GRID_STYLE
FALSE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΤΟ Δ. ΦΟΙΝΙΚΗΣ - Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, Η ΑΦΟΡΜΗ, Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ Η(ΟΙ) ΠΟΛΙΤΙΚΗ(ΟΙ)

Γραφει ο  Λεωνίδας Παππάς Σαν βρικόλακες τα μεσάνυχτα, υπάλληλοι της Διατήρησης Εθνικών Οδών, με ισχυρή συνοδεία της Αλβαν...




Γραφει ο Λεωνίδας Παππάς

Σαν βρικόλακες τα μεσάνυχτα, υπάλληλοι της Διατήρησης Εθνικών Οδών, με ισχυρή συνοδεία της Αλβανικής Αστυνομίας αφαίρεσαν τις δίγλωσσες (ελληνικά και αλβανικά) πινακίδες που είχε τοποθετήσει πριν από λίγες μέρες ο Δήμος Φοινίκης, στην Εθνική οδό Μαυρομάτη – Αγίων Σαράντα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στις ώρες τις επιχείρησης 12.00 – 3.00, είχαν κλείσει το διακόπτη του φωτισμού των δρόμων.
Είναι άλλη μια βάρβαρη πρόκληση του καθεστώτος Ράμα κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.



Όχι με ποσταρίσματα στα κοινωνικά δίκτυα και πολιτικές δηλώσεις αλλά με συλλογικές αντιδράσεις. 
Αυτό που ενόχλησε την αλβανική πλευρά – όπως αποτυπώνεται σε προ ημερών δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου ήταν ότι στις πινακίδες αναγράφονταν πρώτα στα ελληνικά και μετά στα αλβανικά. 
Ο νόμος για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων που ψηφίστηκε στην Αλβανική Βουλή στις 13/04/2017, δεν ορίζει ποια θα είναι πρώτη και ποια δεύτερη γλώσσα.
Συγκεκριμένα στο άρθρο 14 για την χρήση της μειονοτικής γλώσσας στην τρίτη παράγραφο λέει :
«Me vendim të këshillave bashkiakë, në bashkitë ku mbi 20% e banorëve upërkasin pakicave kombëtare, kur ka një kërkesë të mjaftueshme prej tyre, emërtimet e njësive administrative përkatëse, të rrugëve dhe të treguesve të tjerë topografikë, krahas gjuhës shqipe, shfaqen dhe në gjuhën e pakicës përkatëse, sipas parashikimeve ligjore për vetëqeverisjen vendore» (Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε δήμους όπου πάνω από το 20% των κατοίκων ανήκουν σε εθνικές μειονότητες, τα ονόματα των αντίστοιχων διοικητικών μονάδων, των δρόμων και άλλων τοπωνυμίων, εκτός της αλβανικής γλώσσας, αναγράφονται και στη γλώσσα της αντίστοιχης μειονότητας, σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις για την τοπική αυτοδιοίκηση)

Στους διαπληκτισμούς των ελλήνων κατοίκων της περιοχής που προσπάθησαν να αποτρέψουν την αφαίρεση των πινακίδων με τους αστυνομικούς, οι δεύτεροι είπαν πως ζήτησαν από το δήμαρχο να τις αφαιρέσει ο ίδιος καθώς δεν είναι αρμοδιότητα του να τοποθετεί πινακίδες στην εθνική οδό, εκείνος τους απάντησε ότι λείπει στο εξωτερικό και ότι θα επιστρέψει τη Δευτέρα. 
Ο πραγματικός λόγος όμως είναι ότι τους ενόχλησε που ήταν πρώτα τα ελληνικά.
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, αφαιρέθηκαν μόνο οι πινακίδες που ήταν πρώτα τα ελληνικά.
Μάλιστα σε μία κολώνα έξω από τη Φοινίκη που ήταν δύο πινακίδες, αφαιρέθηκε μόνο αυτή που ήταν πρώτα τα ελληνικά.
Το ίδιο και με την πινακίδα του καλωσορίσματος, γλύτωσε και αυτή γιατί ήταν πρώτα στα αλβανικά. 
Δεν υπάρχει η αμφιβολία ότι ή εντολή ήταν από πολύ ψηλά και ότι τα κίνητρα αυτής της βαρβαρότητας είναι εθνικιστικά και πολιτικά.
Δεν είναι πρώτη φορά άλλωστε που ο Ράμα επενδύει στον εθνικισμό. 
Σε τέτοιου είδους ενέργειες οι έλληνες πρέπει να αντιδράσουμε με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα.
Αυτή η πρόκληση να μην αποτελέσει αφορμή για εσωτερικές γκρίνιες αλλά να μας συσπειρώσει.
Όταν θίγεται η εθνική μας υπερηφάνεια είμαστε όλοι μαζί.

.