικές δυνάμεις σε Συρία ή Υεμένη ή έχουν αποφασίσει κάτι "μεγαλύτερο".
Ηδη υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στις αμερικανικές βάσεις σε Κατάρ-ΗΑΕ-Ομάν.

Σε μια ασυνήθιστη και εξαιρετικής σημασίας κίνηση ο σύμβουλος ασφαλείας, Τ.Μπόλτον, έκτακτη σύσκεψη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ ενώ και ο Ν.Τραμπ προχώρησε σε βαρυσήμαντες δηλώσεις.

Ο Τ.Μπόλτον, προήδρευσε σε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας στο αρχηγείο της CIA μαζί με τους κορυφαίους διπλωμάτες, στρατιωτικούς συμβούλους και κορυφαίους πράκτορες των ΗΠΑ με κεντρικό θέμα συζήτησης το Ιράν.

Αυτό αποκάλυψαν πριν λίγο έξι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Η σύσκεψη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα όπου και αποφασίστηκε η λήψη στρατιωτικών μέτρων εναντίον του Ιράν.

Η σύσκεψη έγινε στις 7:00 a.m. την Δευτέρα 29 Απριλίου και πήραν μέρος η Διευθύντρια της CIA,  Gina Haspel, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Patrick Shanahan, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγός Joe Dunford, ο υπουργός Εξωτερικών Μ.Πομπέο και ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Dan Coats.

Ενώ οι συσκέψεις που αφορούν θέματα εθνικής ασφαλείας γίνονται τυπικά στο Λευκό Οίκο, αυτή τη φορά η σύσκεψη έγινε στο Αρχηγείο της CIA.

Οπως είπαν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, η σύσκεψη δεν αφορούσε πληροφορίες(!) γι αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να γίνει στο Αρχηγείο της CIA.

Η σύσκεψη αφορούσε άκρως απόρρητη ενημέρωση για "μαύρη επιχείρηση που είτε ήταν σε εξέλιξη και παρουσιάζονταν τα αποτελέσματα της ή αποφάσιζαν για νέα μυστική επιχείρηση"!

"Οι ΗΠΑ είχαν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες για το Ιράν που μπορούσαν μόνο να συζητηθούν στο Αρχηγείο της CIA" είπαν δύο ακόμη αξιωματύχοι.

Λάδι στη φωτιά πάντως ρίχνει και ο Ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ, Tomer Bar, ο οποίος σε συνέντεξη του πριν λίγο σε ισραηλινό ΜΜΕ είπε πως οι ρωσικοί S-300 στην Συρία είναι πλέον επιχειρησιακοί και τους χειρίζονται  συριακές δυνάμεις υπό την επίβλεψη Ρώσων και Ιρανών (!).
Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που πετούν συχνά αμερικανικά αεροσκάφη  Boeing RC-135V Rivet Joint στην περιοχή.

Πάντως έγινε γνωστό πως δύο από τα βομβαρδιστικά Β-52 που μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση στο Κατάρ μπορεί να φέρουν πυρηνικά όπλα.

Πριν λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι Ιρανοί έχουν δείξει «πολύ απειλητική», συμπεριφορά χωρίς να επεκταθεί, δικαιολογώντας την απόφασή του να δώσει εντολή στο Πεντάγωνο να αναπτύξει βομβαρδιστικά B-52 κι ένα αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του στην περιοχή του Κόλπου.

«Ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί», τόνισε ο Τραμπ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

«Έχουμε πληροφορίες.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε», πρόσθεσε, χωρίς να γίνει σαφής.

"Υφίσταται κίνδυνος στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν"; ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.

«Δεν θέλω να πω όχι.

Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί», απάντησε.

Το σίγουρο είναι πως από την στιγμή που υπάρχουν "σοβαρές πληροφορίες" και έχουν μεταφερθεί οπλικά συστήματα και πύραυλοι κρουζ σε Υεμένη-Ιράκ, τότε είναι δεδομένο πως θα υπάρξει "χειρουργικό κτύπημα" των ΗΠΑ.







.

 https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/771367_krisimes-ores-sti-manatoli-oi-ipa-apofasizoyn-ktypima-kata