GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν εξετάζει σενάριο προσάρτησης κατεχομένων

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προέβη μέσω της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο  αξιωματικός εν αποστρατεία και γεωστρατηγικ...






Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προέβη μέσω της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι» του ΣΙΓΜΑ ο  αξιωματικός εν αποστρατεία και γεωστρατηγικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι υπάρχουν κάποια ψήγματα πληροφοριών, όπως τα χαρακτήρισε, που αναφέρουν ότι ο Ερντογάν, αυτές τις ημέρες, είχε συνάντηση με τους επιτελείς του, εξετάζοντας το σενάριο προσάρτησης των κατεχομένων.

Όπως εξήγησε, με προσαρτημένα τα κατεχόμενα στην Τουρκία, θα δημιουργηθεί μια de facto τουρκική υφαλοκρηπίδα στα κατεχόμενα και εκεί θεωρεί ο Ερντογάν ότι θα ισχυροποιήσει τη θέση της Τουρκίας για να αποκρούσει τις ενέργειες που κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Καλεντερίδης χαρακτήρισε πολιτικό θρίαμβο την καταδίκη της Τουρκίας από πάρα πολλές σημαντικές χώρες, όπως η ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Ε.Ε.

Ως εκ τούτου, επειδή ακριβώς δημιουργήθηκε αυτή η δυσάρεστη κατάσταση προς την Τουρκία ως προς την παράνομή της ενέργεια, υπάρχει μια σκέψη προσάρτησης των κατεχομένων, σημείωσε, ώστε η υφαλοκρηπίδα των κατεχομένων, που δεν αναγνωρίζεται, να θεωρείται τουρκική.

Ο ίδιος σημείωσε πως αυτή η πληροφορία δεν γνωστοποιείται από τον ίδιο για να σπείρει πανικό στους Έλληνες της Κύπρου και της Ελλάδας, αλλά για να το επεξεργαστούμε και να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, αν και εφόσον κάτι τέτοιο γίνει πράξη.

.
http://www.sigmalive.com/news/politics/566617/kalenteridis-o-erntogan-eksetazei-senario-prosartisis-katexomenon