GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Τα πλοία και οι εταιρείες που βοηθούν τον Πορθητή (ΧΑΡΤΕΣ)

Με την δημιουργία ενεργειακών τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο, που ενδεχομένως να επιφέρουν περαιτέρω αποσταθεροποίηση στη...




Με την δημιουργία ενεργειακών τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο, που ενδεχομένως να επιφέρουν περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην περιοχή, φλερτάρει η Άγκυρα με την γεώτρηση που ετοιμάζεται να επιχειρήσει στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μπορεί ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, να δηλώνει πως «Δεν πρόκειται για παρουσία ουσίας, αφού δεν διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία για πραγματικές εξορύξεις στην περιοχή», ωστόσο φαίνεται πως η Τουρκία έχει ήδη βρει υποστήριξη από ξένες εταιρείες προκειμένου να φέρει εις πέρας μια γεώτρηση.


Τοποθεσία Πορθητή

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία βοηθητικά σκάφη, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για την πραγματοποίηση γεωτρήσεων σε μεγάλα βάθη, συμμετείχαν στην προηγούμενη γεώτρηση του Πορθητή για λογαριασμό της τουρκικής εταιρίας ΤΡΑΟ στον Κόλπο της Αττάλειας, ώστε να αποκτήσει τεχνογνωσία και το τουρκικό πλήρωμα.

Τα τρία σκάφη που αναφέρονται στην τουρκική NAVTEX είναι τα  “SIEM KORKUT, SIEM ALTAN, SIEM SANCAR".
Στις αρχές Νοεμβρίου του περασμένου έτους, η  νορβηγική εταιρεία Siem Offshore είχε εξασφαλίσει εργασία για τα τρία πλοία προμήθειας πλατφόρμας "Siem Louisa", "Siem Sasha" και "Sophie Siem" για τις γεωτρήσεις της Άγκυρας στα ανοικτά των ακτών της Αττάλειας.

Το πρώτο σκάφος, που είναι πυροσβεστικό, εμφανίζεται στο σύστημα AIS με το όνομα KORKUT, ενώ το προηγούμενο όνομά του ήταν SIEM LOUISA και είχε σημαία Νορβηγίας μέχρι τις 29 Απριλίου 2019, όταν ανέβασε σημαία των Νησιών Μάρσαλ (ΜΗ).



Το άλλο σκάφος είναι το «ALTAN», που πριν ονομαζόταν SIEM SASHA και άλλαξε σημαία από νορβηγική σε σημαία Νήσων Μάρσαλ (ΜΗ) στις 26 Απριλίου 2019.


Το τρίτο σκάφος είναι το “SANCAR”, που πριν ονομαζόταν SOPHIE SIEM και άλλαξε σημαία από νορβηγική σε σημαία Νήσων Μάρσαλ την 1η Μαΐου 2019.
Αυτή τη στιγμή είναι δίπλα από τον Πορθητή.


Το Ράδιο Κύπρος απηύθυνε, παράλληλα, προειδοποίηση για σύλληψη όλων όσοι εμπλέκονται στις παράνομες ενέργειές του εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, μέσω ενός διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

www.sigmalive.com